galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra o Tron PBF #11 - Pole gry
Autor Wiadomość
gamaliel
[Usunięty]

Wysłany: Sro 14 Lis, 2012   

No to jeszcze Stark i koniec rundy.

toszt
[Usunięty]

gamaliel napisał/a:
No to jeszcze Stark i koniec rundy.
To już ja? Pogubiłem się dziś trochę, na szczęście ta nawałnica mieczy była poza moimi krainami, krew spływała na dole...

Mój rycerz z MC idzie na Seagard, drugi zostaje.

Adam Badura
[Usunięty]

Co do aktualności dowócdów, to jest zawsze taka jak ostatni post "Aktualizacja". Pominąwszy oczywiście moje pomyłki.

Potem w pierwszym poście jest seria ruchów już wykonanych, które jeszcze nie weszły do aktualizacji (zatem nie ma ich w statystykach, listach, rozpiskach i przede wszystkim na mapie). Ale już są uporządkowane i opisane.

Miałem dziś przed wyjściem z pracy zaktualizować, już już to robiłem, ale Shutt dał swój ruch, więc wstrzymałem się do rozstrzygnięcia. A potem w domu już nie miałem czasu dopiero teraz.

Zdaję sobie sprawę, że to kłopotliwe. Na przykład w teraz zamieszczonych ruchach Tyrell miał aż 3 bitwy, co znaczy dużą rozbieżność dowódców.

Może i mógłbym aktualizować jeszcze trochę częściej, ale chyba nie chcę. Mam jednak i inne rzeczy do robienia. Innym rozwiązaniem jest, jeśli czujecie, że już nie ogarniacie stanu rzeczy, zaczekać jednak na moją aktualizację. Nie są one online, ale jednak ze dwie dzienie przynajmniej robię (o ile jest co aktualizować), a jak mam luźniejszy dzień to i więcej...

reszka
[Usunięty]

Adamie, do Ciebie nie ma nawet przecinka pretensji. Jak ktoś decyduje się grać bez aktualizacji, to jego ryzyko, ot, tyle.

toszt
[Usunięty]

Adam, nie przejmuj się, aktualizacje są tak jak trzeba, po prostu chłopaki podgonili z ruchami/bitwami dziś ostro.. Tak jak piszesz, w razie wątpliwości można spokojnie zaczekać.

Adam Badura
[Usunięty]

Bitwa na The Reach (po Marsz +1* na Blackwater)

Atakujący Tyrell reszka [7]:

rycerz [2]
    Marsz +1* [1]
    dowódca: Mace Tyrell [4] [sword][fort]

Obrońca Greyjoy Gog [3]:

piechota [1]
    dowódca: Asha Greyjoy [2] [fort]
    przewaga na Torze Lenników

Pozostałe Wsparcia [0]:

brak

Podsumowanie:

Adam Badura
[Usunięty]

Bitwa na Crackclaw Point (po Martell Sardo)

Atakujący Martell Sardo [3]:

piechota [1]
    Marsz +0 [0]
    dowódca: Big Man [2] [sword]
    Miecz: nie używa (na PW)
    przewaga na Torze Lenników

Obrońca Baratheon Shutt [3]:

piechota [1]
    dowódca: Melisandre [2] After combat, you may return any House card in your discard pile (including this card) to your hand by discarding a number of your available Power tokens equal to the printed combat strength of that card.

Pozostałe Wsparcia [0]:

brak

Podsumowanie:

Adam Badura
[Usunięty]

Aktualizacja (mapa):

Czekamy na:

rozkazy

Sprawdźcie, czy wszystko jest OK!
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Czw 15 Lis, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

reszka
[Usunięty]

Adam Badura napisał/a:

Nie, nie jest ok. Druga gra bez musteringu i clasha. Znaczy w 3 będą same mustery i clashe.

A serio, to pojęcia nie mam, co robić. Trzeba bronić wschodu, ale od zachodu Kraken w d... wchodzi. I nikt mnie nie wesprze.

Cieszę się, że chociaż rich mi zostanie. W sam raz na 1 punkt musteru.

toszt
[Usunięty]

Wysłany: Czw 15 Lis, 2012   

Panowie, prosta mapka, szybkie rozkazy :) Nie ociągać się!! ;)

Gog
[Usunięty]

reszka napisał/a:
Adam Badura napisał/a:

Nie, nie jest ok. Druga gra bez musteringu i clasha. Znaczy w 3 będą same mustery i clashe.

A serio, to pojęcia nie mam, co robić. Trzeba bronić wschodu, ale od zachodu Kraken w d... wchodzi. I nikt mnie nie wesprze.

Cieszę się, że chociaż rich mi zostanie. W sam raz na 1 punkt musteru.

gówno Ci moge zrobic i dobrze o tym wiesz więc nie przezywaj ok ?:x

Adamie zagubiłes mi 1 zetonek włądzy po 2 rundzie miałem 11 -> na oldtown 1, to 10 +3 z qarl +1 z flinta +1 z gry o tron czyli 15 :)

reszka
[Usunięty]

gogu, ja Cię nie przezywam :)

Twoja taktyka jest skuteczna (a to jedyne kryterium, którym oceniam), walczysz z Martellem o koronę, obaj jedziecie mnie (taka moja rola padliny) bez praktycznej obawy przed innymi rodami.

Pamiętam grę w której tyrell skumał się z Baratheonem i jechali Martella. Było identycznie, nikt im nie zagrażał, nikt nie mógł pomóc Martellowi. Tyle że oni mieli wspólną granicę i pytanie było, kto efektywniej wykorzysta sojusz. Notabene, jedna z moich najciekawszych partii (byłem Lannisterem).

Tu granicy/sojuszu nie ma.

Pytanie, kto będzie efektywniejszy, bo nikomu nie popuszczę. Niech wygra lepszy.

Gog
[Usunięty]

wygra martell bo mi ani stark/lannister sie nie podlozy jak to zrobil Shutt ^^

toszt
[Usunięty]

Gog napisał/a:
wygra martell bo mi ani stark/lannister sie nie podlozy jak to zrobil Shutt ^^
Shutt kart nie doczytał i najpierw chciał się rzucić z motyką na Starków (a znalazł Boltonów i czar prysł... ) a potem to już odkrył w sobie talent do bycia statystą i chłopcem do lania ;)
Szkoda, bo liczyłem, że zamiesza, ale teraz widać, że w 9 przypadkach na 10 (moim zdaniem) skutecznym ruchem Baratheona na początku gry jest ewakuacja z północy na centrum mapy.

Shutt
[Usunięty]

Kiepski okres do grania dla mnie...
Jakoś tak się złożyło :( a zCrP - nieopatrzenie.

Odpowiedz do tematu