galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #57 - Pole Gry
Autor Wiadomość
Beez
[Usunięty]

Wysłany: Pią 25 Lip, 2014   

Piechur i rycerz z Lannisportu atakują Casterly rock ( zakładając, że Searoad marches tego nie wspiera, jak wspiera to atakuje to pole wyżej -> tak czy siak jest 3:2 )

ZOSTAWIAM ŻETON

I rzucam Victariona. Jak Lannister użyje Tyriona to zmieniam na Ashe - tak czy siak wygram 1 pkt i zdobywam 7 zamek.

guzu
[Usunięty]

Bitwa o Casterly Rock

Atakujący Greyjoy [6]
[0] Rozkaz: marsz +0
[3] Jednostki: piechur, rycerz
[0] Wsparcie: brak
[0] Wsparcie innych graczy: brak
[3] Dowódca: Victarion Greyjoy [3] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1

Niższa pozycja na torze Lenników.

Obrońca Lannister [3]
[0] Rozkaz: brak
[0] Jednostki: rycerz, rycerz - rozbici
[0] Wsparcie: brak
[0] Wsparcie innych graczy: brak
[3] Dowódca: Ser Gregor Clegane [3][miecz][miecz][miecz]

Wyższa pozycja na torze Lenników

Greyjoy wygrywa i zdobywa 7 zamek.

Lannister przegrywa. Rycerz, rycerz zostają rozbici.

guzu
[Usunięty]

PBF #57 wygrywa Greyjoy Beez

Jazmatos
[Usunięty]

Ja tam z tej rozgrywki generalnie nie jestem zadowolony. I mam w tym względzie duży żal do Miecia, który mi bardzo popsuł rozgrywkę, samemu nic na tym nie zyskując. Co do samej rozgrywki, to nie wiem czy mam jakieś uwagi. Grey może faktycznie nie powinien mieć kart z podstawki, bo one są za silne chyba na te mapę, zwłaszcza że trudno mu stawić jakiś opór na morzu. No chyba, żeby wypadła mobilka jak Bóg przykazał w 2 albo 3 turze, a nie dopiero na sam koniec :P

Beez
[Usunięty]

gra bez większej historii.
Z tymi kartami i wydarzeniami które nie przeszkodziły zostało mi jedynie nie popełnić błędu i skutecznie użyć moich zalet.

Zgadzam się, że grey jest op i zmieniłbym mu chyba Vica (bo to on sprawia że łatwo o kontrole na morzu) na tego z dodatku (2x miecze ( jako że autor na siłe chce mieć karty które były używane w podstawce))
Dodatkowo dałbym Lannisterowi Twierdze w Lannisporcie (ale zostawiłbym duży zamek w FF -> ktoś zrobił w PBF 63 obydwie te zmiany naraz w którymś PBF-ie i nie widze jak GJ może sobie poradzić na początku mając 3 pkt mobilki i bez gwiazdek.
W zamian za duże FF dałbym Starkowi możliwość stworzenia w 1 turze statku na Bay of Ice - czy to poprzez piechura na Deepwood, czy to żeton na Deepwood i statek w porcie.
To moje przemyślenia na szybko odnośnie strony zachodniej. Mi dodatkowo pomógł brak agresji ze strony Tyrella. - tutaj też jest zawsze ryzyko Królowej cierni więc jestem mniej za osłabianiem GJ-a a bardziej za drobnymi boostami dla każdego rodu dookoła.

I oczywiście na koniec wielkie podziękowania dla Guzu bo prowadzanie map 9-os daje się we znaki dużo bardziej niż 4-os czy 6-os, a aktualizacje były zawsze prowadzone sprawnie
Więc jeszcze raz dzięki i gratuluje takiego prowadzenia :)

Mieciu
[Usunięty]

Jazmatos napisał/a:
Ja tam z tej rozgrywki generalnie nie jestem zadowolony. I mam w tym względzie duży żal do Miecia, który mi bardzo popsuł rozgrywkę, samemu nic na tym nie zyskując. Co do samej rozgrywki, to nie wiem czy mam jakieś uwagi. Grey może faktycznie nie powinien mieć kart z podstawki, bo one są za silne chyba na te mapę, zwłaszcza że trudno mu stawić jakiś opór na morzu. No chyba, żeby wypadła mobilka jak Bóg przykazał w 2 albo 3 turze, a nie dopiero na sam koniec :P

Generalnie rzecz ujmując to zyskałem up do konia i spokój w środkowej części mapy. :P Miałem wolną rękę w środku mapy i dzięki ufortyfikowaniu Końca Burzy mogłem się skupić na ofensywie. W tej rundzie odpuściłbym sobie The Reach i poszedłbym w Twoją stronę. :)

Jazmatos
[Usunięty]

No dobra up do konia zyskałeś i tyle. Jaki spokój w środkowej części zyskałeś? Przecież nikt Cie nie atakował ani Tyrell ani ja. Tyrell gdyby nie miał takiej okazji jaką mu stworzyłeś zapewne zostałby w tamtej części mapy i tyle. Eh no nic trudno ja tej gry nie mogę zaliczyć do udanych. Bo zostałem z niej wyeliminowany w sumie bez mojej jakieś większej winy, bo nie popełniłem jakiegoś większego błędu, a mimo to wydarzenia + bądź co bądź zagrywka up do konia Miecia :) Tyle. Fakt gra bez jakieś większej historii. Od początku Grey był faworytem i to się potwierdziło :)

Gog
[Usunięty]

Jazmatos napisał/a:
No dobra up do konia zyskałeś i tyle. Jaki spokój w środkowej części zyskałeś? Przecież nikt Cie nie atakował ani Tyrell ani ja. Tyrell gdyby nie miał takiej okazji jaką mu stworzyłeś zapewne zostałby w tamtej części mapy i tyle. Eh no nic trudno ja tej gry nie mogę zaliczyć do udanych. Bo zostałem z niej wyeliminowany w sumie bez mojej jakieś większej winy, bo nie popełniłem jakiegoś większego błędu, a mimo to wydarzenia + bądź co bądź zagrywka up do konia Miecia :) Tyle. Fakt gra bez jakieś większej historii. Od początku Grey był faworytem i to się potwierdziło :)
nie popełniłeś większego błędu taaa jaasssnee :D gratulacje Beez i podziękowania serdeczna dla guza :)

Jazmatos
[Usunięty]

To wskaż mój błąd? Oprócz po raz setny wyjeżdżaniem z moim wielkim sojuszem z Greyjem, którego nie było :D

Odpowiedz do tematu