|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #10 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
gamaliel [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 30 Paź, 2012
|
|
|
mój generał już na pw |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
zeby reszka mógł sie ruszyc ja ser ilyn payne Ty reek czyz nie?:) |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
to podajcie tych generałów to i ja zapuszczę swój ostatni marsz. |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
reek[0]do takich bitew zawsze posyłam elite |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
moje ruchy do końca tury na PW u Adama, jak tylko Lannister podejmie decyzję w zakresie ilyna paina, robię swoje. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa na Seagard
Atakujący Lannister Gog ma [8]:
2x piechota, machina [6]
Marsz +0 [0]
dowódca: Ser Ilyn Payne [2] If you win this combat, you may destroy one of your opponent’s Footmen in any area (in addition to normal casualties). If that unit is the last unit in its area, remove any Order token there as well.
Obrońca Stark gamaliel ma [1]:
piechota [1]
dowódca: Reek [0] If your "Ramsay Bolton" House card is in your discard pile, immediately return it to your hand. If you lose this combat, you may return Reek to your hand.
Ramsay Bolton wraca na rękę
Miecz: nie używa (domniemuję)
przewaga w Lennictwach
Neutralne Wsparcia
Atakujący Lannister Gog wygrywa. Ser Ilyn Payne niszczy piechotę na Karhold. Obrońca Stark gamaliel wycofuje się do Moat Calin (nie ma innego wyboru). Reek wraca na rękę. |
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Wto 30 Paź, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Baratheon reszka (na PW):
Marsz +0 na The Mountains of the Moon:
|
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa na Castle Black
Atakujący Baratheon reszka ma [3]:
rycerz [2]
Marsz +0 [0]
dowódca: Ser Davos Seaworth [1] [sword][fort]
przewaga w Lennictwach
Obrońca Greyjoy Mortyr ma [6]:
piechota [1]
dowódca: Euron Crow's Eye [4] If your opponent has a higher position on the Fiefdoms Influence track than you, this card gains +1 combat strength.
Neutralne Wsparcia
Obrońca Greyjoy Mortyr wygrywa. Atakujący Baratheon reszka wraca na The Mountains of the Moon. |
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Wto 30 Paź, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
mam siłę 2 do 1. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 31 Paź, 2012
|
|
|
Aktualizacja (mapa):
Marsze
Lannister Gog, Marsz -1 na Stoney Sept
Tyrell Shutt, Marsz +1* na Highgarden, bitwa
Baratheon reszka, Marsz +1* na The Fingers, bitwa
Martell toszt, Marsz +1* na Dornish Marches, bitwa
Stark gamaliel, Marsz -1 na Moat Calin, bitwa
Greyjoy Mortyr, Marsz +0 na Bay of Ice
Lannister Gog, Marsz +0 na Riverrun, bitwa
Tyrell Shutt, Marsz -1 na King's Landing, bitwa
Baratheon reszka, Marsz +0 na The Mountains of the Moon, bitwa
Umacnianie Władzy*
Umacnianie Władzy
Tura 5
Karty Westeros
Dzicy: siła +2 (razem 6)
Talia I: Last Days of Summer Nic sie nie dzieje [dzicy].
Talia II: Game of Thrones Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Talia III: Put to the Sword Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 c) nie ma żadnych ograniczeń.
Game of Thrones
Czekamy na:
Przepraszam za późną aktualizację - całą turę graliście bez aktualizacji! Ale jakoś pechowo się zbiegło, że najpierw umknął mi ruch Lannistera, więc czekałem, zaś potem było już bardzo dużo do zrobienia i nie miałem czasu na aktualizację - dopiero teraz.
Mam nadzieję, że się nie pomyliłem nigdzie. Przy tak dużej liczbie zmian łatwo o pomyłkę. Zachowajcie czujność i posprawdzajcie swoje ruchy. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
;( ani sieci kłamstw cała gre 1 clash 1 mobilka Adamie ja wiem ze losujesz, ale mogles troche przyaktorzyc, jak to mówi Radosław Majdan, zeby gra była ciekawsza:D Dałem 5 na tron, zeby z tronu ostrzy mobilke wziac, a tu taki klops :p A co do aktualizacji u mnie wszystko gre i uważam, że bardzo dobrze gra jest prowadzona i w ogóle, że o takiej porze chciało Ci się to robic szacunek i podziękowania od nas Ci sie nalezą |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Chyba nikogo nie zaskoczę: b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1* |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
gamaliel napisał/a: | Chyba nikogo nie zaskoczę: b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1* |
No chyba sobie jaja robisz |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
Adam Badura napisał/a: | Bitwa na Crackclaw Point
Atakujący Baratheon reszka ma [3]:
piechota [1]
Marsz -1 [-1]
Wsparcie z The Mountains of the Moon (Baratheon reszka) [2] (na PW)
dowódca: Ser Axell Florent [1] [sword] (na PW)
przewaga w Lennictwach
Obrońca Tyrell Krw4wy ma [2]:
machina [0]
dowódca: Ser John Fossoway [2] [sword]
Neutralne Wsparcia
Atakujący Baratheon reszka wygrywa. Obrońca Tyrell Krw4wy traci machinę z zasad. |
Przepraszam, jest bardzo duży błąd w aku (moim zdaniem). Powyższa walka toczyła się po moim resecie kart, jak lamentowałem o jona snowa i jak tylko Stanis mi zszedł z ręki. Pamiętam doskonale, że tę moją najmniej przydatną kartę wyrzuciem trochę na ryzyku, że tyrell położy 4, uchroni machinę a ja zostanę pogrzebany.
Ja nie mam już tej karty i w sumie grałem bez niej (w ostatniej walce ze Starkiem (gdzie u niego były pewne 3 miecze) położyłem 1 miecz/wieża, gdybym miał tą "1", byłaby szybsza do zrzutu.)
Ma to ogromne znaczenie, bo po moim ataku teraz mam reset kart.
Bardzo proszę o poprawienie. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
reszka napisał/a: | Bardzo proszę o poprawienie. |
Rzeczywiście. Nie poprawiłem dowódców z obu stron w tamtej bitwie. Już poprawione. |
|
|
|
 |
|
|