galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Karty Rodów czyli draft sposobem na nude :)
Autor Wiadomość
Gog
[Usunięty]

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013   Karty Rodów czyli draft sposobem na nude :)

Dzis zagralismy gre w 6 II Edycja dla funu luźno, zrobilismy wybór draftowy kart układamy wszystkie 4.3,2,1,0 i kazdy w kolejnosci tronu zaczyna Bara bierze po jednej czwóce, potem pierwszaz trójke bierze i lanni(2 z mieczem ktore zostały wylosowane), wybór duży bo mielismy jeszcze karty tullych i arrynów. GRało sie mega przyjemnie i to uczucie ej pokaż karty, bo nie wiem co masz:D I i comba u greya typu roose bolton z doranem :d u Starka Stannis i Davos:d Gre wygrał Baratheon(mimo ze stark i martell mieli po 6 zamkow w któryms momencie) z Jonem Arrynem, Johnem Roycem, Walderem Freyem, obara sand, petyr baelishem, dagmerem i krolowa cierni. Polecam fajna zabawa i emocje juz na etapie wyboru :) Uważam, że bylo bardzo zbalansowanie, kazdy mogl wygrać.

Sardo
[Usunięty]

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013   

A może by tak przygotować nowy zestaw kart? Może jeszcze ze zmienionym rozstawieniem początkowym? :D (czyli zestaw jak w dodatku Taniec ze Smokami)

Gog
[Usunięty]

czy ja wiem czy to nie przesada ?:p Można by conajwyzej dodac troche kart np z gry na 12 :p zeby wiekszy wybor był :p A ty sie w ogole nie odzywaj 2 miesiace sie nie umiesz zebrac na gre :p

Sardo
[Usunięty]

Ja bym się pobawił w takie coś ;)
Dziś się zebrałem, ale w mojejszym gronie. Mam nadzieję, że uda mi się z wami w końcu :P

Georgie
[Usunięty]

Wysłany: Nie 21 Kwi, 2013   

gralem pare razy tak i naprawde polecam taką opcje :) naprawde swietnie sie gralo nieznajac kart przeciwnika, troche zamoty przy rozdzielaniu kart itd ale to uczucie jak przy pierwszych grach w gota było bezcenne, polecam :)

Dredzilla
[Usunięty]

My grajac po dwa rody, rzucalismy kostką, i wybieralismy ktoremu rodowi chcemy dac dana karte, bo wg tronu Tyrell niemialby szans na Lorasa :P

Shutt
[Usunięty]

Ogólnie proponuję stworzenie nowych kart rodów ;)

Można je obcykać na żywo i na forum. Kminiłem też czy coś by z mapą nie zrobić (jakąś nową stworzyć), ale niestety nie obsługuje PS :(

kiwi
[Usunięty]

Co do mamy to wystarczy kilka kresek, dopiero jak coś będzie przetestowane, wtedy ktoś "graficznie" uzdolniony będzie mógł się za to zabrać, to jest mapa do 1wszej edycji(dodatku dla 4 graczy) z grafikami z drugiej. Tutaj gra się z żetonami dowódców przechodzeniem przez z rzeki w odpowiednich porach itp.

mapa tutaj jest dość ciekawie ułożona.

Sardo
[Usunięty]

Oj tak, już był pomysł na granie z tamtym dodatkiem, tylko bez tej mapki nowej (reszka chyba proponował). Przeczytałem instrukcję do tego i tą mapkę wrzuciłem na kompa, żeby nie zniknęła. Chętnie bym zagrał na żywo w to. Wystarczy dorobić kilka żetonów i kart i wio.

A co do mapy to jakieś retusze jestem w stanie wykonać, ale nie jestem specjalistą od grafiki więc nie wiem na ile będę w stanie. Znalazłem oryginał mapy z której FFG robiło planszę (słabszy jakościowo obrazek niż ten który oni mieli, ale zawsze coś).
Mapa Westeros

Georgie
[Usunięty]

ja bym predzej pomyślał nad mapką zawierającą ziemnie na wschód od westeros :) chociaz z tym pewnie kupa roboty ale efekt moglby wyjsc calkiem spoko

Shutt
[Usunięty]

Nah, ktoś musiałby mapkę zrobić itd. Odchodzi to trochę od wątku, z resztą kogo tam byś wcisnął? Złotą Kompanie, Dothraków? Nie, zły pomysł.

Powoli będę myślał nad jakąś nową mapą, jest kilka pomysłów, ale muszę najpierw sprawdzić czy to by zadziałało.

Georgie
[Usunięty]

no w sumie masz troche racji wyszlo by z tego cos na wzor ryzyka bardziej niz gry o tron:P ale i tak zalozenie bylo by takie samo, podbic wiecej niz inni :P ale to juz zakrawa o zupelnie inną gre

kiwi
[Usunięty]

Na Adroidzie(sklep google play) jest świetna gigantyczna mapa całego świata Martina, jest tam także cały kontynent Dothraktów itp, lecz mapa nie jest tak kolorystyczna jak ta z naszej planszówki, jest brązowa

Dredzilla
[Usunięty]

Eee, Essos juz jest zrobione, nie widzieliscie mapy na 18 graczy ? ;D

Georgie
[Usunięty]

ja nie widziałem, mogłbys sie nią podzielic :)

Odpowiedz do tematu