galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wszystkie koszty
Autor Wiadomość
ragathol
[Usunięty]

Wysłany: Sob 08 Sty, 2011   Wszystkie koszty

Mam pytanie co znaczy opis na karcie "płacąc wszystkie koszty"

Np. Legionista gryfa karta #4 cykl wrogów

Tę jednostkę możesz zagrać z reki zawsze kiedy możesz wykonać akcję (płacąc wszystkie koszty)

koszt podstawowy to 3 + 2 lojalki: to ile zapłacę wystawiając ich z akcji?

szymuss
[Usunięty]

Wysłany: Sob 08 Sty, 2011   

No wlasnie koszt 3.... O to chodzi w tej karcie. Gdy ktos wybiera strefe ,ktora atakujesz ,a nie masz tam obrocnow zagrywsz takie 2-3 karty i juz sie atakujacy wkopal. Bo ta karta ma kontratak 2. Czyli wybierasz 2 na obroncow i jednoski ,ktore maja 1 lub 2 hp od razu gina.

P.S. Moderatorzy prosba.Czy ktos moze potem usuwac tematy ,ktore nie sa rozwijane ,albo przesuwac je do,, mojego'' watku w sprawie pytania o zasady.? Moglby moderatorem byc Mordeczka lub Darker ,ktorzy codziennie tutaj zagladaja? Pozdrawiam.

Nemomon
[Usunięty]

Wysłany: Sob 08 Sty, 2011   

szymuss napisał/a:
P.S. Moderatorzy prosba.Czy ktos moze potem usuwac tematy ,ktore nie sa rozwijane ,albo przesuwac je do,, mojego'' watku w sprawie pytania o zasady.? Moglby moderatorem byc Mordeczka lub Darker ,ktorzy codziennie tutaj zagladaja? Pozdrawiam.

Póki co, przykleiłem Twój temat z interpretacjami kart. Łączyć tematów nie ma potrzeby ;) . Pozdrawiam.

DaRKeR
[Usunięty]

Wysłany: Sob 08 Sty, 2011   Re: Wszystkie koszty

ragathol napisał/a:
Mam pytanie co znaczy opis na karcie "płacąc wszystkie koszty"

Np. Legionista gryfa karta #4 cykl wrogów

Tę jednostkę możesz zagrać z reki zawsze kiedy możesz wykonać akcję (płacąc wszystkie koszty)

koszt podstawowy to 3 + 2 lojalki: to ile zapłacę wystawiając ich z akcji?

Odpowiadając na Twoje pytanie, koszt tej jednostki to 3 zasoby + ew. 2 zasoby za lojalki jeśli ich nie masz.

No ale jeśli masz np. inny budynek imperialny, czy jednostkę + stolicę imperialną. To nie musisz płacić za lojalki.

SeeM
[Usunięty]

Wysłany: Nie 09 Sty, 2011   

Dochodzą do tego również koszty dodatkowe pochodzące przykładowo od Dismay, czy różnego rodzaju counterspelli (jak Cleansing).

Odpowiedz do tematu