Pudełko na karty |
Autor |
Wiadomość |
q_ral [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 14 Lut, 2011 Pudełko na karty
|
|
|
Gdyby ktoś był zainteresowany pudełeczkiem na karty - tylko do gry Talisman (link w stopce) - to nie wahajcie się ze mną kontaktować. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania na qralbox@gmail.com
Witam wszystkich miłośników gry Catan.
Możliwe, że niektórzy kojarzą mnie z działu Talisman. Swego czasu zrobiłem na potrzeby tej gry wygodne pudełeczko na karty, które wciąż cieszy się niesłabnącym powodzeniem
Do rzeczy. Jak zwykle do pracy nad nowym pudełkiem, zdecydowanie zmobilizowała mnie potrzeba, ponieważ mój przyjaciel niejako zaraził mnie Osadnikami i dopiero musiałem się na własnej skórze przekonać, jaką nieprzyjemną sprawą jest sięganie do banku surowców. Talisman to przy tym małe piwo. W osadnikach karty są wyciągane z prędkością światła a powywracane stosy doprowadzały nas do szału :/
W związku z naszymi przykrymi doświadczeniami, jak i częstymi mailami z sugestiami o wykonanie podobnego "wynalazku" do gry Catan, z nieukrywaną satysfakcją śpieszę donieść, że zakończyłem prace nad projektem i wykonałem prototyp
Zdjęcia poniżej:
Pudełeczko posiada 6 komór: na wszystkie surowce + karty postępu.
Jest wykonane z wysokiej jakości plexi (wylewana nie tłoczona) o grubości 5 mm.
Wymiary komór na karty to: 48 x 70 x 30 mm (szerokość x długość x wysokość)
Pudełko testowaliśmy w weekend, no i muszę przyznać że gra się naprawdę na innym poziomie
Doświadczenie z Talismanu zaowocowało i nowe pudełko spełniło wszystkie moje założenia i oczekiwania, więc spokojnie mogę stwierdzić że to wersja 1.0 ostateczna
Byłbym wdzięczny za jakiś komentarz, co o tym sądzicie? |
Ostatnio zmieniony przez q_ral Pon 04 Lut, 2013, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Crane [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 14 Lut, 2011
|
|
|
Ciekawe, wygląda na wygodniejsze niż to z niemieckiej wersji Osadników. Jestem tylko ciekaw jak wygląda sprawa transportu, mieści się w pudełku ? |
|
|
|
 |
q_ral [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 15 Lut, 2011
|
|
|
Sprawdzałem i jedynym sposobem jest ułożenie pudełka po przekątnej - wtedy się mieści w pudle od gry na styk. Inaczej musiałbym zrezygnować z komory na karty postępu, a ta się jednak przydaje. |
|
|
|
 |
djmad28 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 16 Lut, 2011
|
|
|
no to biorę |
|
|
|
 |
djmad28 [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 26 Mar, 2011
|
|
|
 |
|
|
|
 |
profeasy [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 25 Kwi, 2011
|
|
|
Fajne to pudelko na karty, najgorzej ma tylko ta osoba, do której to pudełko jest ustawione tyłem
Noi szkoda, że nie mieści się w pudełku do gry, może dałoby się zrobić pudełko na karty tak , żeby podzielić je na pół i mieć w każdym po 3 przegródki.
W jednym byłoby miejsce na drewno,cegłę i rozwój, a w drugim na wełne, kamień i siano.
Dzięki czemu zmieściło by się w pudełku
Noi przydałoby się jakieś zamknięcie |
|
|
|
 |
Death_Neo [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 25 Sie, 2011
|
|
|
Pudełko zamówiłem i otrzymałem cała transakcja Super!!!
Z pudełka jestem b. zadowolony w realu prezentuje się lepiej aniżeli na fotkach |
|
|
|
 |
Chris1983 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 07 Wrz, 2011
|
|
|
Ile by kosztowało takie pudełko? |
|
|
|
 |
Kościuszkowiec [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 30 Lis, 2011
|
|
|
Gorąco Polacem!
Świetne wykonanie i wzorcowa realizacja!
Czekam na jakieś nowe dodatki |
|
|
|
 |
Johnny731 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 15 Gru, 2011
|
|
|
Jakiś czas temu kupiłem 2 takie pudełka do Osadników... Poza tym, że wykonanie jest super to dodatkowo pasują do plastikowej wersji Osadników... |
|
|
|
 |
Kościuszkowiec [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 16 Gru, 2011
|
|
|
A po co aż dwie sztuki? Czyżby do Miast...? |
|