|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
PBF #57 - Pole Gry |
Autor |
Wiadomość |
Shutt [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 14 Cze, 2014
|
|
|
Jazma narzeka na karty, a nie na konkretne osoby... a teraz to co?
Wiecej o tych kartach i swoim pechu gadasz niz my razem z Gogiem p innych graczach.
Zjebales, zaakceptuj to, od początku grales bez pomyslu - wbiles w goga, zeby wycofac sie w nastepnej rundzie, seagard oddales greyowi przez pazernosc, no ogolnie to mozna Cie pochwalic |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
ostrzegałem ze tak będzie:) lepiej chyba isc na mocnego greya 2v1 ? niz isc samemu na 3 jak to wlasnie zrobiles?:D |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Shutt i to Ty zawsze ludziom wypominasz brak czytania ze zrozumieniem. Przecież napisałem, że teraz mam pretensje do Miecia osobiście jako po raz I. Jeśli podasz mi jakiś poważny, konkretny przykład kiedy miałem pretensje do kogoś (a nie czegoś) to śmiało. Jaką pazerność? Aha to miałem siedzieć, w Rivverun i Harrenhall i czekać pokornie na mobilkę tak (która mogła nadejść równie dobrze w 4 albo 5 turze, bo zdarzało się już tak)? Albo wszystko przenieść, do Seagardu po to żeby nie walczyć z Gogiem tylko ''stawiać opór'' Greyjowi, a wówczas zamiast Tyrella to miałbym Lanniego od tyłu wjazd.
Krytykujesz, ale sam byś pewno tego zbytnio lepiej nie rozegrał.
Edit. Jak na 3? Aha ja na nikogo nie szedłem. Zająłem Ci tylko 1 zamek, którego bym nawet nie zajmował, ale skoro Tyrell tego konia wyeliminował, który mi bardziej przeszkadzał bo byś mi palił wszystko w Harrenhall. To co miałem nie wykorzystać okazji, już widzę co Ty byś zrobił. Potulnie się wycofał jasne... To że mobilka nie wypadła to trudno. A po za tym ja Ci proponowałem na pw (przed oficjalnym zakazem) współpracę nie pociągnąłeś tego wątku to o czym znowu mówisz.... A po za tym jak ja mam iść na Greya bez statku? Na serio znowu mamy to ciągnąć. Co na piechotę do Flinta mam popierdalać...? Chyba nie sądzisz że ja chciałem być w ''sojuszu'' z Greyjem (bardziej pakt o nieagresji i to chwilowy) na dłuższą metę, po prostu wolałem, żeby w 2 turze zaatakował Ciebie niż mnie. Jak tylko wypadła by mobilka to by był statek i zwróciłbym się na Greyja, na tyle na ile bym mógł. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Jazma, czytalem, czytalem i wiem, ze to niby wyjatek, ale dla mnie "niby"
Koniec! |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Mieciu napisał/a: | Nie napisał, że dowódca na pw, masz dowódcę?
Dlatego nie pisałem własnego |
mam możesz słać
wytłuściłem Ci tylko ze spamu jego atak |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
jeśli nie wiecie czy osoba atakujaca wyslala dowodce to zamiast sie dopytywac mozecie sami wyslac i napisac : dowodca - pw |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Jazmatos napisał/a: | Bo dla Ciebie to był awansik piechura, a dla mnie po grze dlatego, że sobie tego nie przemyślałeś, bo nic na tym nie zyskałeś oprócz swojego konika, a mi położyłeś grę. |
W grze o tron zwycięża się albo umiera. Nie ma ziemi niczyjej. |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa o The Narrow Sea
Atakujący Arryn [2]
[1] Rozkaz: marsz +1
[0] Jednostki: statek, statek
[0] Wsparcie: brak
[0] Wsparcie innych graczy: brak
[1] Dowódca: Lothor Brune [1][miecz][wieża]
Niższa pozycja na torze Lenników.
Obrońca Baratheon [5]
[0] Rozkaz: brak
[2] Jednostki: statek, statek
[2] Wsparcie +1: statek
[1] Dowódca: Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0
Wyższa pozycja na torze Lenników
Arryn przegrywa.
Baratheon wygrywa. |
Ostatnio zmieniony przez guzu Sob 14 Cze, 2014, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
guzu napisał/a: | Jazmatos napisał/a: | Bo dla Ciebie to był awansik piechura, a dla mnie po grze dlatego, że sobie tego nie przemyślałeś, bo nic na tym nie zyskałeś oprócz swojego konika, a mi położyłeś grę. |
W grze o tron zwycięża się albo umiera. Nie ma ziemi niczyjej. |
A to już najbardziej z dupy komentarz w całej tej dyskusji... Guzu weź przynajmniej Ty odpuść. Uwierz mi gdyby Mieciu coś na tym zyskał czy cokolwiek, gdybym ok przegrał w skutek jego ruchu, ale to on się wzbogacił to bym go pochwalił i uznał, że świetna zagrywka. Ale on po prostu ''nie przemyślał'' i dał innej osobie wygrać. Bo teraz najpewniej się to rozstrzygnie pomiędzy Tyrellem a Greyjem. W końcu Tyrell teraz będzie miał 4 twierdze. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
guzu napisał/a: | Bitwa o The Narrow Sea
Atakujący Arryn [3]
[1] Rozkaz: marsz +1
[0] Wsparcie: brak
[0] Dowódca: wysłany
Niższa pozycja na torze Lenników.
Obrońca Baratheon [4]
[0] Rozkaz: brak
[2] Wsparcie +1: statek
[0] Dowódca: czekamy
Niższa pozycja na torze Lenników
Arryn
Baratheon | obaj maja nizsze pozycje na torze?:D |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Gog napisał/a: | obaj maja nizsze pozycje na torze?:D |
no obie pozycje niskie, bo bez miecza poprawione |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Salladhor Saan |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Jazmatos napisał/a: |
A to już najbardziej z dupy komentarz w całej tej dyskusji... Guzu weź przynajmniej Ty odpuść. |
sam pieprzysz trzy po trzy i narzekasz na wszystko
wydarzenia złe, karty op, przeciniwk chujowo zagrał, mapa do bani, zły balans
nigdy nic nie jest Twoją winą
grać umiesz i dużo kminisz, ale męczydupa z Ciebie straszna
mnie gog zmiótł z #55 i jakoś nie lamentuję - zagrał lepiej
kończcie tą turę |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Mieciu napisał/a: | Salladhor Saan |
aktualizacja bitwy |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
guzu napisał/a: | Jazmatos napisał/a: |
A to już najbardziej z dupy komentarz w całej tej dyskusji... Guzu weź przynajmniej Ty odpuść. |
sam pieprzysz trzy po trzy i narzekasz na wszystko
wydarzenia złe, karty op, przeciniwk chujowo zagrał, mapa do bani, zły balans
nigdy nic nie jest Twoją winą
grać umiesz i dużo kminisz, ale męczydupa z Ciebie straszna
mnie gog zmiótł z #55 i jakoś nie lamentuję - zagrał lepiej
kończcie tą turę |
guzu akurat tam nie ma balansu na tej linii :d po 2 tutaj jest fajna mapka dosyc, ale karty bym zrobił inne ciut ja nie moge nawet zrobic 2 statków na morze:x |
|
|
|
 |
|
|