|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
PBF #57 - Pole Gry |
Autor |
Wiadomość |
Mieciu [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 13 Cze, 2014
|
|
|
Kasuję |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa o Harenhall
Atakujący Tyrell [6]
[1] Rozkaz: marsz +1
[2] Jednostki: rycerz
[0] Wsparcie: brak
[0] Wsparcie innych graczy: brak
[3] Dowódca: Ser Loras Tyrell [3] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie
Niższa pozycja na torze Lenników.
Obrońca Baratheon [4]
[0] Rozkaz: brak
[2] Jednostki: rycerz
[0] Wsparcie: brak
[0] Wsparcie innych graczy: brak
[2] Dowódca: Brienne z Tarth [2][miecz][wieża]
Wyższa pozycja na torze Lenników
Tyrell wygrywa. Na Harenhall zostawia rozkaz marsz +1.
Baratheon przegrywa. Wycofuje się na Crackclaw Point. |
Ostatnio zmieniony przez guzu Sob 14 Cze, 2014, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Rold [Usunięty]
|
|
|
|
Shutt napisał/a: | Rold, nie pocisnalem jeszcze Arryna to raz. Dwa, jak mam pocisnac Greya? |
1. Znaczy to takie ogólne, że nie zmobilizowałeś na zachodnim morzu nic A dwa razy na wschodnim
2. Nawet nie ma połączenia Moat Calin - Greywater Watch... Dobra, choćbyś nie wiem jak się starał nie masz jak go zaatakować po prostu :p
Wycofuję się z tego komentarza |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Miałem jedną okazję do postawienia statku i po co miałbym go tam stawiać jeżeli dokładniej w tej samej rundzie Grey tam wpływał? |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
|
|
|
W zasadzie Guzu to mozesz od razu poprawic piechura na konika- bo Bara ulepszał go Renlym |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Dredzilla napisał/a: | W zasadzie Guzu to mozesz od razu poprawic piechura na konika- bo Bara ulepszał go Renlym |
racja, dzieki |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
rycerz na Seagard, zostawie żetonik
Dowódca na pw. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Jazmatos, Ty to jednak jesteś dyplomata |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
|
|
|
Beez napisał/a: | rycerz na Seagard, zostawie żetonik
Dowódca na pw. |
Szkoda ze przez ten ruch tully bedzie mogl odbijac stolice |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
hehe Dred mogłeś mi napisać o to kruka...
A nie. Jednak nie mogłeś
^^ |
|
|
|
 |
Rold [Usunięty]
|
|
|
|
Shutt napisał/a: | Miałem jedną okazję do postawienia statku i po co miałbym go tam stawiać jeżeli dokładniej w tej samej rundzie Grey tam wpływał? |
Grey tam nie wpływał tylko mobilizował A jesteś nad nim na tronie. Ale mniejsza już z tym |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Eh nie ma człowieka chwilę. Uwaga do Miecia taka generalna Zjebałeś Bo naprawdę nie wiem co było Twoim celem zajmując mi Harrenhall, bo nie mogłeś liczyć że go utrzymasz, a w dodatku było pewno wejście z Lorasem, teraz ciekawe gdzie wykona ten ruch.... Mieciu po prostu ręce opadają, no chyba że jesteś z Tyrellem w sojusz czego nie zauważyłem, a kruków wysyłać ponoć nie można.... To że stracę 1 zamek się pogodziłem 1 zamek oczywiście z tym się liczyłem (bez obron), ale to że ktoś (Mieciu) mi zabierze (nie dla siebie) kolejny zamek to na serio... W końcu między innymi po to mam 0.. żeby np zniwelować tego typu karty. I znowu coś czuję, że przez kaprys losu połączy z pechem w kartach odpadnę de facto po 3 turze...
No nic teraz mogę mieć tylko prośbę do Tyrella aby swój ruch wykonał nie w moją stolicę, jako że wówczas nie będzie już żadnej przeciwwagi dla Grey, bo Ty Dred jej nie ustanowisz. Wówczas Grey już wygra w następnej turze nawet, zwłaszcza jeśli wypadnie mobilka. Ale zdaję sobie sprawę, że to prośba, która pewno nie znajdzie posłuchu...
Duży minus za brak myślenia dla Miecia Chyba, że to było działania oparte na zasadzie jakiegoś sojusz to nic nie mówię wówczas
I to jest kolejny minus braku kruków, wysłał bym i wyjaśnił to jakoś oględnie, a nie pisanie takich rzeczy na ogólnym. |
Ostatnio zmieniony przez Jazmatos Pią 13 Cze, 2014, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Shutt napisał/a: | Jazmatos, Ty to jednak jesteś dyplomata |
Trochę trudno być bez kruków A z resztą daj spokój, widać że te gry forumowe mnie nie lubią, bo albo mnie karty nie lubią, albo ktoś zrobi coś takiego jak Mieciu... albo czasem sam zjebię (nie w tym przypadku). Koniec narzekania |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
Jazmatos napisał/a: | Shutt napisał/a: | Jazmatos, Ty to jednak jesteś dyplomata |
Trochę trudno być bez kruków A z resztą daj spokój, widać że te gry forumowe mnie nie lubią, bo albo mnie karty nie lubią, albo ktoś zrobi coś takiego jak Mieciu... albo czasem sam zjebię (nie w tym przypadku). Koniec narzekania |
to jeszcze dowodce rzuc |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Dredzilla napisał/a: | Beez napisał/a: | rycerz na Seagard, zostawie żetonik
Dowódca na pw. |
Szkoda ze przez ten ruch tully bedzie mogl odbijac stolice |
No straszne po porostu, chyba się popłaczesz...
Odnośnie dowódcy Beez to w sumie mi już obojętne zakładam że dałeś 0, więc dam 4 i przynajmniej zapłacisz za zwycięstwo. Ostatecznie Tyrell i tak wjedzie więc... a jak wypadnie mobilka to i tak gówno co odbiję. |
|
|
|
 |
|
|