¤ Gra o Tron PBF #20 - There is a fish - Nabór |
Autor |
Wiadomość |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 28 Lut, 2013 ¤ Gra o Tron PBF #20 - There is a fish - Nabór
|
|
|
Witam! Chciałbym Wam zaproponować zagranie w II edycję Gry o Tron, z lekkim modyfikacjami zrobionymi na przełomie kilkudziesięciu gier Ja będę prowadził aktualizował marsze dowódców itd, niestety jako laik i neptyk graficzny poprosiłem żeby mapkę robił Shutt.
Ok, najważniejsze czyli zmiany:
1. Nie ma rodu lannisterów za to mamy tullych spis kart poniżej:
[4] Edmure Tully jeśli liczba kart na stosie odrzuconych kart rodów jest parzysta ta karta otrzymuje +1 siły
[3] Brynden tully miecz miecz
[2] Waldery Frey jesli Karta twojego przeciwnika ma wydrukowany tekst ta karta ma +2 siły
[2] Jason Mallister pobierz 1 zeton wladzy jesli atakujesz ta karta otrzymuje symbol miecza jesli bronisz otrzymuje symbol wieży
[1] Hoster Tully jesli walka odbywa sie na obszarze przyległym do rzeki ta karta +1 sily jesli na ogarniętym bitwą znajduje sie beczka ta karta otrzymuje symbol wieży
[-2] Petyr Baelish wybierz karte ze swojego stosu odrzuconych kart rodów lub tosu odrzuconych kart rodów przeciwnika i dodaj jej sile i zasade do tej karty
[0] Marq Piper jesli wygrasz mozesz przesunac zeton marszu na podbity obszar ale nie mozesz z niego wywolac kolejnego bitwy
2. Garnizon z lannisportu zostaje przesunięty na riverrun
3. Zamiana ilości beczek na lannisporcie zostaje 1 a na riverrun są teraz 2
4. Ułożenie na planszy prawie bez zmian Tully zaczynają koniem i piechurem w riverrun, statkiem na morzu, i piechurem w stoney sept
5. Ostatnią zmianą jest działanie karty nadchodzi zima, będzie ona działać w sposób następujący, przesuwa dzikich o 2 siły, a następnie losujemy kolejną kartę(bez tasowania). Talię tasujemy wówczas kiedy 3 karty mobilizacji/zaopatrzenie/gry o tron/starcia królów zostaną wylosowane
6. To już nie zmiany, ale zasady gramy bez losów bitwy, rody jeśli ładnie sie dogadacie można sobie wybrać jeśli nie zostaną wylosowane.
To by było na tyle ^^ jest 6 miejsc z tymże chciałem zarezerwowac 3 miejsca dla osób które obecnie nigdzie nie grają, a chcą to jest toszt, Shutt i Adam Badura o ile oczywiście będą zainteresowane. Reszta w kolejności zgłoszeń. Tak więc zapraszam
Lista chętnych:
1. Dredzilla
2. reszka
3. Shutt
4. toszt
5. Adam Badura??
6.badoomboom |
Ostatnio zmieniony przez Gog Czw 28 Lut, 2013, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 28 Lut, 2013
|
|
|
Chetnie zapisze sie, czekam na mapke Nie rozumiem tylko ostatniej karty, oznacza to ze moge przesunac tak jak loras marsz, ale nie moge go wykonac, czyli moge go tylko zdjąc aby zrobic"pauze" w swoim ruchu tak ? |
Ostatnio zmieniony przez Dredzilla Czw 28 Lut, 2013, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Teraz tak kminie jak tu się beczki przenosi, zbierze się ekipa to siądę do Gimpa |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
Ja spróbuję, po odcięciu Lannisterów trzeba spróbować. Raz nawet graliśmy, że grey zamienił się z Lannim na karty rodów, zakończyło się, że Lanni zajął Pyke bez problemu.
No, ale ja mam za sobą ledwie kilka potyczek na II ed, z chęcią zobaczę co Gog wymyślił.
I też przyłączę się o interpretację karty "0" arryna. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Gog walnął się w pisaniu.
Na końcu powinno być " (...) ale nie możesz wywołać kolejnej bitwy." |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
oczywiscie Shutt ma racje sorki przekleilem to z starego tematu i niezauwazylem tego juz poprawione To takie przegrupowanie np dla wież |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Ewentualnie można komuś paskudnie wpakować się na tyły/pozajmować beczki, koronki/dać tam piechura z najazdem
Opcji dużo |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
To i ja się piszę, jeśli można
Edit: Cytat: | chciałem zarezerwowac 3 miejsca dla osób które obecnie nigdzie nie grają, a chcą to jest toszt, Shutt i Adam Badura |
Jak miło Gogu!! Dzięki, z wdzięczności może w końcu wygram tym razem |
|
|
|
 |
badoomboom [Usunięty]
|
|
|
|
ja również bym chciał spróbować |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
To jak ktoś wypadnie to ja się piszę za niego jakby co |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
jestes pierwszy na liscie rezerwowej Sardo tzn. napisalem PW do Adama i zobaczymy czy ma czas i ochotę zagrać |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Kto chce grać Tullymi? Bo nie wiem z kim mam pertraktować
Od razu uprzedzam pytanie odnośnie "rybiego Balona"
Jeżeli w starciu przeciwko Walderowi Freyowi Greyjoy wystawi Aerona, a potem zmieni to np na Eurona (brak tekstu) to Walder dalej uzyskuje +2 siły.
Tak chyba graliśmy, co nie Gogu. Dotyczy to tez sytuacji jak Grey jest przed Tullym na Tronie. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Nie, nie, mysmy grali ze z euronem walder ma 2 tylko:) Bo aeron zostaje odrzucony i jest na koszu. To jest ryzyko jest zabawa po prostu |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Hmm... to proponuje uzależnić to od kolejności na Tronie.
Greyjoy przed Tullym i wymieni na Eurona -> Walder ma 2
Grey po Tully -> na odwrót |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
argh!!! nienawidze cie gogu - zaaktualizowales 3min po tym jak poszedłem na zajęcia!
A tak musze czekac na 21... ;p |
|
|
|
 |
|