|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Zespół Artylerzystów/Gunnery Team |
Autor |
Wiadomość |
Sunrider [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 06 Kwi, 2015 Zespół Artylerzystów/Gunnery Team
|
|
|
Mam pytanie odnośnie działania tego usprawnienia. Opis mówi:
Możesz atakować tą samą strefą kadłuba więcej niż raz na aktywację. Ta strefa kadłuba nie może wybrać za cel tego samego statku lub eskadry więcej niż raz podczas tej aktywacji
Grając pierwszą rozgrywkę ze znajomym mieliśmy spór odnośnie odpowiedniego użycia karty. Czy oznacza ona że możemy zaatakować dwa razy (zgodnie z ogólnymi zasadami), ale ataki nie muszą pochodzić dwóch różnych stref, czy dostajemy dodatkowe ataki gdyż możemy zaatakować każdą strefą kilkukrotnie? Biorąc pod uwagę koszt usprawnienia, nie sądzę by mógł dawać aż tak dużą siłę ognia, poza tym sugerując się drugim sposobem rozumienia, w zasadzie okazałoby się że mamy dowolną ilość ataków na strefę. Osobiście jestem za pierwszą wersją - dalej możemy zaatakować tylko dwa razy, ale możemy zaatakować z tej samej strefy. Jak uważacie? |
|
|
|
 |
Breed9000 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 06 Kwi, 2015
|
|
|
"Możesz atakować tą samą strefą kadłuba więcej niż raz na aktywację." - wydaje mi się że odpowiedź jest w samej karcie. To że karta pozwala na zaatakowanie więcej jak raz z jednej strefy to nie ma w niej nigdzie napisanego że jest to dodatkowy atak. Ona po prostu zdejmuje ograniczenie ze statku że z każdej strefy może atakować tylko raz na aktywację. |
|
|
|
 |
|
|