Zasad działania Korhila i obóz zwiadowców |
Autor |
Wiadomość |
metatron [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 12 Lis, 2011 Zasad działania Korhila i obóz zwiadowców
|
|
|
Mam klika pytań które mnie nurtują.
Jak zadziała Korhil przy ataku jeżeli na stole jest wsparcie obóz zwiadowców?
Czy podglądam dwie karty i jeżeli to są jednostki elfickie o koszcie 3 lub mniejszym to wchodzą obie? Czy tylko jedna z nich?
Co się dzieje jeżeli w jednym ataku jest Tiranocki Rydwan i Korhil? Podglądam jedna kartę na Korhila i np. jest to taktyka. Odkładam ja na miejsce i dopiero później mogę odpalić zdolność Tiranockiego Rydwana. Czy dla jednego i drugiego losuję pierwszą kartę a później jeżeli nie są to jednostki odkładam na miejsce?
Z góry dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
 |
DaRKeR [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 12 Lis, 2011 Re: Zasad działania Korhila i obóz zwiadowców
|
|
|
metatron napisał/a: | Mam klika pytań które mnie nurtują.
1.Jak zadziała Korhil przy ataku jeżeli na stole jest wsparcie obóz zwiadowców?
Czy podglądam dwie karty i jeżeli to są jednostki elfickie o koszcie 3 lub mniejszym to wchodzą obie? Czy tylko jedna z nich?
2.Co się dzieje jeżeli w jednym ataku jest Tiranocki Rydwan i Korhil? Podglądam jedna kartę na Korhila i np. jest to taktyka. Odkładam ja na miejsce i dopiero później mogę odpalić zdolność Tiranockiego Rydwana. Czy dla jednego i drugiego losuję pierwszą kartę a później jeżeli nie są to jednostki odkładam na miejsce?
Z góry dzięki za odpowiedź. |
Obóz zwiadowców działa na "Search" "wyszukaj", a na korhilu jest "reveal" "odkryj" zatem obóz nie zadziała.
2. Akcje wylądują na stos i obie odkryją tą samą kartę w kolejności rozpatrywania.
Tylko w wypadku gdy 1 wyciągnie jednostkę, to drugi może zajrzeć na następną kartę.
Pozdr. |
|
|
|
 |
metatron [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 12 Lis, 2011
|
|
|
Szkoda, że to tak wygląda bo Korhil mógłby być grywalny razem z obozem zwiadowców.
Dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
 |
|