|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #11 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 08 Lis, 2012
|
|
|
Tutaj (na 7:07) widać angielski tekst karty (taki, jak my mamy).
EDIT: Pytanie na BGG potwierdza moje rozumienie. Podkreśla też istotność (w tym przypadku) deklaracji wsparcia przed wyborem i ujawnieniem dowódców, co tu rzadko ma miejsce. |
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Czw 08 Lis, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Adam Badura napisał/a: | Moja interpretacja jest taka jak toszt'a.
Ale nie chcę jej narzucać siłą, szczególnie, że IMHO Baratheon i tak ma słabawych dowódców. Dlatego napiszę za chwilę zapytanie o interpretację tutaj i na BoardGameGeek (podam linki) i wstrzymamy grę do uzyskania odpowiedzi. | Poczekam. Ale przyznacie, że inne rozumowanie wywraca do góry nogami treści Ashy i Saana z podstawki.
Shutt, przetłumacz po kolei zdania składowe tego zdania złożonego. |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Shutt napisał/a: | Nevermind - jak założę konto na BGG i zapytam się.
Zupełnie inaczej bym zagrał gdybym wiedział jak to działa.
Niech Wam będzie, nie wspieram się. | A ja się wspieram, dowódcę wysyłam na PW, możesz jeszcze pomyśleć nad zmianą swojego, jakby co |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa na White Harbor (po Marsz +0 na Castle Black)
Atakujący Baratheon Shutt [7]:
piechota, rycerz [3]
Marsz +0 [0]
dowódca: Stannis [4] If you are not being supported in this combat, remove all Support orders (including your own) adjacent to the embattled area, canceling any supporting strength they may have been providing. (na PW)
przewaga na Torze Lenników
Obrońca Stark toszt [6]:
rycerz [2]
Wsparcie +1* z Moat Calin (Stark toszt) [4] (zniszczone przez "Stannis")
dowódca: Ramsay Bolton [3] If your "Reek" house card is still in your hand, this card gains +1 combat strength and three sword icons. (na PW)
"Reek" jest na ręce, zatem + [1] [sword][sword][sword]
Pozostałe Wsparcia [2]:
Wsparcie na The Shivering Sea (Baratheon Shutt) [2] (zniszczone przez "Stannis")
Podsumowanie:
|
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Czw 08 Lis, 2012, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Niedobitki wracają do Winterfell |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Gdybym miał takie rozumienie jak wy to bym się na pewno nie pchał na północ.
Ale cóż, let it be - ślę modły do 7-miu o Starcie Królów. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 09 Lis, 2012
|
|
|
Aktualizacja (mapa):
Czekamy na:
|
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
Adam Badura napisał/a: |
EDIT: Pytanie na BGG potwierdza moje rozumienie. Podkreśla też istotność (w tym przypadku) deklaracji wsparcia przed wyborem i ujawnieniem dowódców, co tu rzadko ma miejsce. |
To tak tylko dla przypomnienia, bo w sumie było aż 2 dni posuchy - ja tak właśnie grałem Stannisem całą zaszłą grę i przyznaję, że nie do końca to było miłe. Chociaż najważniejsze walki Stannisem były za kadencji Krwawego.
Jak tak porównałem 1 turę naszą i #10 (pod kontem tyrella), to az dziwne że krwawy nas nie rozjechał (tu mnie ciśnie 2 lordów, w następnej turze będzie ich 4), on miał całkowity spokój.
teraz ja gram dla fanu, jak gog w zeszłej grze (znaczy chcę wygrać, ale ruszam sie jak mam ochotę, nie jak powinienem się ruszać zapewne
Starku, przybywam!
statek na blackwather, statek na narrow trzeci zostaje. |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
reszka napisał/a: | Starku, przybywam! | Mam nadzieję, że z odsieczą, bo jak ja patrzyłem na #10, to Stark też miał mega luz w pierwszej turze, a tu... ech... W następnej grze chyba pod pseudonimem wystąpię Strzeżcie się Tzsot'a, albo innego literowego potworka! |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Nie podoba mi się to Tyrellu |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Aktualizacja (mapa):
Czekamy na:
|
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
piechur na flinta drugi na HG dowódca na pw |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa na Highgarden (po Marsz +0 na Searoad Marches)
Atakujący Greyjoy Gog [2]:
piechota [1]
Marsz +0 [0]
dowódca: Euron Crow's Eye [4] If your opponent has a higher position on the Fiefdoms Influence track than you, this card gains +1 combat strength. (na PW)
Miecz: nie używa (domniemuję) [0]
przewaga na Torze Lenników
Obrońca Tyrell reszka [3]:
piechota [1]
garnizon [2]
dowódca: Margaery Tyrell [0] If you are defending your home area or an area that contains one of your Power tokens, your opponent’s final combat strength is 2.
na Highgarden leży Żeton Władzy ("wbudowany")
Pozostałe Wsparcia [0]:
Podsumowanie:
|
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Pią 09 Lis, 2012, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
Margaery Tyrell [0] If you are defending your home area or an area that contains one of your Power tokens, your opponent’s final combat strength is 2. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Aktualizacja (mapa):
Greyjoy Gog, Marsz +0 na Searoad Marches, bitwa
Lannister gamaliel, Umacnianie Władzy* na Lannisport (na PW):
Tyrell reszka, Umacnianie Władzy* na Oldtown (na PW):
Martell Sardo, Umacnianie Władzy* na Sunspear (na PW):
Umacnianie Władzy:
Tura 2
Karty Westeros
Dzicy: +0 (razem 2)
Talia I: Supply Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Talia II: Game of Thrones Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Talia III: Wilding Attack Dzicy atakują Westeros.
Supply
Game of Thrones
Czekamy na:
Wilding Attack, Wsparcie Nocnej Straży
|
|
|
|
 |
|
|