The Ring-Maker |
Autor |
Wiadomość |
fruszu [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 08 Sty, 2014 The Ring-Maker
|
|
|
Świetne wieści! FFG zapowiedziało nowy cykl dodatków do Władcy Pierścieni.
Pierwszy z zestawów przygodowych, The Dunland Trap, wprowadzi kilka kart graczy pozwalających rozwinąć talie oparte na traicie Silvan
W skrócie:
Fabularnie nowy cykl w dalszym ciągu będzie się skupiał na Sarumanie (jak w ostatnim dużym dodatku) i sprawie Pierścienia Władzy. Pojawią się karty rozwijające dotychczasowe mechaniki (Doomed X, Timed X, Secrecy i in.).
Mnie podoba się mechanika elfów wskakujących do gry i wracających na rękę. Jak napisano w tekście na stronie FFG, wprowadzi to fajne urozmaicenie dla decków z mnóstwem sprzymierzeńcow na stole. Tu będzie nam zależało na częstym wracaniu Silvanów na rękę i wskakiwaniu nimi do gry (pokazują to chociażby dwie poniższe karty).
Bardzo dobrze z tym wszystkim działać będzie nowy bohater - Celeborn (czy doczekamy się też jego żony? ):
 |
|
|
|
 |
Avael [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 08 Sty, 2014
|
|
|
Grafiki istny MIÓD!
Rewelacja!
Wreszcie doczekałem się Celeborna:)
Ciekawe kiedy przyjdzie czas na Enty?:) |
|
|
|
 |
mroni [Usunięty]
|
|
|
|
Świetna sprawa. Mam nadzieję, że wzmocnią elfy podczas całej serii, brakowało mi takiego bohatera dla elfów jak Dain dla krasnali lub Boromir dla Gondoru.
Wie ktoś kiedy planowane wydanie? |
|
|
|
 |
fruszu [Usunięty]
|
|
|
|
mroni napisał/a: | Wie ktoś kiedy planowane wydanie? |
Na stronie FFG jest napisane, że w drugim kwartale 2014 roku. |
|
|
|
 |
Berestaszek [Usunięty]
|
|
|
|
Bardzo fajny pomysl z tymi silvanami szkoda tylko ze tak malo hp maja bedzie bolalo jak przy rohanie jezeli sie nie ma niczego do kasowania podstepow. I fajnie ze przypomnieli sobie o secrecy |
|
|
|
 |
Filiip10 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 19 Sty, 2014 COŚ NOWEGO !!!!!!!!
|
|
|
Witajcie coś znalazłem i nie wiem co wy o tym powiecie ???
O co chodzi z tymi nightmare ?????
 |
|
|
|
 |
Kulgan [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 19 Sty, 2014 Re: COŚ NOWEGO !!!!!!!!
|
|
|
Filiip10 napisał/a: | Witajcie coś znalazłem i nie wiem co wy o tym powiecie ???
O co chodzi z tymi nightmare ????? |
Decki Nightmare to w skrócie utrudniona wersja Przygód z Core Seta dla tych, dla których owe Przygody są za proste |
|
|
|
 |
Filiip10 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 19 Sty, 2014
|
|
|
Aha a będą te dodatki wydane w Polsce to co podałem w temacie ???? |
|
|
|
 |
Kulgan [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 20 Sty, 2014
|
|
|
Filiip10 napisał/a: | Aha a będą te dodatki wydane w Polsce to co podałem w temacie ???? |
Zgodnie z obrazkami:
1. Mam nadzieję, że tak
2. Tak
3. Nie |
|
|
|
 |
Filiip10 [Usunięty]
|
|
|
|
Oby szybko by się pojawiły te dodatki xD |
|
|
|
 |
uday [Usunięty]
|
|
|
|
Ale jak to? Stone of Erech nie będzie wydany po polsku? To pewna wiadomość? Bo ja nigdzie nie dopatrzyłem się oficjalnego zaprzeczenia, że będzie to wydane... |
|
|
|
 |
Corran [Usunięty]
|
|
|
|
uday napisał/a: | Ale jak to? Stone of Erech nie będzie wydany po polsku? To pewna wiadomość? Bo ja nigdzie nie dopatrzyłem się oficjalnego zaprzeczenia, że będzie to wydane... |
Ja też jestem zaskoczony tym zdecydowanym "nie". Byłem wręcz przekonany, że na druk na życzenie są większe szanse niż na wersje Nightmare - w końcu to pełen scenariusz, a nie zwykłe utrudnienia i na pewno zainteresowanie takim dodatkiem byłoby znacznie większe.
Skąd ta informacja i na ile jest pewna? |
|
|
|
 |
psborsuk [Usunięty]
|
|
|
|
Zadałem pytanie w temacie planów wydawniczych. Zobaczymy, czy będzie oficjalna odpowiedź. Kulganie, skąd masz takie info? |
Ostatnio zmieniony przez psborsuk Pon 20 Sty, 2014, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kulgan [Usunięty]
|
|
|
|
Corran napisał/a: | uday napisał/a: | Ale jak to? Stone of Erech nie będzie wydany po polsku? To pewna wiadomość? Bo ja nigdzie nie dopatrzyłem się oficjalnego zaprzeczenia, że będzie to wydane... |
Ja też jestem zaskoczony tym zdecydowanym "nie". Byłem wręcz przekonany, że na druk na życzenie są większe szanse niż na wersje Nightmare - w końcu to pełen scenariusz, a nie zwykłe utrudnienia i na pewno zainteresowanie takim dodatkiem byłoby znacznie większe.
Skąd ta informacja i na ile jest pewna? |
Wiem tylko, że Nightmare Decki są już dawno przetłumaczone a Stone of Erech nie. Czy to się zmieni, nie wiem, ale skoro DnŻ jest już sprzedawany, to raczej nie widzę szans. Ale nigdy nie mów nigdy |
|
|
|
 |
Radziol88 [Usunięty]
|
|
|
|
A wiesz Kulgan, że DnŻ jest od dłuższego czasu wstrzymany na całej linii do odwołania? |
|
|
|
 |
|