galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra o Tron PBF #28 - Pole gry
Autor Wiadomość
Germanus
[Usunięty]

Wysłany: Pon 07 Paź, 2013   

gratulacje dla Tamtena. Gra bardzo wyrównana :smile:

Dredzilla
[Usunięty]

Ja chowam wieżę do piwnic kingslanding, utrzymująć pakt Lannister-Tyrell bez żadnej skazy :D
Gratulacje dla GJ

tamten
[Usunięty]

Nie wiem czemu wydawało mi się, że gramy 7 rund;D
Teraz sprawdziłem i była taka dyskusja przy naborze;)
Ja już planowałem kolejną rundę;/

Dzięki za grę

Adam Badura
[Usunięty]

Aktualizacja (mapa):

Adam Badura
[Usunięty]

Gra zakończona!
Gra zakończyła się ze względu na czas (rozegrano 6 tur).
Najwięcej zamków (4) kontrolują aż 3 rody: Greyjoy tamten, Lannister Dredzilla i Tyrell Sardo.
Liczba kontrolownych twierdz rozstrzyga remis na korzyść Greyjoy tamten i Tyrell Sardo, którzy kontrolują aż 3 (Lannister Dredzilla tylko 2).
Pozycja na torze zaopatrzenia rozstrzyga remis na korzyść Greyjoy tamten mającego 5 beczek (Tyrell Sardo tylko 4).
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Pon 07 Paź, 2013, w całości zmieniany 1 raz  

Adam Badura
[Usunięty]

Tradycyjnie już: jakieś uwagi do prowadzenia?

Sam na przykład zaczynam się skłaniać do zmiany modelu listowania kart jakie poszły, tak żeby wymieniać wszystkie karty (choć może tylko z nazwy) i zaznaczać na czerwono co już zeszło. Tak jak z dowódcami.

To jest trochę prostsze w utrzymaniu, a jednocześnie stanowi przypomnienie o tym, co może wyjść jeszcze. Szczególnie korzystne to jest w grach z nowymi kartami (jak na przykład Feast for Crows) nim się "uleżą w głowach".

Sardo
[Usunięty]

Adam Badura napisał/a:
Gra zakończona!
Gra zakończyła się ze względu na czas (rozegrano 6 tur).
Najwięcej zamków (4) kontrolują aż 3 rody: Greyjoy tamten, Lannister Dredzilla i Tyrell Sardo.
Liczba kontrolownych twierdz rozstrzyga remis na korzyść Greyjoy tamten, który kontroluj aż 3 (pozostali po 2).

Gratulacje dla Greyjoya.
Dzięki wszystkim za grę, a przede wszystkim dla Adama za kolejną profesjonalną rozgrywkę :)

Po niesprzyjających wydarzeniach w 2 turze nie miałem pomysłu na grę i jestem w miarę zadowolony że udało mi się w takim stanie zakończyć grę. W zasadzie między ostateczną trójką była chyba w miarę wyrównana gra, nie było jakiegoś znaczącego lidera.

A co do ostatecznego porównania też miałem 3 Twierdze, ale na Zaopatrzeniu poległem :(

Adam Badura napisał/a:
Tradycyjnie już: jakieś uwagi do prowadzenia?

Sam na przykład zaczynam się skłaniać do zmiany modelu listowania kart jakie poszły, tak żeby wymieniać wszystkie karty (choć może tylko z nazwy) i zaznaczać na czerwono co już zeszło. Tak jak z dowódcami.

To jest trochę prostsze w utrzymaniu, a jednocześnie stanowi przypomnienie o tym, co może wyjść jeszcze. Szczególnie korzystne to jest w grach z nowymi kartami (jak na przykład Feast for Crows) nim się "uleżą w głowach".

Świetny pomysł! :) Jeśli nie masz nic przeciwko to sam użyję tego sposobu w #33 :roll:
Po raz kolejny się przekonałem, że ten dodatek jest naprawdę słaby, chociaż Tyrellem, nie gra się aż tak źle.

Adam Badura
[Usunięty]

Sardo napisał/a:
A co do ostatecznego porównania też miałem 3 Twierdze, ale na Zaopatrzeniu poległem :(

Słusznie. Dzięki! Poprawiłem!

Adam Badura
[Usunięty]

Sardo napisał/a:
Świetny pomysł! :) Jeśli nie masz nic przeciwko to sam użyję tego sposobu w #33 :roll:

Wydawało mi się, że ten pomysł wziąłem od Ciebie! Z gry Feast for Crows właśnie. Czy to kto inny prowadził? (Tam gdzie wygrałem jako Lannister.)

Tak czy siak wprowadziłem już ten pomysł w PBF #31, Feast for Crows. Muszę tylko jakoś inaczej zrobić karty dzikich, bo w tej postaci są nieczytelne. Za to rozwinięcie ich jak to zwykle robiłem uczyni post zbyt długim chyba.

Gog
[Usunięty]

Vickon tak robil :)

Germanus
[Usunięty]

ja tak robię w pbf 30. Znaczne ułatwienie dla mnie i dla graczy ;)

tamten
[Usunięty]

No to wygrałem dosyć szczęśliwie, szkoda, że nie było dwóch rund więcej, żeby rozstrzygnąć grę bardziej wyraziście.

Adamie, prowadzenie pełna profeska.

Rewolta
[Usunięty]

Wysłany: Wto 08 Paź, 2013   

tamten napisał/a:

Adamie, prowadzenie pełna profeska.

Zresztą jak zwykle, dzięki za grę.
Jak to napisał Germanus Martellem w tym dodatku trzeba grać spokojnie, a ja już po pierwszej rundzie byłem w ostrych opałach przez to iż nie dałem wsparcia na yroonwood :D
Ale to moja pierwsza gra w dodatku, więc można było się spodziewać błędów... :D

Odpowiedz do tematu