galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Cień Nerekhall - problem
Autor Wiadomość
gural117 

Wiek: 42
Dołączył: 10 Cze 2011
Posty: 55
Skąd: Łódź
Wysłany: Czw 09 Paź, 2014   Cień Nerekhall - problem

Wczoraj próbowaliśmy rozegrać w ramach kampanii 2 nowe przygody. Niestety wydaje mi się że jest jakiś problem z przygodami:

Cena Potęgi: warunkiem zwycięstwa bohaterów jest "jeżeli na obszarze gry bohaterów znajduje się 8 żetonów postaci neutralnych lub ...". I tutaj zaczynają się schody. O ile można zabić Tristayne (jako drugą część warunku) to nie ma możliwości zdobycia 8 znaczników (na planszy na początku jest 7 i mroczny władca na dzień dobry zdejmuje 2) --- ogólnie albo jest błąd przedruku (i powinna być inna wartość) albo błąd tłumaczenia. Ma ktoś dostęp do wersji EN ??

Król Szczurowatych: czy Ixzhod może znajdować się pod wpływem stanów. Znaczy czy mroczny władca może użyć na nim zdolności które wymagają od niego wykonania test (co mogłoby spowodować nie udanie się testu ponieważ jest dużym potworem). W akapicie jest podane że nie należy go traktować jako figurka potwora. Ale potwory mogę go atakować jak bohatera.
 
     
AkitaInu
AkitaInu

Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 4
Wysłany: Sro 18 Lut, 2015   

Hej,

W cenie potęgi gracze muszą mieć 3 znaczniki naukowców na swoim obszarze gry (wiem, straszny błąd :) )

Dodatkowo jest babol w opisie 2 spotkania i rozstawienia potworów, napisałem już do galakty w związku z tym problemem :)
 
     
reedmooley

Dołączył: 15 Paź 2014
Posty: 88
Skąd: WWA
Wysłany: Czw 19 Lut, 2015   

Z innej beczki troche mam prośbe- czy mogli byscie wrzucic fotkę jak prezentuja sie figurki do tego dodatku(bohaterowie)? Przy wydaniu amerykanskim byla straszna kaszana z odlewami-nadlewki,brak rysow twarzy,nosow, rozlane szczegoly, Polska edycja wyszla pozniej ale nigdzie nie na informacji jak to wyglada:)
 
     
Buczek79

Dołączył: 09 Mar 2015
Posty: 115
Wysłany: Pon 23 Mar, 2015   

nadal potrzebujesz tych fotek?
 
     
reedmooley

Dołączył: 15 Paź 2014
Posty: 88
Skąd: WWA
Wysłany: Pon 23 Mar, 2015   

Jeśli możesz podesłać to poproszę:)
 
     
Buczek79

Dołączył: 09 Mar 2015
Posty: 115
Wysłany: Pon 23 Mar, 2015   

wyslij maila w pm pozniej ci podesle
 
     
Buczek79

Dołączył: 09 Mar 2015
Posty: 115
Wysłany: Sob 28 Mar, 2015   

Dolączam sie z problemem. Str 16, MW ma odmiencow, szczury zmbie i 1 otwarta grupe i pytanie brzmi gdzie otwarta grupa sie pojawia bo nie jest napisane.
 
     
Sejden 

Dołączył: 29 Mar 2015
Posty: 3
Wysłany: Nie 29 Lis, 2015   

Czy ktoś znalazł rozwiązanie problemu rozstawienia potworów w Cenie Potęgi w drugim spotkaniu?

Cytat:

Potwory:
Tristayne Olliven. Odmieńcy. Niewolnicy żelaza. 1 otwarta grupa.

Przygotowanie do gry:
Niewolników żelaza należy umieścić na laboratorium na polach, które sąsiadują z kamieniami rytualnymi. Otwartą grupę należy umieścić na wypalonych ziemiach. Tristayna Ollivena, ani otwartej grupy nie umieszcza się na planszy podczas przygotowania do gry.

Wpływ (żółty):
Rytuał: Należy umieścić niewolników żelaza do osiągnięcia limitu wielkości grupy na pustych polach, które sąsiadują z jednym lub więcej kamieniem rytualnym.


Otwarta grupa się wyklucza w opisie (wchodzi i nie wchodzi na początku spotkania). O odmieńcach wchodzą (tylko?) na wsparciu.

Mam wątpliwości czy czasem "żółty wpływ" nie powinien wprowadzać innych potworów niż niewolników żelaza (chociaż to w żaden sposób nie przeczy zasadom). Niewolnicy żelaza są już wprowadzeni na początku. Może powinna być w tym miejscu mowa o np. otwartej grupie albo odmieńcach.

AkitaInu dostałeś jakaś odpowiedź? Czy ktokolwiek znalazł jakieś rozwiązanie tego problemu? A może ktoś po swojemu rozstawia potwory? Zachęcam żeby przynajmniej podzielić się przemyśleniami co do tego spotkania :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 12