galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mało kart
Autor Wiadomość
Dainus
[Usunięty]

Wysłany: Pon 05 Gru, 2011   Mało kart

Słuchajcie, zmontowaliśmy z małżonką fajne talie i przechodzimy dość sprawnie Anduine i Dol Guldur. Indzie nam tylko bardzo mało kart. Wam też? Chętnie dobierałbym więcej.

kufel
[Usunięty]

Wysłany: Pon 05 Gru, 2011   

No kto by nie chciał :D
W zależności od sfery, którą gramy przydają się Bilbo, Beravora, Gleowin, Mathom, Szlachetne Poświęcenie no i oczywiście Gandalf, choć po wyjściu FAQ trzeba używać go z rozwagą. Wbrew pozorom bogactwo Lorien wcale nie jest dobrym dociągiem
Moje ulubione kombo: Zwiadowca ze Śnieżnego potoku, blok, Szlachetne poświęcenie, Stawić czoła... za 3 zasoby kładziemy 2 żetony postępu na dowolny obszar, blokujemy jakiegoś mocnego wroga i ciągniemy 2 karty... Może być coś piękniejszego? :D

l33tm4st3r
[Usunięty]

dlatego wszelkie efekty pozwalające dobierać karty są takie cenne
przykładowo:
1) Bilbo - co 2 kolejkę dodatkowa karta, ale statystyki ma raczej słabe
2) Beravora - ja bardzo lubię tę postać, ale zazwyczaj szkoda jej na samo dobieranie kart - chyba że z nieoczekiwaną odwagą
3) Gandalf - efekt dobierania kart z Gandalfa wykorzystałem tylko raz do tej pory, no ale jest
4) wszelkie karty pozwalające dobrać więcej kart - najwięcej w przywództwie (np poświęcenie, opowiadania przy ognisku) ale też np starożytny mathom w duchu

kufel
[Usunięty]

l33tm4st3r napisał/a:

3) Gandalf - efekt dobierania kart z Gandalfa wykorzystałem tylko raz do tej pory, no ale jest

Kumpel gra Duchem (dobrze złożonym), na ogół jak gra Gandalfa to do ciągnięcia kart :D
Najlepszą kartą do dobierania jest Mathom, z Przewodnikami, Strażnikami, Zwiadowcą współgra znakomicie!
edit: no i nowymi Konikami Rohanu!
Ostatnio zmieniony przez kufel Pon 05 Gru, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

l33tm4st3r
[Usunięty]

kufel napisał/a:
l33tm4st3r napisał/a:

Kumpel gra Duchem (dobrze złożonym), na ogół jak gra Gandalfa to do ciągnięcia kart :D
Najlepszą kartą do dobierania jest Mathom, z Przewodnikami, Strażnikami, Zwiadowcą współgra znakomicie!

potwierdzam, w 99% przypadków mam 3 mathomy w talii - jestem maniakiem ducha na Rohanie :P

Dainus
[Usunięty]

Jednym słowem pora zakupić dodatki :mrgreen:

Odpowiedz do tematu