Karty Rodów czyli draft sposobem na nude :) |
Autor |
Wiadomość |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 Karty Rodów czyli draft sposobem na nude :)
|
|
|
Dzis zagralismy gre w 6 II Edycja dla funu luźno, zrobilismy wybór draftowy kart układamy wszystkie 4.3,2,1,0 i kazdy w kolejnosci tronu zaczyna Bara bierze po jednej czwóce, potem pierwszaz trójke bierze i lanni(2 z mieczem ktore zostały wylosowane), wybór duży bo mielismy jeszcze karty tullych i arrynów. GRało sie mega przyjemnie i to uczucie ej pokaż karty, bo nie wiem co masz:D I i comba u greya typu roose bolton z doranem :d u Starka Stannis i Davos:d Gre wygrał Baratheon(mimo ze stark i martell mieli po 6 zamkow w któryms momencie) z Jonem Arrynem, Johnem Roycem, Walderem Freyem, obara sand, petyr baelishem, dagmerem i krolowa cierni. Polecam fajna zabawa i emocje juz na etapie wyboru Uważam, że bylo bardzo zbalansowanie, kazdy mogl wygrać. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013
|
|
|
A może by tak przygotować nowy zestaw kart? Może jeszcze ze zmienionym rozstawieniem początkowym? (czyli zestaw jak w dodatku Taniec ze Smokami) |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
czy ja wiem czy to nie przesada ?:p Można by conajwyzej dodac troche kart np z gry na 12 :p zeby wiekszy wybor był :p A ty sie w ogole nie odzywaj 2 miesiace sie nie umiesz zebrac na gre :p |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Ja bym się pobawił w takie coś
Dziś się zebrałem, ale w mojejszym gronie. Mam nadzieję, że uda mi się z wami w końcu |
|
|
|
 |
Georgie [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 21 Kwi, 2013
|
|
|
gralem pare razy tak i naprawde polecam taką opcje naprawde swietnie sie gralo nieznajac kart przeciwnika, troche zamoty przy rozdzielaniu kart itd ale to uczucie jak przy pierwszych grach w gota było bezcenne, polecam |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
|
|
|
My grajac po dwa rody, rzucalismy kostką, i wybieralismy ktoremu rodowi chcemy dac dana karte, bo wg tronu Tyrell niemialby szans na Lorasa |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Ogólnie proponuję stworzenie nowych kart rodów
Można je obcykać na żywo i na forum. Kminiłem też czy coś by z mapą nie zrobić (jakąś nową stworzyć), ale niestety nie obsługuje PS |
|
|
|
 |
kiwi [Usunięty]
|
|
|
|
Co do mamy to wystarczy kilka kresek, dopiero jak coś będzie przetestowane, wtedy ktoś "graficznie" uzdolniony będzie mógł się za to zabrać, to jest mapa do 1wszej edycji(dodatku dla 4 graczy) z grafikami z drugiej. Tutaj gra się z żetonami dowódców przechodzeniem przez z rzeki w odpowiednich porach itp.
mapa tutaj jest dość ciekawie ułożona.
 |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Oj tak, już był pomysł na granie z tamtym dodatkiem, tylko bez tej mapki nowej (reszka chyba proponował). Przeczytałem instrukcję do tego i tą mapkę wrzuciłem na kompa, żeby nie zniknęła. Chętnie bym zagrał na żywo w to. Wystarczy dorobić kilka żetonów i kart i wio.
A co do mapy to jakieś retusze jestem w stanie wykonać, ale nie jestem specjalistą od grafiki więc nie wiem na ile będę w stanie. Znalazłem oryginał mapy z której FFG robiło planszę (słabszy jakościowo obrazek niż ten który oni mieli, ale zawsze coś).
Mapa Westeros |
|
|
|
 |
Georgie [Usunięty]
|
|
|
|
ja bym predzej pomyślał nad mapką zawierającą ziemnie na wschód od westeros chociaz z tym pewnie kupa roboty ale efekt moglby wyjsc calkiem spoko |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Nah, ktoś musiałby mapkę zrobić itd. Odchodzi to trochę od wątku, z resztą kogo tam byś wcisnął? Złotą Kompanie, Dothraków? Nie, zły pomysł.
Powoli będę myślał nad jakąś nową mapą, jest kilka pomysłów, ale muszę najpierw sprawdzić czy to by zadziałało. |
|
|
|
 |
Georgie [Usunięty]
|
|
|
|
no w sumie masz troche racji wyszlo by z tego cos na wzor ryzyka bardziej niz gry o tron:P ale i tak zalozenie bylo by takie samo, podbic wiecej niz inni ale to juz zakrawa o zupelnie inną gre |
|
|
|
 |
kiwi [Usunięty]
|
|
|
|
Na Adroidzie(sklep google play) jest świetna gigantyczna mapa całego świata Martina, jest tam także cały kontynent Dothraktów itp, lecz mapa nie jest tak kolorystyczna jak ta z naszej planszówki, jest brązowa |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
|
|
|
Eee, Essos juz jest zrobione, nie widzieliscie mapy na 18 graczy ? ;D |
|