|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Wszystkie koszty |
Autor |
Wiadomość |
ragathol [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 08 Sty, 2011 Wszystkie koszty
|
|
|
Mam pytanie co znaczy opis na karcie "płacąc wszystkie koszty"
Np. Legionista gryfa karta #4 cykl wrogów
Tę jednostkę możesz zagrać z reki zawsze kiedy możesz wykonać akcję (płacąc wszystkie koszty)
koszt podstawowy to 3 + 2 lojalki: to ile zapłacę wystawiając ich z akcji? |
|
|
|
 |
szymuss [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 08 Sty, 2011
|
|
|
No wlasnie koszt 3.... O to chodzi w tej karcie. Gdy ktos wybiera strefe ,ktora atakujesz ,a nie masz tam obrocnow zagrywsz takie 2-3 karty i juz sie atakujacy wkopal. Bo ta karta ma kontratak 2. Czyli wybierasz 2 na obroncow i jednoski ,ktore maja 1 lub 2 hp od razu gina.
P.S. Moderatorzy prosba.Czy ktos moze potem usuwac tematy ,ktore nie sa rozwijane ,albo przesuwac je do,, mojego'' watku w sprawie pytania o zasady.? Moglby moderatorem byc Mordeczka lub Darker ,ktorzy codziennie tutaj zagladaja? Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 08 Sty, 2011
|
|
|
szymuss napisał/a: | P.S. Moderatorzy prosba.Czy ktos moze potem usuwac tematy ,ktore nie sa rozwijane ,albo przesuwac je do,, mojego'' watku w sprawie pytania o zasady.? Moglby moderatorem byc Mordeczka lub Darker ,ktorzy codziennie tutaj zagladaja? Pozdrawiam. |
Póki co, przykleiłem Twój temat z interpretacjami kart. Łączyć tematów nie ma potrzeby . Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
DaRKeR [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 08 Sty, 2011 Re: Wszystkie koszty
|
|
|
ragathol napisał/a: | Mam pytanie co znaczy opis na karcie "płacąc wszystkie koszty"
Np. Legionista gryfa karta #4 cykl wrogów
Tę jednostkę możesz zagrać z reki zawsze kiedy możesz wykonać akcję (płacąc wszystkie koszty)
koszt podstawowy to 3 + 2 lojalki: to ile zapłacę wystawiając ich z akcji? |
Odpowiadając na Twoje pytanie, koszt tej jednostki to 3 zasoby + ew. 2 zasoby za lojalki jeśli ich nie masz.
No ale jeśli masz np. inny budynek imperialny, czy jednostkę + stolicę imperialną. To nie musisz płacić za lojalki. |
|
|
|
 |
SeeM [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 09 Sty, 2011
|
|
|
Dochodzą do tego również koszty dodatkowe pochodzące przykładowo od Dismay, czy różnego rodzaju counterspelli (jak Cleansing). |
|
|
|
 |
|
|