Ogólnie |
Autor |
Wiadomość |
Kajak [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2012 Ogólnie
|
|
|
1)Czy w turze w której się odstresowałem luźnym przelotem mogę od razu zrobić akcję?
2)Czy będąc zestresowanym mogę wykorzystać to że mam namierzony statek wroga? |
|
|
|
 |
Barbus [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2012
|
|
|
1)Tak
2)Tak |
|
|
|
 |
Kajak [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 25 Paź, 2012
|
|
|
Czy podczas wykonywania ruchu linijki mogą wystawać poza obszar gry? |
|
|
|
 |
Crane [Usunięty]
|
|
|
|
Kajak napisał/a: | Czy podczas wykonywania ruchu linijki mogą wystawać poza obszar gry? |
To jest ciekawe pytanie, moim zadaniem mogą. |
|
|
|
 |
Kajak [Usunięty]
|
|
|
|
Owoż mam jeszcze jedno pytanie.
Czy dane" torpedy protonowe" do odpalenia potrzebują jeno namierzonego celu czy tez myszą być tez w promieniu broni podstawowej?
Prosił bym tez szanownych interlokutorów o jednoznaczne roztrząśnięcie poprzedniej kwestii. |
|
|
|
 |
Barbus [Usunięty]
|
|
|
|
Celu musi znajdować się w kącie ostrzału na podstawce. Gdyby nie musiał, to byłoby to napisane na karcie jak w przypadku działka jonowego. |
|
|
|
 |
Kajak [Usunięty]
|
|
|
|
Nie dorobiłem się jeszcze działek jonowych , ale dziękuje za odpowiedź,
przy okazji następne pytanie.
Na karcie uszkodzeń, jest akcja do wykonania , czy ja mam obowiązek ja odrobić zamiast normalnej akcji , czy też mogę to zrobić kiedy chcę a wykonywać sobie normalne akcje. |
|
|
|
 |
Wikary [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 26 Paź, 2012
|
|
|
Nie musisz wykonywać akcji z karty uszkodzeń. Pilot o mocnych nerwach może ignorować palący się kokpit .
Wykonywanie akcji po ruchu jest nie jest obligatoryjne. |
|
|
|
 |
martoln [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 27 Paź, 2012
|
|
|
Barbus napisał/a: | Celu musi znajdować się w kącie ostrzału na podstawce. Gdyby nie musiał, to byłoby to napisane na karcie jak w przypadku działka jonowego. |
jest bezpośredni zapis dotyczący tego problemu w instrukcji - by odpalić rakiety musisz mieć przeciwnika w zasięgu(k.ostrzału), dodatkowo ograniczonym do wartości z karty
brak zapisu na karcie jest poboczny |
Ostatnio zmieniony przez martoln Sob 27 Paź, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tarnom [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 27 Paź, 2012 Rakiety kasetowe
|
|
|
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak działa karta rakiety kasetowe? |
|
|
|
 |
lesar [Usunięty]
|
|
|
|
Jeżeli atakujesz wcześniej namierzony cel, to po wybraniu akcji: rakiety kasetowe wykonujesz ten atak dwukrotnie tzn. dwa razy atakujesz i za każdym razem możesz przerzucić kości. Warunek jest tylko taki aby atak był z odległości 1-2. Karta jest jednorazowa. |
|
|
|
 |
martoln [Usunięty]
|
|
|
|
lesar napisał/a: | Jeżeli atakujesz wcześniej namierzony cel, to po wybraniu akcji: rakiety kasetowe wykonujesz ten atak dwukrotnie tzn. dwa razy atakujesz i za każdym razem możesz przerzucić kości. Warunek jest tylko taki aby atak był z odległości 1-2. Karta jest jednorazowa. |
to ze 2 razy atakujesz ok - ale skad info ze mozesz jakikolwiek wynik przerzucic?
przerzucanie jest możliwe po wydaniu skupienia - w przypadku rakiet - musisz wydać skupienie by z nich skorzystać, nie możesz więc czegokolwiek przerzucać. Amen |
|
|
|
 |
lesar [Usunięty]
|
|
|
|
Pomieszałeś wszystko. Przerzucanie jest tylko możliwe przy namierzaniu celu. Karty z rakietami właśnie z tą akcją są powiązane, a nie ze skupieniem. Przy skupieniu możesz zamienić dowolną ilość kości z oczkiem na uszkodzenie (przy ataku) lub na unik (przy obronie). Tak więc za wcześnie z tym Amen. Ja mogę teraz powiedzieć Amen |
|
|
|
 |
martoln [Usunięty]
|
|
|
|
pomieszalo mi sie nazewnictwo - nie zasada.
przerzucasz faktycznie przy namierzeniu. jak namierzysz mozesz:
a)odpalic torpedy wykorzystujac namierzenie - a skoro wykorzystujesz(odrzucasz) namierzenie, nie mozesz tego zrobic ponownie w celu przerzucenia kosci
b) przerzucic kosci jesli atakowales podstawowa bronia
zachecam do lektury faq - tam wszystko jest opisane
amen |
|
|
|
 |
Kajak [Usunięty]
|
|
|