żetony rozkazów |
Autor |
Wiadomość |
gamaliel [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 28 Kwi, 2013 żetony rozkazów
|
|
|
Mam dwa pytania do forumowiczów.
Moje żetony rozkazów zaczęły się zużywać, uważni gracze powoli zaczynają rozpoznawać jakie rozkazy dał gracz, dotyczy to zwłaszcza rozkazów marszu.
Jakie macie sposoby zabezpieczenia przed ścieraniem?
A jeśli są zużyte jak je odtworzyć?
z góry dziękuje za pomysły |
|
|
|
 |
sirafin [Usunięty]
|
|
|
|
 |
kiwi [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 28 Kwi, 2013
|
|
|
A zwykłe/(nie zwykłe) farby do pomalowania na jednolity czerwony czarny itp dość tanie rozwiązanie. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
jak Ci sie chce najlepsza jest tasma klejąca :d z obu stron juz dawno to zrobilem:D |
|
|
|
 |
kiwi [Usunięty]
|
|
|
|
Na taśmę klejącą już za poźno, jak starły się to już widać, jedyne w czym pomaga Twoje rozwiązanie gog to że nie bedzie się ścierać dalej, ale jeśli choć minimalnie źle naklei( bedzie można odróźnić żetony) to zdzierając rozwali żeton do reszty. |
|
|
|
 |
marcinoss [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 08 Maj, 2013
|
|
|
Shrink Plastic prezentuje się świetnie i na pewno jest trwały, ale jest do dość droga sprawa. I jeszcze sprawa z tym pieczeniem. Nie straci się przy tym symetrii elementu jak z jednej strony "skurczy się bardziej"?
Drukowanie na twardym grubym papierze i laminowanie to kolejna dodatkowa opcja. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
nie da zetonow zalaminowac pytalem w punkcie za grube sa:( |
|
|
|
 |
marcinoss [Usunięty]
|
|
|
|
Chodziło mi bardziej o grubszą kartkę papieru z nadrukowanymi żetonami, która następnie się laminuje (czy tam nie wiem jaka jest kolejność) i potem wycinamy sobie nowe 15 żetonów dla rodu. I ciekawe do jakiej grubości można laminować... |
|
|
|
 |
brodzajzer [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 20 Maj, 2013
|
|
|
Można laminować do 3mm, można by też spróbować, tą folię do laminowania wyciąć tak, aby pasowała do żetonu i przejechać żelazkiem, jednak jeszcze tego nie próbowałem |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 20 Maj, 2013
|
|
|
zamiast żelazkiem można wziąć opalarkę(coś jak suszarka tylko mocniejsze) - dziś może przetestuje bo to może się udać
PS poprawione ;p ale jeszcze popełniłem bład w "żelaskiem" oraz "opalarke" |
Ostatnio zmieniony przez TERF Sro 22 Maj, 2013, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 21 Maj, 2013
|
|
|
Wziąć* |
|
|
|
 |
Georgie [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 21 Maj, 2013
|
|
|
kolejny polonista na forum |
|
|
|
 |
Vickon [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 24 Maj, 2013
|
|
|
Georgie napisał/a: | kolejny polonista na forum |
I dobrze.
Z języka polskiego zawsze byłem kiepski. Ale odkąd mamy szeroki dostęp do internetu, to widać jak spora grupa kaleczy ten język.
Ostatnio często zdarza się to nawet w "renomowanych" portalach. A później w pisowni pojawiają się takie kwiatki jak: "zkąt".
Wiem, że i mi się przytrafiają błedy. Jednak gdy je wykryje, to odrazu poprawiam. Stylistycznie też jest nienajlepiej. Dziwię się jednak, gdy ktoś się oburza na osoby zwracające uwagę na błąd w pisowni. Szanujmy swój język i starajmy się pisać poprawnie. I tak już w nim zadomowiły się formy angielskie, które skutecznie wypierają powszechne jeszcze 10-15 lat temu wyrazy. Widoczne jest to w życiu codziennym. A już w świecie planszówkowej rozrywki, jest tego ogrom. Talia to deck, a wielkie to epickie
A waracając do tematu. Najlepszym sposobem na zabezpieczenie żetonów (czasem zwanych tokenami ) jest granie przez forum |
|
|
|
 |
|