| The Ring-Maker | 

| Autor | Wiadomość | 

| fruszu [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Sro 08 Sty, 2014   The Ring-Maker |   
 |  
               | 
 |  
               | Świetne wieści! FFG zapowiedziało nowy cykl dodatków do Władcy Pierścieni. 

Pierwszy z zestawów przygodowych, The Dunland Trap, wprowadzi kilka kart graczy pozwalających rozwinąć talie oparte na traicie Silvan
 W skrócie:
 Fabularnie nowy cykl w dalszym ciągu będzie się skupiał na Sarumanie (jak w ostatnim dużym dodatku) i sprawie Pierścienia Władzy. Pojawią się karty rozwijające dotychczasowe mechaniki (Doomed X, Timed X, Secrecy i in.).

Mnie podoba się mechanika elfów wskakujących do gry i wracających na rękę. Jak napisano w tekście na stronie FFG, wprowadzi to fajne urozmaicenie dla decków z mnóstwem sprzymierzeńcow na stole. Tu będzie nam zależało na częstym wracaniu Silvanów na rękę i wskakiwaniu nimi do gry (pokazują to chociażby dwie poniższe karty).

Bardzo dobrze z tym wszystkim działać będzie nowy bohater - Celeborn (czy doczekamy się też jego żony?
  ): 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Avael [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Sro 08 Sty, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | Grafiki istny MIÓD! 
 Rewelacja!

Wreszcie doczekałem się Celeborna:)

Ciekawe kiedy przyjdzie czas na Enty?:)
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| mroni [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | Świetna sprawa. Mam nadzieję, że wzmocnią elfy podczas całej serii, brakowało mi takiego bohatera dla elfów jak Dain dla krasnali lub Boromir dla Gondoru. Wie ktoś kiedy planowane wydanie?
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| fruszu [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               |  	  | mroni napisał/a: |  	  | Wie ktoś kiedy planowane wydanie? | 
 Na stronie FFG jest napisane, że w drugim kwartale 2014 roku.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Berestaszek [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | Bardzo fajny pomysl z tymi silvanami szkoda tylko ze tak malo hp maja bedzie bolalo jak przy rohanie jezeli sie nie ma niczego do kasowania podstepow. I fajnie ze przypomnieli sobie o secrecy |  | 

|   |  | 

|  | 

| Filiip10 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Nie 19 Sty, 2014   COŚ NOWEGO !!!!!!!! |   
 |  
               | 
 |  
               | Witajcie coś znalazłem i nie wiem co wy o tym powiecie ??? O co chodzi z tymi nightmare ?????

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Kulgan [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Nie 19 Sty, 2014   Re: COŚ NOWEGO !!!!!!!! |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Filiip10 napisał/a: |  	  | Witajcie coś znalazłem i nie wiem co wy o tym powiecie ??? O co chodzi z tymi nightmare ?????
 | 
 Decki Nightmare to w skrócie utrudniona wersja Przygód z Core Seta dla tych, dla których owe Przygody są za proste
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Filiip10 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Nie 19 Sty, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | Aha a będą te dodatki wydane w Polsce to co podałem w temacie ???? |  | 

|   |  | 

|  | 

| Kulgan [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Pon 20 Sty, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Filiip10 napisał/a: |  	  | Aha a będą te dodatki wydane w Polsce to co podałem w temacie ???? | 
 Zgodnie z obrazkami:

1. Mam nadzieję, że tak
 2. Tak
 3. Nie
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Filiip10 [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | Oby szybko by się pojawiły te dodatki xD |  | 

|   |  | 

|  | 

| uday [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | Ale jak to? Stone of Erech nie będzie wydany po polsku? To pewna wiadomość? Bo ja nigdzie nie dopatrzyłem się oficjalnego zaprzeczenia, że będzie to wydane... |  | 

|   |  | 

|  | 

| Corran [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               |  	  | uday napisał/a: |  	  | Ale jak to? Stone of Erech nie będzie wydany po polsku? To pewna wiadomość? Bo ja nigdzie nie dopatrzyłem się oficjalnego zaprzeczenia, że będzie to wydane... | 
 Ja też jestem zaskoczony tym zdecydowanym "nie". Byłem wręcz przekonany, że na druk na życzenie są większe szanse niż na wersje Nightmare - w końcu to pełen scenariusz, a nie zwykłe utrudnienia i na pewno zainteresowanie takim dodatkiem byłoby znacznie większe.
 Skąd ta informacja i na ile jest pewna?
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| psborsuk [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | Zadałem pytanie w temacie planów wydawniczych. Zobaczymy, czy będzie oficjalna odpowiedź. Kulganie, skąd masz takie info? |  
				| Ostatnio zmieniony przez psborsuk Pon 20 Sty, 2014, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| Kulgan [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               |  	  | Corran napisał/a: |  	  |  	  | uday napisał/a: |  	  | Ale jak to? Stone of Erech nie będzie wydany po polsku? To pewna wiadomość? Bo ja nigdzie nie dopatrzyłem się oficjalnego zaprzeczenia, że będzie to wydane... | 
 Ja też jestem zaskoczony tym zdecydowanym "nie". Byłem wręcz przekonany, że na druk na życzenie są większe szanse niż na wersje Nightmare - w końcu to pełen scenariusz, a nie zwykłe utrudnienia i na pewno zainteresowanie takim dodatkiem byłoby znacznie większe.
 Skąd ta informacja i na ile jest pewna?
 | 
 Wiem tylko, że Nightmare Decki są już dawno przetłumaczone a Stone of Erech nie. Czy to się zmieni, nie wiem, ale skoro DnŻ jest już sprzedawany, to raczej nie widzę szans. Ale nigdy nie mów nigdy
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Radziol88 [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | A wiesz Kulgan, że DnŻ jest od dłuższego czasu wstrzymany na całej linii do odwołania? |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |