| 

|  | galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

|  

| <PETYCJA> |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Szuli [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Czw 30 Sty, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | Oczywiście podpisuję się |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | tomtom [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | Podpisuję się 
 Zachowanie wydawcy uważam za cokolwiek niepoważne i prowadzące w prostej drodze do załamania sprzedaży LOTR po polsku w ogóle. Rozumiem mechanizm, który doprowadził do decyzji o niedrukowaniu SoE (LOTR jako całość zapewne sprzedaje się nieco słabiej, a DnŻ w szczególności), jednak nie rozumiem, dlaczego zabrakło przytomności niezbędnej do spojrzenia na nieuchronną konsekwencję tejże decyzji, czyli odejście części stałych klientów, którzy poczują się zrobieni w balona. Większość karcianek ma to do siebie, że regularnymi klientami są "zbieracze", którzy chcą mieć wszystko (choćby niezbyt często używane - kto regularnie gra w BoLT?) i nieposiadanie czegokolwiek, co wyszło po angielsku może doprowadzić do frustracji, przekładającej się na rzucenie zakupów w tym segmencie w ogóle.

Ja w tej sytuacji zamierzam poczekać - jeżeli Galakta nie zmieni zdania, to przerzucę się na granie przez Lackey albo OCTGN, a VoI, dodatki do niego oraz ciąg dalszy BR  będę kupować po angielsku, raczej nie w sklepie Galakty.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Corran [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Sro 05 Lut, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | Oczywiście ja też się podpisuję. 
 I zdecydowanie zgadzam się nie tylko z ideą wydania tego dodatku w języku polskim, ale także ze wszystkimi uwagami wyrażającymi zdziwienie, że w ogóle wzięto pod uwagę pominięcie go w planach wydawniczych.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | psborsuk [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Sro 05 Lut, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Corran napisał/a: |  	  | I zdecydowanie zgadzam się nie tylko z ideą wydania tego dodatku w języku polskim, ale także ze wszystkimi uwagami wyrażającymi zdziwienie, że w ogóle wzięto pod uwagę pominięcie go w planach wydawniczych.
 | 
 A gdzie jest oficjalnie napisane, że planowano to pominąć? Bo ja nigdzie takiej deklaracji Galakty nie widziałem...
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Corran [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Czw 06 Lut, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | Ja też nie widziałem nic oficjalnego i być może zbyt pochopnie uznałem takie sugestie jako uzasadnione, ale takie właśnie odniosłem wrażenie czytając co najmniej kilka wypowiedzi na tym forum. Jeśli były one błędne i Galakta zamierza to wydać, to tym lepiej. Przy czym fajnie by było gdyby to zapowiedzieli i urwali nasze spekulacje. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Radziol88 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Czw 06 Lut, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | tomtom napisał/a: |  	  | Podpisuję się 
 Zachowanie wydawcy uważam za cokolwiek niepoważne i prowadzące w prostej drodze do załamania sprzedaży LOTR po polsku w ogóle. Rozumiem mechanizm, który doprowadził do decyzji o niedrukowaniu SoE (LOTR jako całość zapewne sprzedaje się nieco słabiej, a DnŻ w szczególności), jednak nie rozumiem, dlaczego zabrakło przytomności niezbędnej do spojrzenia na nieuchronną konsekwencję tejże decyzji, czyli odejście części stałych klientów, którzy poczują się zrobieni w balona. Większość karcianek ma to do siebie, że regularnymi klientami są "zbieracze", którzy chcą mieć wszystko (choćby niezbyt często używane - kto regularnie gra w BoLT?) i nieposiadanie czegokolwiek, co wyszło po angielsku może doprowadzić do frustracji, przekładającej się na rzucenie zakupów w tym segmencie w ogóle.

Ja w tej sytuacji zamierzam poczekać - jeżeli Galakta nie zmieni zdania, to przerzucę się na granie przez Lackey albo OCTGN, a VoI, dodatki do niego oraz ciąg dalszy BR  będę kupować po angielsku, raczej nie w sklepie Galakty.
 | 
 Wyluzuj.
 Cały DnŻ ma kolosalną obsuwę i SoE nie jest pierwszy w kolejce
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Prosimir [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Pią 14 Lut, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | Podpisuje się |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | cahir7 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Nie 16 Lut, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | Podpisuje się. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Mitrel [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Nie 16 Lut, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | Podpisuje się. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | astalawista4 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Sro 26 Lut, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | Podpisuję się pod petycją i mam nadzieję, że pozytywnie rozpatrzą tą sprawę. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Ja-Sir [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Pon 31 Mar, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | I ja również - podpisuję się. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | schen [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Pon 31 Mar, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | A propos Stone of Erech, pytałem na Pyrkonie na stoisku galakty, czy go wydadzą i powiedziano mi, że jest on w planach, więc sądzę, że kiedyś w końcu się go doczekamy   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Filiip10 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Nie 04 Maj, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | No dziękuję ci za taką informację   
 Mam nadzieję że wszystkim co się tutaj podpisywali spodoba im się to
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | sandramaj [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Pią 02 Lut, 2018 |   
 |  
               | 
 |  
               | Ja również się podpisuję. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Corran [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Pon 05 Lut, 2018 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | sandramaj napisał/a: |  	  | Ja również się podpisuję. | 
 To jest petycja sprzed prawie czterech lat
  , więc nowy podpis nic na pewno by nie dał... ale ten scenariusz został wydany po polsku jako Kamień Erech - trzeba go szukać w druku na żądanie. Problem jednak w tym, że nakład DnŻ raczej się wyczerpał i nie wiadomo kiedy będzie następne zbieranie chętnych.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |