|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Scum and villainy - Strona konfliktu |
Autor |
Wiadomość |
aryss [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 15 Sie, 2014 Scum and villainy - Strona konfliktu
|
|
|
Na Genconie zapowiedziano na koniec roku nowa frakcje, zaanosnowano :
IG-2000, M3A Interceptor, StarViper
Pakiet z repaintami Z oraz Y a takze kartami do konwersji Slave i HWK na nowa frakcje.
Wychodzi koncem roku wiec baj baj mysli o zakupie armady |
|
|
|
 |
Oldster [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 15 Sie, 2014
|
|
|
Skąd masz newsa? Podziel się linkiem. No chyba że piszesz z Genconu farciarzu |
|
|
|
 |
aryss [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Oldster [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Barbus [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Teokrata [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 16 Sie, 2014
|
|
|
https://www.youtube.com/w...2b2kJBe-bmF_0og
pod koniec filmiku widac modele nowej frakcji:
- przerobiony Y-Wing oraz Z-95 (dodatek ala "asy")
- M3-A interceptor
- viper znany bardziej jako "Virago"
- IG-2000
ponadto frakcja bedzie mogla uzywac skonwertowanego firespraya oraz HWK-290
 |
|
|
|
 |
Teokrata [Usunięty]
|
|
|
|
jesli dobrze widze na filmiku FFG z drugiego dnia to...
I) Viper ma 3 ataku, 3 kostki obrony, 4 hulla i 1 shield, akcje: focus, target lock, barrel roll, boost
II) M3-A interceptor ma 2 ataku, 3 obrony, 2 hulla i 1 shield, akcje: focus, target lock, barrel roll, evade
III) IG-2000 ma 3 ataku, 3 obrony, 4 hulla i 4 shieldów, ackje: focus, target lock, boost, evade |
Ostatnio zmieniony przez Teokrata Sob 16 Sie, 2014, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Teokrata [Usunięty]
|
|
|
|
X-Wing Updates
http://teamcovenant.com/s...-announcements/
Wave 6 – Scum and Villainy Faction!
StarViper Expansion Pack
M3-A Interceptor Expansion Pack
IG-2000 Expansion Pack
Most Wanted Expansion Pack – Y-Wing & Two Headhunters
Slave 1 and HWK Conversion Kit.
Online Toolkit – X-Wing Command – Collection Tracking and Squad Buidling |
|
|
|
 |
Patsy [Usunięty]
|
|
|
|
 |
aryss [Usunięty]
|
|
|
|
Viper będzie mial nowy rodzaj manewrow ? Bo ten znaczek na dialu wyglada dziwnie no i cena jego jest wieksza nizli reszty. Jeśli faktycznie wejdzie U-Turn to stwierdzam 100% trafność swoich typów na Gencon
--
Dobra doczytalem, no nic czekam na U-Turna dalej wiec |
|
|
|
 |
Patsy [Usunięty]
|
|
|
|
Ano Viper i IG-2000 zapowiadają się ciekawie z kojasem po skosie.
A IG-2000 wszyscy piloci są unikatowi i posiadają inicjatywą 6 (same szatany ), a dodatkowo dzielą się swoimi specjalnymi umiejętnościami. |
Ostatnio zmieniony przez Patsy Sob 16 Sie, 2014, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Crane [Usunięty]
|
|
|
|
aryss napisał/a: | Dobra doczytalem, no nic czekam na U-Turna dalej wiec |
Ale to chyba nową miarkę by musieli dać, swoja drogą w Star Treku AW taki numer zrobili. |
|
|
|
 |
aryss [Usunięty]
|
|
|
|
Wyższa cena SV skłaniała mnie do takiego myślenia że mogliby dodać ją. Zreszta tak naprawde miarka nie byłaby konieczna bo można by po prostu robić beczke odwracając statek o 180 stopni ( kwestia zachodzenia na przeszkody imo byłaby pomijalna w przypadku tego manweru ). |
|
|
|
 |
Shantruin [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 17 Sie, 2014
|
|
|
Patsy napisał/a: | A IG-2000 wszyscy piloci są unikatowi i posiadają inicjatywą 6 (same szatany ), a dodatkowo dzielą się swoimi specjalnymi umiejętnościami. |
Aczkolwiek różnorodność tychże pilotów powala - IG-88A, IG-88B, IG-88C i IG-88D - z jednej strony fajnie, bo fluffowo, z drugiej... meh. Ale w ogóle nie podoba mi się design tego statku, i nie jestem wielkim fanem tego konkretnego droida, także moja ocena jest zupełnie subiektywna
Dla mnie chyba najbardziej kuszącą opcją w S&V na razie jest swarm Zetek i M3-A z jakimiś fajnymi działkami.
Ale teraz tak po kolei, wzdłuż artykułu:
1. Nowa ikonka, Illicit upgrade, to moim zdaniem świetny pomysł. Dzięki temu S&V od razu zyskują coś, co podkreśla ich wyjątkowość - coś, czego brakuje w tym momencie Imperialnym.
2. Most Wanted.
2a. Y-wing - malowanie niezłe, ale widziałem lepsze W sumie niewiele można powiedzieć, poza tym, że miło, że dorzucili dial w kolorach S&V (swoją drogą prześliczny!) i torpedę zamieniającą slot w bombę. Aha, i świetnie rozwiązany problem droidów przez zmianę ikonki. Więcej będzie można powiedzieć jak pokażą nowe wieżyczki i salvaged astromechy.
2b. Zetki - ta z 7 ma mega fajną zdolność, co najfajniejsze, totalnie kontradyktoryjną względem rebelianckiego Crackena. Lubię to. Poza tym jeśli Amerykanie dobrze odgadli pilota z 5 skilla, to ma on spoko fluff - będzie artykulik na X-winga Aha, i slot na Illicit - miód!
2c. HWK - niewiele do powiedzenia, pożyjemy, zobaczymy.
2d. Firespray - no o tym to bym mógł osobny artykuł napisać. Nowy Boba to najładniejsza karta w grze, no po prostu przepiękna. I jego zdolność! Więc tak działa Fett kiedy Vader nie zakazuje mu dezintegracji W pilotach ciekawi jeszcze nowa Kath oraz Emmon Azzamen, który przywozi też tytuł do swojego Firespray - Andrastę. Niemienny Mandalorianin z 5 skilla to miły, ale nie jakiś mega potrzebny dodatek. Aha, slot na Illicit!
2e. Inne karty - Greedo - no cóż, jest przynajmniej klimat Poza tym 3 nowe droidy - fajnie, będzie z czego wybierać, i jeszcze dwóch załogantów... No zapakowali to pudło do granic możliwości, i słusznie!
3. StarViper - wspominałem już, jak piękne są diale do S&V? Sam statek też jest chyba jednym z najładniejszych w grze. Do tego niezły koszt, Xizor ze świetną umiejętnością, przydatny i niedrogi tytuł, fajny medal (Bodyguard), genialny Illicit. Ciekawe, czy Calculate będzie odwrotnym C-3PO? Poza tym S-loop! Podsumowując - zestaw bliski ideałowi. Accuracy Corrector - przydatna sprawa na Lambdę bądź B-winga.
4. M3-A Scyk. Zawsze ogromnie podobał mi się ten statek i cieszę się, że go widzimy (choś dziwię się, że wyprzedził choćby Cloakshape'y). Już widać jego dwa zastosowania - pilot z 8 skilla to odwrotna Howlrunner, może się przydać w swarmach, zaś tańsi piloci mogą poszaleć z działkami. Liczę zwłaszcza na Flechette Cannon, które jeśli podąży tropem torped, może być niedrogie i skuteczne
5. IG-2000 - komentarz na górze. Wiem, że świetne staty i w ogóle, ale nie przemawia do mnie ten statek |
|
|
|
 |
Rogue30 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 17 Sie, 2014
|
|
|
Shantruin napisał/a: | Dzięki temu S&V od razu zyskują coś, co podkreśla ich wyjątkowość - coś, czego brakuje w tym momencie Imperialnym. |
A cóż takiego ma wg Ciebie Rebelia, co podkreśla ich wyjątkowość? |
|
|
|
 |
|
|