|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Błogosławieństwo Valayi a Duregan T. |
Autor |
Wiadomość |
Borin [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 04 Wrz, 2012 Błogosławieństwo Valayi a Duregan T.
|
|
|
Pytanie jest takie, czy mając pana:http://deckbox.org/whi/Duregan%20Thorgrimson, mogę zagrać na niego (na początku tury) to:http://deckbox.org/whi/Blessing%20of%20Valaya, czy jednak się nie da bo (z faq1.8):
"D. Początek fazy/tury
1. Rozpatrzenie efektów trwałych/wymuszonych „na
początku tury/fazy” [przejdź do A]
2. Okno akcji [przejdź do B]"
i taktykę będę mógł rzucić dopiero w "pkt.2" już po zakończonym działaniu efektu w/w pana,
albo czy można rzucić na końcu tury przeciwnika (chyba się nie da bo efekty kart trwają tylko do końca danej tury)??? |
|
|
|
 |
alanbdg [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 06 Wrz, 2012
|
|
|
Zdolność Duregana to nie efekt wymuszony ani trwały tylko akcja z warunkiem aktywacji (na początku tury) także jak najbardziej możesz na początku swojej tury odpalić akcję, przeciwnik ma prawo odpowiedzieć,a następnie Ty w kolejnej odpowiedzi (bądź pierwszej odpowiedzi jeśli przeciwnik spasował) zagrać błogosławieństwo (jesli masz żetony oczywiście). Rozpatrujecie stos od końca, więc:
1. wchodzi błogosławieństwo
2. wchodzi ewentualna odpowiedź przeciwnika
3. wchodzi akcja duregana (Na początku twojej tury ta jednostka oraz wybrana jednostka zadają sobie nawzajem obrażenia równe swojej sile, z czego 2 pierwsze obrażenia są odbijane)
Rzucenie na końcu tury nic nie da, bo tak jak mówisz - efekt jest do końca tury, w której karta była zagrana. |
|
|
|
 |
Borin [Usunięty]
|
|
|
|
Super:), no to się mogę teraz spokojnie pobawić trochę w kontrolę DWA
Pozdro! |
|
|
|
 |
RasTafari [Usunięty]
|
|
|
|
alanbdg napisał/a: | Rzucenie na końcu tury nic nie da, bo tak jak mówisz - efekt jest do końca tury, w której karta była zagrana. |
z tym to nie byłbym tak do końca pewien, jako że Błogosławieństwo nie ma napisane do końca tury, więc ten efekt będzie aktywny na wybranej jednostce, póki nie zaistnieją okoliczności, które pozwolą go spełnić, ale mogę się mylić |
|
|
|
 |
|
|