galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Gra o Tron - Gra o Tron PBF #6 - Pole gry

Adam Badura - Czw 02 Sie, 2012
Temat postu: Gra o Tron PBF #6 - Pole gry
Po zakończeniu 10 tury grę wygrywa Tyrell TERF
Tura 10

Bieżąca Mapa

Czekamy Na

koniec gry

Karty Rodów

Greyjoy Sardo

Euron Wronie Oko [4] [miecz]
      Victarion Greyjoy [3] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1.
      Balon Greyjoy [2] Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.
      Theon Greyjoy [2] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
      Asha Greyjoy [1] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, ta karta otrzymuje dwa symbole miecza i jeden symbol fortyfikacji.
      Dagmaer Rozcięta Gęba [1] [miecz][wieża]
      Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz).

Lannister Mortyr

Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.
      Ser Gregor Clegane [3] [miecz][miecz][miecz]
      Ser Jaime Lannister [2] [miecz]
      Ogar [2] [wieża][wieża]
      Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.
      Ser Kevan Lannister [1] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Piechurów (w tym wspierające jednostki Piechurów Lannisterów) zapewniają premię +2, a nie +1.
      Cersei Lannister [0] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz usunąć z planszy jeden dowolny żeton Rozkazu pokonanego przeciwnika.

Tyrell TERF

Mace Tyrell [4] Natychmiast zniszcz jedną z atakujących lub broniących sie jednostek Piechurów przeciwnika.
      Ser Loras Tyrell [3] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie.
      Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]
      Randyll Tarly [2] [miecz]
      Alester Florent [1] [wieża]
      Margaery Tyrell [1] [wieża]
      Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.

Stark pulkownik

Eddard Stark [4] [miecz][miecz]
      Robb Stark [3] Jeśli wygrasz bitwę, możesz wybrać obszar, na który twój przeciwnik przeprowadzi odwrót. Musisz wybrać zgodnie z zasadami obszar, na którym przeciwnik straci najmniej jednostek.
      Roose Bolton [2] Jeśli przegrasz tę bitwę, weź cały swój stos odrzuconych kart Rodu na rękę (razem z tą kartą).
      Greatjon Umber [2] [miecz]
      Blackfish [1] Podczas bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.
      Ser Rodrick Cassel [1] [wieża][wieża]
      Catelyn Stark [0] Jeśli na obszarze ogarniętym bitwą posiadasz żeton obrony, jego wartość ulega podwojeniu.

Baratheon toszt

Stannis Baratheon [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycje na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły.
      Renly Baratheon [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz ulepszyć jedna z biorących w niej udział jednostek Piechurów (lub jedną wspierającą jednostkę Piechurów Baratheonów) w jednostkę Rycerzy.
      Brienne z Tarth [2] [miecz][wieża]
      Ser Davoc Seaworth [2] Jeśli twoja karta Rodu "Stannis Baratheon" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 so siły i symbol miecza.
      Melisandre [1] [miecz]
      Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0.
      Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.

Martell dibbler

Czerwona Żmija [4] [miecz][miecz][wieża]
      Areo Hotah [3] [wieża]
      Ciemna Gwiazda [2] [miecz]
      Obara Sand [2] [miecz]
      Nymeria Sand [1] Jeśli się bronisz, ta karta otrzymuje symbol fortyfikacji. Jeśli atakujesz, ta karta otrzymuje symbol miecza.
      Arianne Martell [1] Jeśli sie bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.
      Doran Martell [0] Natychmiast przesuń jeden z żetonów swojego przeciwnika na najniższą pozycję wybranego przez ciebie toru Wpływów.

Karty Westeros

Bieżąca Tura

Talia I

Thrones of Blades Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu [dzicy].

Talia II

Clash of Kings Licytacja pozycji na torach Wpływów.

Talia III

Sea of Storms Podczas tej fazy Planowania nie mozna przydzielać rozkazów Najazdu [dzicy].

Następna Tura

Koniec gry.

Zużyte Karty

Talia I

Thrones of Blades Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu [dzicy].
        Mustering Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz.
        Supply Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
        Last Days of Summer Nic sie nie dzieje [dzicy].
        Supply (Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.)

Talia II

Clash of Kings Licytacja pozycji na torach Wpływów.
        Game of Thrones Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.

Talia III

Sea of Storms Podczas tej fazy Planowania nie mozna przydzielać rozkazów Najazdu [dzicy].
        Put to the Sword Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 c) nie ma żadnych ograniczeń.
        Wilding Attack Dzicy atakują Westeros. (To był atak z siłą 4.)
        Feast for Crows Podczas tej fazy planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy [dzicy].
        Wilding Attack Dzicy atakują Westeros. (To był atak z siłą 10.)
        Rains of Autumn Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 [dzicy].
        Web of Lies Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.
        Wilding Attack Dzicy atakują Westeros. (To był atak z siłą 4.)
        Storm of Swords Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony [dzicy].

Dzicy

Siła

4

Bieżąca Karta Oglądana Przez

nikogo

Zużyte Karty

A King Beyond the Wall LOST: "Lowest Bidder: Moves his tokens to the lowest position of every Influence track. Everyone Else: In turn order, each player chooses either the Fifdoms or King's Court Influence track and moves his token to the lowest position of that track." WIN: "Highest Bidder: Moves his token on the top of one Influence track of his choice, then takes the appropriate Dominance token." (wygrana, 10:4)
      Mammoth Riders LOST: "Lowest Bidder: Destroys 3 of his units anywhere. Everyone else: Destroys 2 of their units anywhere. WIN: Highest Bidder: May retrieve 1 House card of his choice from his House card discard pile." (wygrana, 13:10)
      Silence at the Wall LOST: "Lowest Bidder: Nothing happens. Everyone Else: Nothing happens." WIN: "Highest Bidder: Nothing happens." (przegrana, 0:4)

Statystyki

TERF - Czw 02 Sie, 2012

rozkazy poszly ;)

Mapa z rozkazami już jest.

Co robi Kruk?

toszt - Czw 02 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:
Mapa z rozkazami już jest.

Co robi Kruk?

Niezależnie od decyzji Lannistera jeden mój statek wpływa do zatoki.

PS. Adamie, rozważ, żeby może ruchy na które czekamy umieścić gdzieś koło mapki na górze postu, bo teraz trzeba skakać przez cały post :) a za chwile cały post i odpowiednia strona..

Mortyr - Czw 02 Sie, 2012

Poproszę kartę Dzikich. Następnie ruszam wszystko z Lannisportu do Stoney Sept (jako, że Baratheon już wykonał ruch).

Zaktualizowane
Mortyr - Czw 02 Sie, 2012

Karta zostaje na wierzchu.
pulkownik - Czw 02 Sie, 2012

statek narrow sea
Sardo - Czw 02 Sie, 2012

Niezależnie od Martella: wszystkie wojska z Pyke do Saeguard

Aktualizacja:

ruch Stark'a
    ruch Martell'a (statek z Sea of Dorne na West Summer Sea)
    ruch Greyjoy'a

TERF - Pią 03 Sie, 2012

statek na West summer sea
Adam Badura - Pią 03 Sie, 2012

Aktualizacja:

ruch Tyrell'a (powyżej)

Mortyr - Pią 03 Sie, 2012

Marsz w Stoney Sept:
Rycerz do Riverrun.
Piechur do Harrenhal.
Jeden Piechur zostaje.

Aktualizacja:

ruch Lannister'a (powyżej)

TERF - Pią 03 Sie, 2012

jak mozecie to przesylajcie rozkazy do adama na PW na pewno pojdzie sprawniej ;)

a takze mobilizacje jak juz wiecie co wybudujecie ;)

pulkownik - Pią 03 Sie, 2012

Piechur do Castle Black

Aktualizacja:

ruch Stark'a (powyżej)
    ruch Martell'a (Marsz +0 na Salt Shore: piechota na Starfall) nie zostawił tokena

Prawdopodobnie do soboty późnym wieczorem, a może nawet niedzieli, nie będę miał dostępu do komputera. ;(

dibbler - Pią 03 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:
nie zostawił tokena

Normalnie nie wiem jak to się stało... pewnie przez te olimpijskie emocje ;)

Panie i Panowie mam nadzieję że wzorem graczy z poprzedniej gry, ten 1 raz będzie mi wolno token jednak położyć?
Jeśli nie to trudno.

dibbler napisał/a:
Adam Badura napisał/a:
nie zostawił tokena

Normalnie nie wiem jak to się stało... pewnie przez te olimpijskie emocje ;)

Panie i Panowie mam nadzieję że wzorem graczy z poprzedniej gry, ten 1 raz będzie mi wolno token jednak położyć?
Jeśli nie to trudno.

Przyzwalam. Dlatego umieściłem tę notkę.

TERF - Pią 03 Sie, 2012

ja rowniez przyzwalam. ;)

marsz +0
rycesz do Oldtown
Piechur do Starfall

przetestujemy te Karty Bitewne. Zobbaczymy komu dopisze szczescie ;)

dibbler - Pią 03 Sie, 2012

TERF napisał/a:

No przyjacielu, żeby tak w 1 turze wbijać nóż w plecy? No nieładnie. Od noża zaczynasz, a na czym skończysz? ;)

Adam Badura - Sob 04 Sie, 2012

Bitwa na Starfall

Atakujący Tyrell TERF ma [5]:

piechota [1]
    Ruch +0 [0]
    dowódca: Mace Tyrell [4][/b] Natychmiast zniszcz jedną z atakujących lub broniących sie jednostek Piechurów przeciwnika.
    Lost Bitwy: +0
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Martell dibbler ma [2]:

piechota [1]
    dowódca: Arianne Martell [1][/b] Jeśli sie bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.
    Lost Bitwy: +0 [czaszka]

Neutralne Wsparcia:

brak

Mace natychmiast niszczy piechotę Martell'a. Tyrell wygrywa. Ale czaska na karcie Losu Bitwy Martell'a niszczy jego piechotę. (Która nawet gdyby żyła to i tak przez Arianne nie mogłaby zajać Starfall.)

Przypominam, że NAJPIERW wybieracie dowódców i ich UJAWNIAMY. Potem losuję Wam karty Losów Bitwy (zasady nie precyzują w jakiej kolejności, będę losował najpierw dla atakującego). Potem oglądacie je sami zanim zostaną ujawnione. W tym wypadku to nieistotne, bo nikt z Was nie ma Miecza, więc i tak nie możecie go użyć na ponowienie losowania. Potem (po ewentualnym użyciu Miecza na ponowne losowanie) karty Losów Bitwy są ujawniane. I teraz właściciel Miecza, o ile go jeszcze nie użył, może sobie dodać +1.

EDIT: Tasowanie wyjaśnione.

EDIT: Już jestem więc SMSy nieważne.

Mortyr - Sob 04 Sie, 2012

Proponuję karty losów w taki oto sposób rozgrywać (szybszy chyba i bez SMSów):

- gracze wysyłają dowódców na PW
- GM ujawnia dowódców w poście pod bitwą
- jeśli któryś gracz posiada miecz to dostaje swoją kartę losu na PW, decyduje czy ją wymienia, czy nie.
- GM ujawnia obie karty losu (tutaj gracze ich oglądać wcześniej nie muszą, bo nic nie mogą zmienić)
- gracz z mieczem może sobie dodać +1, jeśli wcześniej nie wymienił karty losu
- GM podsumowuje bitwę i tasuje talię losów

Co o tym myślisz, Adam?

PS: Jakiś mod mógłby ten temat przykleić?

TERF - Sob 04 Sie, 2012

Mortyr napisał/a:
Proponuję karty losów w taki oto sposób rozgrywać (szybszy chyba i bez SMSów):

- gracze wysyłają dowódców na PW
- GM ujawnia dowódców w poście pod bitwą
- jeśli któryś gracz posiada miecz to dostaje swoją kartę losu na PW, decyduje czy ją wymienia, czy nie.
- GM ujawnia obie karty losu (tutaj gracze ich oglądać wcześniej nie muszą, bo nic nie mogą zmienić)
- gracz z mieczem może sobie dodać +1, jeśli wcześniej nie wymienił karty losu
- GM podsumowuje bitwę i tasuje talię losów

Co o tym myślisz, Adam?

PS: Jakiś mod mógłby ten temat przykleić?

o tym samym pisze adam tylko ze dzis go nie ma i sms sa tylko na ta bitwe aby gra nie stala caly dzien, potem bedzie tak jak opisales ;)

TERF - Sob 04 Sie, 2012

dibbler napisał/a:
TERF napisał/a:

No przyjacielu, żeby tak w 1 turze wbijać nóż w plecy? No nieładnie. Od noża zaczynasz, a na czym skończysz? ;)

hehehe mialem zamiar isc na The Reach lecz pokusa odgryzienia sie za poprzednia gre byla znacznie wieksza i musialem zaryzykowac i troche napsuc ci krwi tak jak ty uczyniles mi to ostatnio ;)

Mój dowódca poszedł. Jak wyslesz swojego topisz to napisze swojego i napiszemy sms do Adama aby podesłał karty losów bitwy ;)

toszt - Sob 04 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:

Moim zdaniem zasady nie mówią, że talię Losów Bitwy należy przetasować przed każdą bitwą. Co więcej, jest raczej jasne, że w ramach jednej bitwy nie tasuje się talii, czyli drugi gracz na pewno nie dostanie tej karty co ma pierwszy (tej sztuki).
[/i]

Drugi akapit FAQ :

Cytat:
Przetasowanie kart Losów Bitwy: Tuż przed etapem „Wybór i
ujawnienie kart Rodów” każdej bitwy należy potasować wszystkie
karty Losów Bitwy przygotowując w ten sposób nową talię.

:)

Adam Badura - Sob 04 Sie, 2012

TERF napisał/a:
o tym samym pisze adam tylko ze dzis go nie ma i sms sa tylko na ta bitwe aby gra nie stala caly dzien, potem bedzie tak jak opisales

Dokładnie. To miało być doraźne rozwiązanie, żeby mój wyjazd nie przeciągał gry. Ale jak widzę Martell nadal nie wysłał dowódcy, a ja już wróciłem, więc problem zniknął.

toszt napisał/a:
Drugi akapit

Jakoś tego nie widziałem... :(

dibbler - Nie 05 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:
Ale jak widzę Martell nadal nie wysłał dowódcy, a ja już wróciłem, więc problem zniknął.

Arianne Martell

Wybaczcie byłem za granicą bez dostępu do netu :)

TERF napisał/a:

hehehe mialem zamiar isc na The Reach lecz pokusa odgryzienia sie za poprzednia gre byla znacznie wieksza i musialem zaryzykowac i troche napsuc ci krwi tak jak ty uczyniles mi to ostatnio ;)

A ja naiwnie myślałem, że poprzednia gra się skończyła i to co ustaliliśmy w trakcie nowej do czegoś zobowiązuje :)
Oto prawdziwa AGoT, pakt nie zdążył wejść w życie, a już został zerwany :D

Adam Badura - Nie 05 Sie, 2012

Aktualizacja:

Aktualizacja:

dowódcy na mapie
    liczba zamków na mapie

Adam Badura napisał/a:
Aktualizacja:

dowódcy na mapie
    liczba zamków na mapie

Cos tam na tej mapie nie pasuje :)
Nie mam np znacznika na Salt Shore.

dibbler napisał/a:
Cos tam na tej mapie nie pasuje :)
Nie mam np znacznika na Salt Shore.

Zapomniałem dodać. Przepraszam.

TERF - Nie 05 Sie, 2012

hmmm... chyba maly blad.

Moja jednostka nie zginela tylko Martella a losy bitwy (czaszka) byla Martela czyli oznacza ze on traci jednostke wiec moj piechur powinien wrocic do stolicy. Chyba ze cos pomieszalem w zasadach lecz nie wydaje mi sie

edit Doczytalem - faktycznie trace jednostke :(

Jak wejdzie mobilizacja moge poczus sie wygranym w tym starciu jak nie to kleska na calej lini ;(

TERF napisał/a:

Jak wejdzie mobilizacja moge poczus sie wygranym w tym starciu jak nie to kleska na calej lini ;(

Wyszło na to, że zdrada nie popłaca :)

pulkownik - Nie 05 Sie, 2012

TERF napisał/a:
hmmm... chyba maly blad.

Moja jednostka nie zginela tylko Martella a losy bitwy (czaszka) byla Martela czyli oznacza ze on traci jednostke wiec moj piechur powinien wrocic do stolicy. Chyba ze cos pomieszalem w zasadach lecz nie wydaje mi sie

edit Doczytalem - faktycznie trace jednostke :(

Mobilizacja nie wejdzie :cry: , co wejdzie widać już w pierwszym poście.

toszt - Nie 05 Sie, 2012

Proszę statek do zatoki i piechura na Dragonstone.

Aktualizacje:

Licytacja o Żelazny Tron:

Obecny Król (Baratheon toszt) decyduje o nowej kolejności.

toszt - Nie 05 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:
Licytacja o Żelazny Tron:
(...)

No i przelicytowałem... ;) ale za to ile kruków się zleciało...
Kolejność:
Baratheon
Greyjoy
Tyrell
Lannister
Martell
Stark

Aktualizacja:

wyniki licytacji o Żelazny Tron (także mapka)

TERF - Pon 06 Sie, 2012

dibbler napisał/a:
A ja naiwnie myślałem, że poprzednia gra się skończyła i to co ustaliliśmy w trakcie nowej do czegoś zobowiązuje :)

Zaporzycze słowa Adama (chyba z pbf5) to byl tylko atak defensywny, który mial na celu wyrówanie przewagi lecz niestety troche nie pykło bo straciłem piechura choć domyślalłem się że użyjesz Arianne Martell lecz liczylem na powrot moich oddzialow do stolicy. :(

Zobaczymy co przyniesie przyszłość ;)

toszt - Pon 06 Sie, 2012

TERF napisał/a:
dibbler napisał/a:

Zaporzycze słowa Adama (chyba z pbf5) to byl tylko atak defensywny, który mial na celu wyrówanie przewagi lecz niestety troche nie pykło bo straciłem piechura choć domyślalłem się że użyjesz Arianne Martell lecz liczylem na powrot moich oddzialow do stolicy. :(

Zobaczymy co przyniesie przyszłość ;)

Dla naszych sąsiadów bliższych i dalszych, chciałem tylko uspokoić, sprawy na południu mają się dobrze, Martell z Tyrellem wcale nie wojują, ponadto, Martell nawet prosił, żebym Tyrela posadził bliżej tronu po licytacji! Tak jest, wielki to człowiek, ten mój sąsiad!

dibbler - Pon 06 Sie, 2012

toszt napisał/a:

Dla naszych sąsiadów bliższych i dalszych, chciałem tylko uspokoić, sprawy na południu mają się dobrze, Martell z Tyrellem wcale nie wojują, ponadto, Martell nawet prosił, żebym Tyrela posadził bliżej tronu po licytacji! Tak jest, wielki to człowiek, ten mój sąsiad!

Haha musiałeś mnie wydać? ;)

TERF - Pon 06 Sie, 2012

dibbler napisał/a:
toszt napisał/a:

Haha musiałeś mnie wydać? ;)

o wielkie ci dzieki, właśnie się zastanawiałęm co to musiał być za wielki miły człowiek który wstawił się w mej sprawie ;)

Adam Badura - Pon 06 Sie, 2012

Przypominam, że czekamy z licytacją o Lennictwa na:

Licytacja o Lennictwa:

toszt - Pon 06 Sie, 2012

Kolejność na torze:

Greyjoy, Lannister, Baratheon, Stark, Tyrell, Martell

Aktualizacja:

wyniki licytacji o Lennictwa (także mapka)

Uwaga toszt zwrócił mi uwagę (dzięki!), że linki było pomieszane, i link do Tyrell'a wiódł do Stark'a i odwrotnie. Poprawiłem już wszystkie (mam nadzieję), bo błąd był w każdym od pierwszego postu włącznie.

Prosiłbym jeszcze samego toszt'a, by poprawił linki w swoim poście (cytowanie mojego postu).

toszt - Pon 06 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:
Prosiłbym jeszcze samego toszt'a, by poprawił linki w swoim poście (cytowanie mojego postu).

Załatwione, a teraz czekamy na rozstrzygnięcie licytacji i kibicujemy siatkarzom! :)

Mortyr - Pon 06 Sie, 2012

toszt napisał/a:
Kolejność na torze:

ajaj, widzę, że uraza z poprzedniej gry została przeniesiona :cry:

toszt - Pon 06 Sie, 2012

Mortyr napisał/a:
toszt napisał/a:
Kolejność na torze:

ajaj, widzę, że uraza z poprzedniej gry została przeniesiona :cry:

Oj tam uraza od razu, popatrz na to z mojego punktu widzenia, co jest lepsze? silniejszy sąsiad, czy silniejszy sąsiad sąsiada?

Licytacja o Królewski Dwór:

toszt - Wto 07 Sie, 2012

Kolejność po licytacji:

Tyrell, Stark, Greyjoy, Martell, Baratheon, Lannister

TERF - Wto 07 Sie, 2012

no to Adamie poprosimy o nastepne karty abysmy mogli rozpoczac planowanie ;)
Adam Badura - Wto 07 Sie, 2012

Robię aktualizację...

Aktualizacja:

nowe wydarzenia

Na mapie odsłonięte karty wydarzeń to te na następną turę. Symbole po lewej od wydarzeń to te wynikające z wydarzeń bieżącej tury.

Przypominam, że w tej turze nie wolno wydawać rozkazów obrony.

Aktualizacja:

rozkazy

Pojechaliście Lordowie z tą władzą. Widać który ród nie sieje... ;)

Mortyr - Wto 07 Sie, 2012

Dziękuję Baratheonowi za skończoną grę i życzę powodzenia w walce z Greyjoyem :mrgreen:
TERF - Wto 07 Sie, 2012

poprosze karte dzikich

edit
moj najazd moze sciagnac wsparcie leninstera ale jeszcze mysle co z tym zrobic :D

TERF - Wto 07 Sie, 2012

moj najazd nie wywoluje efektu ;)
toszt - Wto 07 Sie, 2012

Mój rozkaz (już przesłany Adamowi) statek na Blackwater Bay, tyko jeden statek, rzecz jasna :)

Aktualizacja:

Czekamy na:

dibbler - Sro 08 Sie, 2012

ściągam rozkaz
toszt - Sro 08 Sie, 2012

Mortyr napisał/a:
Dziękuję Baratheonowi za skończoną grę i życzę powodzenia w walce z Greyjoyem :mrgreen:

Wyjaśnijmy sobie...

1 licytacja - nic nie dałeś,
2 licytacja - dałeś tyle samo co G-joy - już pisałem, do niego mam dalej niż do Ciebie,
3 licytacja - dałeś tyle samo co ja,

to czego oczekiwałeś? Greyjoy przynajmniej kruka wysłał :) Martell wstawił się za Tyrellem ( ;) ) a Ty?
Powiem szczerze, że jeśli mnie pamięć nie myli rzuciło mi się gdzieś w oczy, że nieźle sobie radziłeś w Vassalowym GoCie (GoT'cie? ;) ), więc tym bardziej wolałem zająć Cię innym odcinkiem granic, niż moim, na moim miejscu zrobiłbyś pewnie to samo.

Cóż zrobić, jak zerkniesz na licytacje, to ja też ją spaprałem nieprzeciętnie, no ale cóż zrobić, czasu nie cofnę..

Edit: no i statek na Sunset Sea? jakie korzyści on tam przynosi?... :)

Adam Badura - Sro 08 Sie, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt napisał/a:
Martell wstawił się za Tyrellem ( ;) )

No właśnie... ale jak Martell wstawił się za Martellem to już nie pomogłeś... :)

toszt - Sro 08 Sie, 2012

dibbler napisał/a:
toszt napisał/a:
Martell wstawił się za Tyrellem ( ;) )

No właśnie... ale jak Martell wstawił się za Martellem to już nie pomogłeś... :)

Wiesz co, działała ta sama zasado co z Lannisterem, wolę posadzić wyżej na torze kogoś do kogo mam dalej na mapie. :)

pulkownik - Sro 08 Sie, 2012

Jeden piechur Moat Calin, drugi cracklaw point
toszt - Sro 08 Sie, 2012

pulkownik napisał/a:
Jeden piechur Moat Calin, drugi cracklaw point

Craclaw? ech... coś konfrontacji chyba szukasz kolego... :(

Edit: mój ruch:
piechur i rycerz na Kings Landing - siła 3 + wsparcie 2, Kings Landing jest obecnie moje,
piechur na Koniec Burzy, pora wrócić do domu... (Kolego, dobry sąsiedzie, Martellu, myślę, że tak nasza granica może pozostać, co Ty na to?)

czemu od razu konfrontacji ? Nie byłeś zainteresowany to wziąłem ;)

Aktualizacja:

Grayjoy (z PW):

Ruch +1 na Seagard:

piechota zostaje
    rycerz do Riverrun

Bitwa na Riverrun

Atakujący Greyjoy Sardo ma [5]:

rycerz [2]
    Ruch +1 [1]
    dowódca: Balon Greyjoy [2] Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.
    Miecz: nie użyty (domniemuję)
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Lannister Mortyr ma [5]:

rycerz [2]
    Wsparcie z Stoney Sept (Lannister) [1] (domniemuję)
    dowódca: Ogar [2/0] [wieża][wieża]
    Lost Bitwy: +2

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Lannister przegrywa i musi wycofać swojego rycerza.

Mortyr - Sro 08 Sie, 2012

Wycofuję do Lannisportu.

Grayjoy (z PW):

Ruch +0 na Ironman's Bay:

statek na The Golden Sound
    statek na Sunset Sea

Bitwa na Sunset Sea

Atakujący Greyjoy Sardo ma [8]:

statek [1]
    Ruch +0 [0]
    dowódca: Euron Wronie Oko [4] [miecz]
    Lost Bitwy: +2
    Miecz: użyty dla siły [1]
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Lannister Mortyr ma [5]:

statek [1]
    dowódca: Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Greyjoy Sardo wygrywa. Statek Lannister Mortyr ginie od miecza.

Adam Badura napisał/a:
Aktualizacja:

Hmm... czy ja tez moge liczyć na akt łaski i przywrócenie tokena którego zapomniałem zostawić ?

pulkownik napisał/a:
Hmm... czy ja tez moge liczyć na akt łaski i przywrócenie tokena którego zapomniałem zostawić ?

Tak.

dziękuje pięknie :razz:
toszt - Sro 08 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:
pulkownik napisał/a:

Tak.

ale czy Ty miałeś tokeny Pulkowniku? Bo zdaje mi się, że Twoja kasa świeci pustkami ;)

Wychodzi na to, że zamienił stryjek White Harbor na Craclaw Point :D

TERF - Sro 08 Sie, 2012

toszt napisał/a:
Adam Badura napisał/a:
pulkownik napisał/a:

Tak.

ale czy Ty miałeś tokeny Pulkowniku? Bo zdaje mi się, że Twoja kasa świeci pustkami ;)

Wychodzi na to, że zamienił stryjek White Harbor na Craclaw Point :D

hehehe dokladnie Stark jest biedny jak mysz i nie ma jak zaplacic ;)

toszt napisał/a:

Słusznie. Stark nie ma tokena, więc nie może go zostawić. ;)

:mrgreen: chytry dwa razy traci ;) przepraszam za zamieszanie.
toszt - Sro 08 Sie, 2012

pulkownik napisał/a:
chytry dwa razy traci ;) przepraszam za zamieszanie.

Gwarantuję Ci, że cała przyjemność ze sprostowania jest po mojej stronie :D

pulkownik napisał/a:
:mrgreen: chytry dwa razy traci ;) przepraszam za zamieszanie.

Ale zawsze warto było spróbować ;)

Aktualizacja:

Czekamy na:

TERF - Sro 08 Sie, 2012

1x statek na morze
1x piechur

ja nie mobilizuje z umocnienia władzy

1x statek do portu
Upgrade piechura

i niech się dzieje wola nieba w licytacjach...;)

toszt - Sro 08 Sie, 2012

dibbler napisał/a:
1x statek do portu
Upgrade piechura

Upgrade do rycerza czy machiny? :)

toszt napisał/a:
dibbler napisał/a:
1x statek do portu
Upgrade piechura

Upgrade do rycerza czy machiny? :)

Tym razem do rycerza :)

Aktualizacje:

Czekamy na:

toszt - Sro 08 Sie, 2012

Moja mobilizacja:
Dragonstone - statek na schipbreaker bay, piechur na wyspie,
Kings Landing - rycerz,
Storms End - upgrade do rycerza.

TERF - Czw 09 Sie, 2012

moze od razu licytacje na zelazny tron podeslemy ;)

ja juz to zrobilem :D

Sardo - Czw 09 Sie, 2012

Mobilizacja Greyjoyów:
Pyke: piechur i statek na Ironman's Bay
Seagard: upgrade piechura do machiny i statek na Ironman's Bay
Riverrun: rycerz

Adam Badura - Czw 09 Sie, 2012

Mobilizacja Tyrell TERF (na PW):

Highgarden:

piechota na Highgarden
      statek na West Summer Sea (domniemuję, że tam, bo na Redwyne Straits nie może być czterech statków, bo nie ma dość zaopatrzenia)

Oldtown:

2x statek na Redwyne Straits

TERF - Czw 09 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:
Mobilizacja Tyrell TERF (na PW):

Highgarden:

piechota na Highgarden
      statek na West Summer Sea (domniemuję, że tam, bo na Redwyne Straits nie może być czterech statków, bo nie ma dość zaopatrzenia)

Oldtown:

tak jak domniemujesz ;)

Mortyr - Czw 09 Sie, 2012

Mobilizacja Lannistera:

Lannisport: Statek w Porcie, Piechur
Harrenhal: Piechur

Aktualizacja:

Mobilizacja:

Baratheon toszt, link:

Dragonstone:

statek na Shipbreaker Bay
          piechota

King's Landing:

rycerz

Storm's End:

piechota -> rycerz

Greyjoy Sardo, link:

Pyke:

statek na Ironman's Bay
          piechota

Seagard:

statek na Ironman's Bay
          piechota -> machina

Riverrun:

rycerz

Tyrell TERF (na PW):

Highgarden:

piechota
          statek na West Summer Sea

Oldtown:

Lannister Mortyr, link:

Lannisport:

piechota
          statek w porcie

Harrenhal:

piechota

Martell dibbler, (na PW):

Sunspear:

rycerz

Stark pulkownik, (na PW):

Winterfell:

statek na Bay of Ice
          statek na The Shivering Sea

Moat Calin:

piechota

Crackclaw Point:

piechota -> machina

Czekamy na:

Wyniki licytacji o Żelazny Tron:

Czekamy na

Mortyr - Czw 09 Sie, 2012

Teraz kiedy czarni stoją u mych bram mam nadzieję, że Baratheon potraktuje mnie nieco łaskawiej :wink: I tak nie stanowię dla niego zagrożenia.
toszt - Czw 09 Sie, 2012

Wybaczcie, że tak późno, ale ciężko mi rozstać się z tronem, poza tym ciężkie to cholerstwo i służba próbując go przenieść niemiłosiernie się kaleczy... z chęcią oddam go Tyrellom, róże mają kolce, może dzięki temu TERFowi będzie łatwiej na nim zasiadać.

Kolejność: Tyrell, Stark, Greyjoy, Baratheon, Lannister, Martell.

Adam Badura - Pią 10 Sie, 2012

Aktualizacja:

wyniki licytacji o Żelazny Tron (także mapka)

Czekamy na:

TERF - Pią 10 Sie, 2012

Dzieki ci wielki Krolu za przekazanie mi wladzy.

Zapewniam ci ze oddam ci ten tron przy najblizszej sposobnosci a w tej chwili godnie bede prezentowac twe oblicze jako krola sprawiedliwego i laskawgo ;)

Wyniki licytacji o Lennictwa:

Czekamy na

toszt - Pią 10 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:
Wyniki licytacji o Lennictwa:

Widzisz Mortyr, jak sobie pościelesz tak się wyśpisz, albo; jak dbasz tak masz :) Gratuluję OzVS :) Niech Ci służy.

TERF - Pią 10 Sie, 2012

Nowa kolejność:

Lannister Mortyr:
Tyrell TERF:
Baratheon toszt:
Greyjoy Sardo:
Stark pulkownik:
Martell dibbler:

mam nadzieje ze nikogo nie urazilem moim wyborem :D

Aktualizacja:

Czekamy na:

Adam Badura - Sob 11 Sie, 2012

Wyniki licytacji o Królweski Dwór:

Czekamy na

TERF - Sob 11 Sie, 2012

Nowa kolejnosc:

Tyrell TERF: 2 (pozostanie 0)
Baratheon toszt: 2 (pozostanie 0)
Stark pulkownik: 2 (pozostanie 0)
Greyjoy Sardo: 2 (pozostanie 0)
Lannister Mortyr: 1 (pozostanie 0)
Martell dibbler: 0 (pozostanie 0)

Licze ze Królu Barathonie jestes zadowolony z mej decyzji i nie czujesz sie oszukany, dzieki czemu dalej bedziemy dobrze wspolpracowac :D

TERF - Sob 11 Sie, 2012

jak widze nikt nie posiada zetonow wladzy czyli przegrywamy atak dzikich

Ja wiem co tam jest czyli:

Karta nic nie robi. (nie pamietam nazwy)

Wiec mozemy wysylac rozkazy do Adama :D

edit jeszcze karty wydarzen nowe trzeba znac ;)

Adam Badura - Sob 11 Sie, 2012

Aktualizacja:

wyniki licytacji o Królweski Dwór
    atak dzikich siła 4:

wszyscy dają 0 bo nie macie więcej
      karta dzikich to:

Silence at the Wall (LOST: "Lowest Bidder: Nothing happens. Everyone Else: Nothing happens." WIN: "Highest Bidder: Nothing happens.")

nic się nie dzieje
      siła dzikich spada o dwie pozycje (do 0)

karty wydarzeń na turę 4

Czekamy na

Adam Badura - Nie 12 Sie, 2012

Aktualizacja:

rozkazy

Czekamy na:

TERF - Nie 12 Sie, 2012

poprosze karte dzikich ;)

hehe pomieszaly mi sie tury i myslalem ze nie ma wsparcia :D

piechur do The reach

TERF - Pon 13 Sie, 2012

jesli jest jeszcze mozliwosc to bym zmienil swoj rozkaz w sensie wykonal inny marsz ;)
Adam Badura - Pon 13 Sie, 2012

TERF napisał/a:
jesli jest jeszcze mozliwosc to bym zmienil swoj rozkaz w sensie wykonal inny marsz ;)

IMHO możesz, Lannister nie wykonał jeszcze swojego ruchu (jakkolwiek nie byłoby on oczywisty...)

toszt - Pon 13 Sie, 2012

TERF napisał/a:

TERF, nie mów, że wystraszyłeś się mojego marszu?... ;)

TERF - Pon 13 Sie, 2012

toszt napisał/a:
TERF napisał/a:

TERF, nie mów, że wystraszyłeś się mojego marszu?... ;)

hehehe rozgryzles mnie ;)

Mysle ze Leninster pali wsparcie na morzu wiec...

Pora na odsiecz Leninstera :D

Marsz +1
Oba statki na północ na żelaznych i niech sie dzieje wola Boga!!! :D

co do karty dzikich to zostaje na gorze

General wyslany :D

edit: zaskoczylem cie "sojuszniku" toszt-u? :)

pulkownik - Pon 13 Sie, 2012

Niezależnie od wyniku, moja wieża podbija Eyrie wspierając sie w wody
toszt - Pon 13 Sie, 2012

TERF napisał/a:
edit: zaskoczylem cie "sojuszniku" toszt-u? :)

No fakt, zaskoczyłeś, w tym wypadku 3 statki są lepsze niż dwa, no ale widzę, że śpieszy Ci się do bitki... ;)

PS. 'toszcie' jak już :D odmieniamy tradycyjnie

Mortyr - Pon 13 Sie, 2012

Sorry za opóźnienia, dopiero wróciłem do domu :wink: Ofc palę wsparcie Greya.
Widzę, że mój południowy sąsiad spieszy z pomoca oblężonemu. Dzięki wielkie! Lannister nie zapomina o swoich długach :grin:

TERF - Pon 13 Sie, 2012

Mortyr napisał/a:
Dzięki wielkie! Lannister nie zapomina o swoich długach :grin:

Bede o tym pamietac północny sasiedzie i liczę że splacisz sie rownie hojnie jak ja odbierajac Grayjoya panowanie nad morzami ;)

Adam Badura - Pon 13 Sie, 2012

Ruch Tyrell TERF:

Bitwa na Sunset Sea

Atakujący Tyrell TERF ma [3]:

statek [2]
    Ruch +1 [1]
    dowódca: Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.
    Królowa Cierni usuwa Wsparcie z Ironman's Bay (Greyjoy)
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Greyjoy Sardo ma [3]:

statek [1]
    Obrona +1 [1]
    dowódca: Dagmaer Rozcięta Gęba [1] [miecz][wieża]
    Lost Bitwy: +0 [wieża]

Neutralne Wsparcia:

brak

Wsparcia z The Golden Sound (Greyjoy) [1] już nie ma, spalił je Lannister Mortyr.

Wsparcie z Ironman's Bay (Greyjoy) [2] zostało usunięte przez Królową Cierni.

Wygrywa (w remisach) atakujący Tyrell TERF. Obrońca Greyjoy Sardo musi podać miejsce wycofania.

TERF - Wto 14 Sie, 2012

ups... a liczylem ze przegram...

licze ze teraz starkowie i leninsterzy sie umocnia gdy flota Zelaznych stoi bezczynnie ;)

Adam Badura - Wto 14 Sie, 2012

Mapkę uaktualnię po wycofaniu się Greyjoy Sardo.
Sardo - Wto 14 Sie, 2012

Wycofuję na The Golden Sound

A podczas mojego marszu z Riverrun całą armią z tego obszaru przesuwam do Seagard.

toszt - Wto 14 Sie, 2012

Zanim się mapka uaktualni, mój piechur z Dragonstone idzie na Crackclaw Point.
TERF - Wto 14 Sie, 2012

no to teraz leninster

hehehe widze ze ta ture moze skonczyc z 3 zamkami (choc to zbyt optymisyczna mysl) lecz 2 zapewne osiagnie ;) zwlaszcza ze na poczatku tury mial szanse na max 1 zamek a nawet 0 ;)

Sardo - Wto 14 Sie, 2012

Tylko że jak straci Lannisport to już mu tak miło nie będzie ;)

Aktualizacja:

Czekamy na:

Mortyr - Wto 14 Sie, 2012

Jeden Piechur do Stoney Sept, drugi do Riverrun. Tokena niestety nie posiadam coby zostawić :cry:

Aktualizacja:

Czekamy na:

TERF - Wto 14 Sie, 2012

Sardo napisał/a:
Tylko że jak straci Lannisport to już mu tak miło nie będzie ;)

hehehe niby tak lecz szanse na zwyciestwo to 50% a dodatkowo ryzykujesz utrate machiny... hehehe

czyzby leninster wykaraskal sie z opalow ;)

dibbler - Wto 14 Sie, 2012

ściągam rozkaz w porcie, statek jeszcze nie jest gotowy do zwodowania ;)
TERF - Wto 14 Sie, 2012

moje dwa statki wyplywaja na pelne morze czyli do West summer Sea
pulkownik - Wto 14 Sie, 2012

Jeden piechur z Fosy do white harbor
TERF - Wto 14 Sie, 2012

no to grayjoy ma ciezka decyzje do podjecia ze tak dlugo mysli.... ;)

Aktualizacja:

Czekamy na:

Sardo - Sro 15 Sie, 2012

Seagard:
wieża do Greywater Watch
jeden rycerz zostaje
drugi rycerz do The Twins

Adam Badura - Sro 15 Sie, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Sro 15 Sie, 2012

Piechur wraca na Dragonstone, jeden rycerz idzie na Blackwater, a drugi zostaje w Kings Landing.
dibbler - Sro 15 Sie, 2012

Rycerze ze stolicy > po jednym do >
Yronwood, Starfall i The Boneway

Aktualizacja:

Czekamy na:

Sardo - Sro 15 Sie, 2012

Piechur na Flitnt's Finger
Wieża zostaje

Aktualizacja:

Czekamy na:

TERF - Czw 16 Sie, 2012

statek do portu
piechur w konia

Adam Badura - Czw 16 Sie, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

TERF - Czw 16 Sie, 2012

The Reach - piechur w konia
Highgarden - kon
Oldtown - machina

pulkownik - Czw 16 Sie, 2012

Eyrie - przepada
Moat Caile - Piechur > Rycerz
White harbour - Piechur > Rycerz
Winterfall > Wieża

Aktualizacja:

Czekamy na:

Aktualizacja:

Greyjoy Sardo, Mobilizacja (na PW):

Pyke:

piechota
        statek na Pyke-port

Seagard:

rycerz

Flint's Finger:

piechota -> rycerz

Baratheon toszt, Mobilizacja (na PW):

Dragonstone:

piechota -> machina
        statek na Dragonstone-port

King's Landing:

rycerz

Crackclaw Point:

piechota -> rycerz

Storm's End:

statek na Storm's End-port

Czekamy na:

Mortyr - Czw 16 Sie, 2012

Mobilizacja Lannistera:
Lannisport - 2 Statki w Porcie
Riverrun - Rycerz

Aktualizacja:

Czekamy na:

Przypominam, że w tej turze nie można wydawać rozkazów Wsparcia.

TERF - Czw 16 Sie, 2012

ale ja dostaje 2 zetony ;)

pewnie pominales statek w porcie ;)

TERF napisał/a:

Ale to wydarzenie punktuje tylko koronki, nie? To gdzie jest wybór punktuje oba? Czy jak to w końcu było?

toszt - Czw 16 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:
TERF napisał/a:

Ale to wydarzenie punktuje tylko koronki, nie? To gdzie jest wybór punktuje oba? Czy jak to w końcu było?

Na bgg są pewne kontrowersje związane z interpretacją :)

na karcie Gra o tron mamy:

"Game of Thrones Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje."

ale w instrukcji (przedostatnia strona) mamy objaśnienie kart i tam jest:

Gra o Tron
Zgodnie z kolejnością rozgrywki każdy z graczy pobiera po
jednym żetonie Władzy z puli władzy za każdy wydrukowany
na planszy symbol władzy (koronę), który znajduje się na
obszarach pod jego kontrolą. Każdy gracz pobiera też po
jednym żetonie Władzy za każdy przyjazny port, w którym
znajduje się przynajmniej 1 jednostka Statków (o ile na
sąsiednim obszarze morskim nie ma żadnych wrogich
jednostek Statków).

Problem jest z kartą 'Mroczne skrzydła,...', bo oficjalna odpowiedź jest, że porty punktuje się tylko i wyłącznie przy karcie Gra o tron, a w instrukcji jest:

Posiadacz żetonu Kruka Posłańca musi wybrać, czy: (..)
b) Wszyscy gracze pobierają żetony Władzy
za symbole władzy na swoich obszarach i porty (tak
jakby wylosowano kartę Gry o tron)

Tak więc pewnie w nowym FAQ to będzie jakoś sensownie wyjaśnione, ale ja skłaniam się do punktowania portów w przypadku obu kart.

TERF - Czw 16 Sie, 2012

korony dostaje sie za:
- kazdy namalowany symbol na mapie, na prowincjach ktore kontrolujesz
- za port w ktorym jest conajmniej 1 statek lecz morze musi być puste lub kontrolowane przez wlasne jednostki ;)

wiec wedlug mapy np:
Tyller i grayjoy dosteje po 1 zetonie

leninster niestty nie dostaje za port nic

TERF - Czw 16 Sie, 2012

toszt napisał/a:
Tak więc pewnie w nowym FAQ to będzie jakoś sensownie wyjaśnione, ale ja skłaniam się do punktowania portów w przypadku obu kart.

dodam tylko ze tak zawsze gralismy (PBF) ze obie karty wywoluja ten sam efekt ;)

toszt - Czw 16 Sie, 2012

TERF napisał/a:
korony dostaje sie za:
- kazdy namalowany symbol na mapie, na prowincjach ktore kontrolujesz
- za port w ktorym jest conajmniej 1 statek lecz morze musi być puste lub kontrolowane przez wlasne jednostki ;)

wiec wedlug mapy np:
Tyller i grayjoy dosteje po 1 zetonie

leninster niestty nie dostaje za port nic

Jeszcze dodam, że u Baratheona są dwa 'ostatkowane' porty! ;) i u Martella jeden

OK, poprawię. Wszyscy mają porty poza Starkiem. Baratheon ma nawet 2.
toszt - Czw 16 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:

Z tym, że tak jak pisał TERF, mimo całej mojej sympatii do Lannisterów, nie mają niestety wolnego akwenu przy porcie... cały ich handel wziął w łeb... :(

toszt napisał/a:
Adam Badura napisał/a:

Z tym, że tak jak pisał TERF, mimo całej mojej sympatii do Lannisterów, nie mają niestety wolnego akwenu przy porcie... cały ich handel wziął w łeb... :(

Aj, słusznie.

TERF - Czw 16 Sie, 2012

no to Adam miedzy czasie poprawi mapke a wy Panowie nadsyłajcie swoje rozkazy ;)

Ja juz wysłałem ;)

Aktualizacja:

Czekamy na:

Adam Badura - Pią 17 Sie, 2012

Aktualizacja:

rozkazy

Czekamy na:

TERF - Pią 17 Sie, 2012

kruk:
rozkazow nie zmieniam
karte znam

poprostu nic nie robie

Najazdy
Pale najazd Martella

Reszta rozkazwo nie wywiera wplywu (chyba ze sie myle)

Marsz:

Marsz +1
Oba statki atakuja Golden Sound

Edit
Nie ma to wplywu wiec chyba jeszcze moge

Kruk Zmieni najazd na morzu na marsz -1

General wyslany ;)

Aktualizacja:

Czekamy na:

Uwaga! Nie zaktualizowałem mapy (zrobię to po rozegraniu bitwy)!

Sardo - Pią 17 Sie, 2012

Nie używam zdolności

Aktualizacja:

Czekamy na:

TERF - Pią 17 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:
Aktualizacja:
[list]
Kruk (Tyrell TERF), nic nie robi
Tyrell TERF, Najazd na The Reach
Stark pulkownik, Najazd na The Shivering Sea: nic nie robi

zglaszalem w poscie powyzej mala poprawke ale chyba przeoczenie jesli juz nie da jej sie wprowadzic to trudno :( nie bede plakac choc milo by bylo jak by dalo sie. ;)

TERF napisał/a:
zglaszalem w poscie powyzej mala poprawke ale chyba przeoczenie jesli juz nie da jej sie wprowadzic to trudno :( nie bede plakac choc milo by bylo jak by dalo sie. ;)

Jaką?

TERF - Pią 17 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:
TERF napisał/a:

Jaką?

TERF napisał/a:

Edit
Nie ma to wplywu wiec chyba jeszcze moge

Kruk Zmieni najazd na morzu na marsz -1

General wyslany ;)

;)

A, OK, nie zauważyłem tego, zdaje się zrobiłeś to przed moimi wpisami (bo nie ma daty modyfikacji na poście), więc uznaję. Ale zmienię przy okazji.
pulkownik - Pią 17 Sie, 2012

Moat Calin atak Greywater watch

Atak 3
Obrona 0

wodz na pw

TERF - Pią 17 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:
A, OK, nie zauważyłem tego, zdaje się zrobiłeś to przed moimi wpisami (bo nie ma daty modyfikacji na poście), więc uznaję. Ale zmienię przy okazji.

o faktycznie nie ma... myslalem ze zawsze jest

tak bylo to przed twoim wpisem, mam nadzje ze nikt nie ma pretensji a Grayjoyowi to nie robi roznicy w wyborze generala ;)

Bitwa na Graywater Watch

Atakujący Stark pulkownik ma [4]:

rycerz [2]
    Ruch +1 [1]
    dowódca: Ser Rodrick Cassel [1] [wieża][wieża]

machina [0]
    dowódca: Theon Greyjoy [2] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
    Lost Bitwy: +1 [wieża]
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Stark pulkownik wygrywa. Machina Greyjoy Sardo ulega zniszczeniu.

Mortyr - Pią 17 Sie, 2012

Mam takie pytanie: mojego Rycerza w Riverrun gdzieś wcięło, czy jest zakryty rozkazem? :razz:

Mortyr napisał/a:
Mam takie pytanie: mojego Rycerza w Riverrun gdzieś wcięło, czy jest zakryty rozkazem? :razz:

Tak, poprawię z następną mapką.

Sardo - Pią 17 Sie, 2012

Seagard:
jeden rycerz do Greywater Watch
drugi do Moat Calin

Edit: zostawiam żeton

Aktualizacja:

Czekamy na:

Bitwa na Graywater Watch

Atakujący Greyjoy Sardo ma [7]:

rycerz [2]
    Ruch +1 [1]
    dowódca: Victarion Greyjoy [3] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1.
    Lost Bitwy: +1 [miecz]
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Stark pulkownik ma [3]:

rycerz [2]
    dowódca: Blackfish [1] Podczas bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Greyjoy Sardo wygrywa. Obrońca Stark pulkownik wycofuje rycerza do The Stony Shore, bo nie ma go gdzie wycofać. Atakujący Greyjoy Sardo traci rycerza od czaski (nikt więc nie kontroluje Greywater Watch).

Blackfish broni

Nie trace Rycerza - wódz Blackfish

Wycofuje go do Stony Shore

pulkownik napisał/a:
Nie trace Rycerza - wódz Blackfish

Wycofuje go do Stony Shore

Słusznie, połączenie morskie. Przepraszam.

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Pią 17 Sie, 2012

Blackwater Bay - jeden statek na Schipbreaker Bay

Aktualizacja:

Czekamy na:

Mortyr - Sob 18 Sie, 2012

Wszystkie statki z portu na Golden Sound.
TERF - Sob 18 Sie, 2012

dowodca juz na pw!!!
pulkownik - Sob 18 Sie, 2012

co Ty tu po nocy robisz - spij Lordzie
Adam Badura - Sob 18 Sie, 2012

Bitwa na The Golden Sound

Atakujący Lannister Mortyr ma [3]:

trzy statki [3]
    Ruch -1 [-1]
    dowódca: Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.
    przewaga w Lennictwach
    Miecz

Obrońca Tyrell TERF ma [6]:

dwa statki [2]
    dowódca: Margaery Tyrell [1] [wieża]
    Lost Bitwy: +3

Neutralne Wsparcia:

brak

Wygrywa obrońca Tyrell TERF. Atakujący Lannister Mortyr wycofuje się. Nie ma strat.

TERF - Sob 18 Sie, 2012

hehehe wracam z imprezy i jakos tak wyszlo ;)

Nie zmieniam losu. Rozumiem, że miecza będę jeszcze mógł użyć, aby dodać sobie +1 po ujawnieniu kart?
toszt - Sob 18 Sie, 2012

Mortyr napisał/a:
Nie zmieniam losu. Rozumiem, że miecza będę jeszcze mógł użyć, aby dodać sobie +1 po ujawnieniu kart?

Dokładnie tak.

No w takim razie nie używam miecza tylko czekam z decyzją na kartę tyrella.

Rozumiem też, że nie używasz zdolności dowódcy? To "natychmiast" rozumiałbym bowiem tak, że także przed ujawnieniem kart Losu Bitwy...

Adam Badura napisał/a:
Rozumiem też, że nie używasz zdolności dowódcy? To "natychmiast" rozumiałbym bowiem tak, że także przed ujawnieniem kart Losu Bitwy...

Zdolności Tyriona nie używam, ani nie zmieniam swojej karty Losu. Z użyciem Miecza (bonus +1) czekam na ujawnienie kart Losu - jeśli będę przegrywał jednym pkt to poproszę :P

Aktualizacja:

Czekamy na:

pulkownik - Sob 18 Sie, 2012

Eyrie maszyna atak na Moat Calin. (zostawiam żeton) wódz na pw
TERF - Sob 18 Sie, 2012

tak bedziesz mogl uzyc. :)
Sardo - Nie 19 Sie, 2012

No mi została tylko: Asha Greyjoy [1]
Adam Badura - Nie 19 Sie, 2012

Bitwa na Moat Calin

Atakujący Stark pulkownik ma [6]:

machina [4]
    Ruch -1 [-1]
    dowódca: Greatjon Umber [2] [miecz]
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Greyjoy Sardo ma [4]:

rycerz [2]
    dowódca: Asha Greyjoy [1] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, ta karta otrzymuje dwa symbole miecza i jeden symbol fortyfikacji.

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Stark pulkownik wygrywa. Obrońca Greyjoy Sardo musi podać miejsce wycofania.

Greyjoy Sardo przewija rękę dowódców.

Sardo - Nie 19 Sie, 2012

Rycerz wycofuje się Seagard
Adam Badura - Pon 20 Sie, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Pon 20 Sie, 2012

Jeden rycerz z Kings Landing wyrusza na Blackwater.
Mortyr - Pon 20 Sie, 2012

Jeden Piechur do Harrenhal.
Adam Badura - Pon 20 Sie, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

TERF - Wto 21 Sie, 2012

marsz +0
1x rycesz do Three Towers
1x rycesz do Searoud Marches
Machina zosaje

Adam Badura - Wto 21 Sie, 2012

Aktualizacja:

Stark pulkownik (z PW):

Ruch +0 na Winterfell:

rycerz i machina na Flint's Finger
    piechota zostaje

Bitwa na Flint's Finger

rycerz, machina [6]
    Ruch +0 [0]
    dowódca: Eddard Stark [4/0] [miecz][miecz]

Obrońca Greyjoy Sardo ma [6]:

rycerz [2]
    Obrona +1 [1]
    dowódca: Balon Greyjoy [2] Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Greyjoy Sardo wygrywa (w remisach). Atakujący Stark pulkownik traci machinę a rycerz wraca na Winterfell.

Aktualizacja:

Czekamy na:

Rozkazy

Przypominam, że nie można w tej turze wydawac rozkazów Ruch +1*.

TERF - Sro 22 Sie, 2012

cos chlopaki o rozkazach zapomnieli chyba ;)
TERF - Pią 24 Sie, 2012

ktos cos wie na temat chlopakow?

czy sa na wakacjach czy cos innego?

a moze tak dlugo kruki wysyłaja :D

Adam Badura - Pią 24 Sie, 2012

Są już rozkazy od wszystkich (wczoraj wieczorem doszły), ale będę miałczas je zamieścić chyba dopiero dziś wieczorem. Przepraszam.
TERF - Pią 24 Sie, 2012

ok niec sie nie dzieje ;)

lecz ja bede dostepny dzis tylko do 15 potem jade w gory na weekend i nie wiem jak bedzie z dostepem do neta w hotelu. Bede starał sie wejsc jak cos jak najszybciej aby tura nie stala w miejscu. ;)

Tez za ta niedogodnosc przepraszam ;)

Niestety Stark pulkownik i Martell dibbler mają błędy więc i tak trzeba czekać na ich poprawki.

Stark pulkownik już poprawił swoje rozkazy. Martell dibbler ma utrudniony dostęp do Internetu, więc może nam przyjść zaczekać.
dibbler - Pią 24 Sie, 2012

Już jestem i zaraz poprawiam rozkazy. Przepraszam jestem w górach i mam problem z netem.

Aktualizacja:

rozkazy

Czekamy na:

TERF - Pią 24 Sie, 2012

Kruk
dorn marches - umacnianie wladzy w obrone

najazd
three towers pali wsparcie martela w PP(nie widze nazwy)

pulkownik - Sob 25 Sie, 2012

moat pale umocnienie w Twins
TERF - Sob 25 Sie, 2012

ups chyba na mapie na tej prowincji jest najazd a nie wsparcie

czyli pale najazd ;)

PS problem z dostepem do neta

Adam Badura - Nie 26 Sie, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

dibbler - Nie 26 Sie, 2012

Palę wsparcie Baratheona
TERF - Nie 26 Sie, 2012

drogi sojusznkiu Barathonie nie przyjmoj mej decyzji jako atak na twa osobe, tylko jako akt dobra ogolnego ida dzicy i kasa potrzebna na ich odparcie, to co ci zabiore przeznacze na dzikich tego mozesz byc pewien ;)

pale umacnianie wladzy w KL

marsz -1
2x statki na Sunset Sea

toszt - Nie 26 Sie, 2012

To teraz pora Starków chyba? kolego Pulkowniku, prosimy! :)
pulkownik - Pon 27 Sie, 2012

Winterfell

Rycerz do Moat
Piechur do Karhold

Adam Badura - Pon 27 Sie, 2012

Aktualizacja

Czekamy na:

Sardo - Pon 27 Sie, 2012

Piechur z Pyke na Seagard.
toszt - Pon 27 Sie, 2012

To mi wygląda na bunt!! Piraci Salladhora Saana porwali dwa statki i popłynęli na północ, wygląda na to, że mają ochotę wyprawić się na White Harbour, albo dalej na północ... ta nadchodząca zima wszystkim jak widać daje w kość...

Dwa statki z Shipbreaker Bay na The Narrow Sea. Dowódca na PW wysłany, Pulkowniku, możesz swojego ujawnić tu, a Adam w wolnej chwili dolosuje nam karty.

Ciekawe wytłumaczenie zdrady :)

U mnie Rob postara się powstrzymać Stanisa, może tym razem bede miał wiecej szczęścia niż w poprzedniej bitwie.

toszt - Pon 27 Sie, 2012

U mnie Stannis,

ja mam 2 za statki + 5 za dowódcę = 7

Ty masz 1+2 za statek i rozkaz, 3 za dowódcę, jak korzystasz ze wsparcia to jeszcze +1 i masz 6/7 (zakładam że korzystasz ;) ) więc niech los osądzi! :) dodam, że przewagę na torze mam póki co jeszcze ja :)

Bitwa na The Narrow Sea

Atakujący Baratheon toszt ma [7]:

2x statek [2]
    Ruch +0 [0]
    dowódca: Stannis Baratheon [4/5] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycje na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły.
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Stark pulkownik ma [6]:

statek [1]
    Obrona +2 [2]
    Wsparcie z The Shivering Sea (Stark pulkownik) [1] (domniemuję)
    dowódca: Robb Stark [3] Jeśli wygrasz bitwę, możesz wybrać obszar, na który twój przeciwnik przeprowadzi odwrót. Musisz wybrać zgodnie z zasadami obszar, na którym przeciwnik straci najmniej jednostek.

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Baratheon toszt wygrywa. Obrońca Stark pulkownik wycofuje się na The Shivering Sea (nie ma innego wyboru).

Potwierdzam wycofanie.

No cóż fortuna mi nie sprzyja, jedno jest pewne że wiecej w edycję z kartami losu nie gram ;)

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Pon 27 Sie, 2012

pulkownik napisał/a:
Potwierdzam wycofanie.

No cóż fortuna mi nie sprzyja, jedno jest pewne że wiecej w edycję z kartami losu nie gram ;)

Tylko zauważę, że bez losów bitwy wynik bitwy byłby jaki???? taki sam :)

Tak wiem, ale gdybyśmy grali bez losów to wsparcie z gwiazdką dałbym na wodę, a tak to nie mogłem się zdecydować ;) a pewnie gdybm dał to wypadło by nieco inaczej ;)
toszt - Pon 27 Sie, 2012

pulkownik napisał/a:
Tak wiem, ale gdybyśmy grali bez losów to wsparcie z gwiazdką dałbym na wodę, a tak to nie mogłem się zdecydować ;) a pewnie gdybm dał to wypadło by nieco inaczej ;)

To już gdybanie, ale wtedy teżbym popłynął, bo na południe mi się nie uśmiecha, ale jednym statkiem i Plama by zdjął Roose Boltona z ręki ;) Żebyś za łatwo nie miał ;) ale to pewnie w świecie równoległym nasze odpowiedniki testują :)

TERF - Pon 27 Sie, 2012

w ramach doprecyzowania

stark mogl sie jeszcze wycofac do portu ;)

TERF napisał/a:
w ramach doprecyzowania

stark mogl sie jeszcze wycofac do portu ;)

:) Wiem, ale wolałem tam nie wpływać i tak popełniłem już dość błedów w tej grze.

Mortyr - Pon 27 Sie, 2012

Marsz -1 w porcie:
Wszystkie trzy Statki wypływają na Golden Sound.

dibbler - Pon 27 Sie, 2012

East Summer Sea - ściągam rozkaz
TERF - Pon 27 Sie, 2012

marsz +0

piechur do The Arbor

reszta zostaje

TERF - Wto 28 Sie, 2012

no to teraz Stark ;)
pulkownik - Wto 28 Sie, 2012

Stony do Winterfell - zostawiam żeton.
Sardo - Wto 28 Sie, 2012

Seagard:
piechur na Greywater Watch
rycerz zostaje

TERF - Wto 28 Sie, 2012

Adami jak bedziesz miał chwilke to zrob aktualizacje ;)

ruch Barathona ;)

toszt - Wto 28 Sie, 2012

Wiem, że mój ruch,

Niech wielki R'hllor nas poprowadzi, zostawiam moje piętno władzy na Crackclaw Point, a rycerz i machina ruszają na Harrenhal. Pora zrobić porządek z Cersei i jej rodziną!

Tradycyjnie wysyłam dowódcę od razu na PW i czekam, co wybierzesz Lannisterze i co zdecydujesz z mieczem. Aaa.. wspieram się, jasna rzecz.

Adam Badura - Wto 28 Sie, 2012

Aktualizacja:

Adam Badura - Wto 28 Sie, 2012

Bitwa na Harrenhal

Atakujący Baratheon toszt ma [10]:

Obrońca Lannister Mortyr ma [1]:

piechota [1]
    dowódca: Cersei Lannister [0] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz usunąć z planszy jeden dowolny żeton Rozkazu pokonanego przeciwnika.
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Baratheon toszt wygrywa. Obrońca Lannister Mortyr traci piechotę od miecza. Baratheon toszt traci machinę od czaszki.

Mortyr - Wto 28 Sie, 2012

Dowodzi Cersei Lannister i nie korzystam z Miecza.
Drogi sąsiedzie, skąd taka wrogość :sad: sądziłem, że zadowala cię status quo na naszej granicy...

toszt - Wto 28 Sie, 2012

Mortyr napisał/a:
Drogi sąsiedzie, skąd taka wrogość :sad: sądziłem, że zadowala cię status quo na naszej granicy...

Zapłacono mi sowicie za ten ruch... Twoi sąsiedzi byli bardzo hojni.

U mnie dowodzi Plama. Czekamy na losy bitwy.

TERF - Wto 28 Sie, 2012

toszt napisał/a:
Mortyr napisał/a:

Zapłacono mi sowicie za ten ruch... Twoi sąsiedzi byli bardzo hojni.

U mnie dowodzi Plama. Czekamy na losy bitwy.

hmmm... ciekawe ciekawe... ciekawe czym ci zaplacili i kto? obstawiam ze stark cos tu palce maczał zwłaszcza ze mogles miec za free The Eyrie ;p

TERF - Wto 28 Sie, 2012

kogo Barathon odrzuca Leninsterowi? chyba ze nie korzysta z tej opcji ;)
toszt - Wto 28 Sie, 2012

TERF napisał/a:
kogo Barathon odrzuca Leninsterowi? chyba ze nie korzysta z tej opcji ;)

Miałem poczekać do końca bitwy, ale żeby nie przedłużać, bo zaraz wychodzę z pracy, korzystam ze zdolności Plamy, po cóż innego miałbym go wystawiać, to po to, żeby go użyć był ten atak przecież :)

Ser Gregor Clegane zaniemógł chwilowo! (i trafia na stos kart zużytych)

Mortyr - Wto 28 Sie, 2012

Jeśli losy Bitwy pozwolą to wycofuję Piechura do Stoney Sept.

Następnie atakuję jednym Piechurem z Riverrun na Searoad Marches.
Nie korzystam ze wsparcia w Lannisporcie.
Dowódcę wysyłam na PW.

pulkownik - Wto 28 Sie, 2012

Życzę Wam dwóch czaszek w Seagard manipulanci ;)
TERF - Wto 28 Sie, 2012

jak juz wyslales to ja nie wysylam a podam tu:

Tyllerów bedzie bronić:
Alester Florent [1] [wieża]

+wsparcie z morza [2]

Razem tyller osiaga siłe 5 + losy bitwy ;)

TERF - Wto 28 Sie, 2012

pulkownik napisał/a:
Życzę Wam dwóch czaszek w Seagard manipulanci ;)

jakie manipulacje, przecież to potyczki na granicy sa ;)

Adam Badura - Sro 29 Sie, 2012

Bitwa na Searoad Marches

Atakujący Lannister Mortyr ma [4]:

piechota [1/2]
    Ruch +0 [0]
    dowódca: Ser Kevan Lannister [1] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Piechurów (w tym wspierające jednostki Piechurów Lannisterów) zapewniają premię +2, a nie +1.
    przewaga w Lennictwach

rycerz [2]
    Wsparcie z West Summer Sea (Tyrell TERF) [2]
    dowódca: Alester Florent [1] [wieża]

Neutralne Wsparcia:

Obrońca Tyrell TERF wygrywa.

CzekamyBaratheon toszt poda straty z bitwy na Harrenhal.
toszt - Sro 29 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:
Bitwa na Harrenhal

piechota [1]
    dowódca: Cersei Lannister [0] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz usunąć z planszy jeden dowolny żeton Rozkazu pokonanego przeciwnika.
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Baratheon toszt wygrywa. Obrońca Lannister Mortyr wycofuje się do Stoney Sept. Baratheon toszt traci ? (czekamy) od czaszki.

Z losów bitwy mam miecz, więc chyba piechur niknie aż zniknie ;)
a w moich szeregach okazuje się, że machina o. była felerna i zostaje przerobiona na opał. Nadchodzi zima...

toszt napisał/a:

Słusznie, mój błąd.

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Sro 29 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:
Aktualizacja:

Zostawiłem, zaraz dodam cytat.

Edit:

Pisałem tak:
toszt napisał/a:
Niech wielki R'hllor nas poprowadzi, zostawiam moje piętno władzy na Crackclaw Point, a rycerz i machina ruszają na Harrenhal.

Może to nie do końca jasne, ale właśnie o żeton władzy mi chodziło :) w ujęciu bardziej poetyckim..

toszt napisał/a:
Zostawiłem, zaraz dodam cytat.

Widzę. Mój błąd ponownie.

TERF - Sro 29 Sie, 2012

toszt napisał/a:
Adam Badura napisał/a:
Bitwa na Harrenhal

piechota [1]
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Baratheon toszt wygrywa. Obrońca Lannister Mortyr wycofuje się do Stoney Sept. Baratheon toszt traci ? (czekamy) od czaszki.

a w moich szeregach okazuje się, że machina o. była felerna i zostaje przerobiona na opał. Nadchodzi zima...

taka mala uwaga, machina chyba nie moze byc zniszczona przez czaszke, a jedynie inne jednostki, trzeba sprawdzic w instrukcji lecz cos takiego mi sie kojarzy ;)

Baratheon toszt wykazał, że w starej bitwie na Sunset Sea, pomiędzy Tyrell TERF (atakujący), a Greyjoy Sardo (obrońca) źle podałem karty Losów Bitwy.

Greyjoy Sardo dostał "+0 [wieża]" podczas gdy takiej karty nie ma. Miała tam być (sprawdziłem to w historii) "+1 [wieża]". To zmienia wynik bitwy, którą powinien wygrać w tej sytuacji Greyjoy Sardo.

Wydaje mi się jadnak (szczególnie biorąc pod uwagę "gorącość" tego terytorium), że jest już za późno na cofnięcie tego.

Przepraszam.

toszt - Sro 29 Sie, 2012

TERF napisał/a:
taka mala uwaga, machina chyba nie moze byc zniszczona przez czaszke, a jedynie inne jednostki, trzeba sprawdzic w instrukcji lecz cos takiego mi sie kojarzy ;)

To sięgamy do instrukcji :)

Najpierw strona 29. gdzie mowa jest o czaszce z Losów Bitwy:
Cytat:
Jeśli na karcie Losów Bitwy gracza znajduje
się symbol czaszki, jego przeciwnik musi ponieść
przynajmniej jeden „punkt” strat bez względu na
to, kto wygrał bitwę.
Ten „punkt” strat gracz ponosi razem
z pozostałymi stratami zadanymi mu podczas
tej bitwy, ale nie można mu zapobiec symbolem fortyfi kacji. Usuwanie
strat następuje zgodnie z normalnymi zasadami znajdującymi się na
stronie 21.

i wspomniana strona:

strona 21. napisał/a:
3. Straty pokonanego gracza: Pokonany gracz musi
zniszczyć po jednej jednostce z obszaru ogarniętego bitwą za
każdy symbol miecza zwycięzcy. Liczbę strat należy zmniejszyć
o liczbę symboli fortyfi kacji pokonanego gracza. Jeśli okaże
się, że pokonany gracz posiada więcej symboli fortyfi kacji, niż
zwycięzca symboli miecza, nie ponosi żadnych strat.
Jeśli gracz musi ponieść straty, to on wybiera, które jednostki
zostaną zniszczone (chyba, że co innego wskazuje zdolność
specjalna dowolnej z zagranych kart Rodów). Należy pamiętać, że
jednostki wspierające nigdy nie mogą zostać zniszczone jako straty.
Uwaga: Każdy „punkt” strat niszczy pojedynczą jednostkę, bez
względu na jej siłę. Innymi słowy, usunięcie jednostki Rycerzy
nadal uważa się za poniesienie jednego „punktu” strat, chociaż
jej siła wynosi 2. Z tego względu, o ile to możliwe, najlepiej jest
usuwać jako straty jednostki Piechurów.

Więc chyba wszystko zrobiłem ok, ale warto sobie przypomnieć podstawy :)

Edit:
Ps. w wątku z naborem do #6 garść statystyk związanych z Losami Bitwy

TERF - Sro 29 Sie, 2012

Adam Badura napisał/a:
Baratheon toszt wykazał, że w starej bitwie na Sunset Sea, pomiędzy Tyrell TERF (atakujący), a Greyjoy Sardo (obrońca) źle podałem karty Losów Bitwy.

Greyjoy Sardo dostał "+0 [wieża]" podczas gdy takiej karty nie ma. Miała tam być (sprawdziłem to w historii) "+1 [wieża]". To zmienia wynik bitwy, którą powinien wygrać w tej sytuacji Greyjoy Sardo.

Wydaje mi się jadnak (szczególnie biorąc pod uwagę "gorącość" tego terytorium), że jest już za późno na cofnięcie tego.

Przepraszam.

faktycznie to dosc itotne bylo lecz za daleko juz gra poszla niestety. Nie ukrywam ze wolalem przegrac tamta bitwe ale teraz to historia i musimy z tym dalej jakos zyc ;)

edit
co do tych maszyn to nie wiem skad mi sie to wzielo hmm...

Sardo - Sro 29 Sie, 2012

TERF napisał/a:
Adam Badura napisał/a:

Przepraszam.

faktycznie to dosc itotne bylo lecz za daleko juz gra poszla niestety. Nie ukrywam ze wolalem przegrac tamta bitwe ale teraz to historia i musimy z tym dalej jakos zyc ;)

edit
co do tych maszyn to nie wiem skad mi sie to wzielo hmm...

No też bym wolał byś przegrał, bo trochę w jej skutek straciłem... No ale trudno, już się tego nie cofnie, trzeba grać tak jak jest.

dibbler - Sro 29 Sie, 2012

Machina na The Boneway
toszt - Sro 29 Sie, 2012

To teraz czekamy na decyzję TERFa co ze specjalnym umocnieniem władzy, Adam podliczy koronki i zaczynamy następną turę.

Edit:
jeśli mnie wzrok nie myli to:

Greyjoy +1
Lannister +2
Tyrell +1 (lub +2)

Stark +2
Baratheon +2
Martell +1

TERF - Czw 30 Sie, 2012

sorki za opoznienie lecz patrzylem tylko na pierwszy post a tam nadal ruch martella ;)

ja mobilizuje
1x rycesz ;)

no i czekamy na karty od adama

Adam Badura - Czw 30 Sie, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

Licytacja o Dzikich

TERF - Czw 30 Sie, 2012

powiem wam ze jak przegramy to bardzo zaboli zwlaszcza tych najslabszych ;)
toszt - Czw 30 Sie, 2012

Schowajcie się lordowie, Baratheon sam odeprze dzikich, nasze statki już płyną na północ! Siedźcie w domach i nie wychylajcie nosów, król was obroni!
TERF - Czw 30 Sie, 2012

toszt napisał/a:
Schowajcie się lordowie, Baratheon sam odeprze dzikich, nasze statki już płyną na północ! Siedźcie w domach i nie wychylajcie nosów, król was obroni!

zapewne królu to uczynisz, tylko szkoda ze twa armia jest tak daleko od tego muru ;)

Atak Dzikich

Dzicy [10]:
Mammoth Riders

LOST:

Lowest Bidder:

Destroys 3 of his units anywhere.

Everyone else:

Destroys 2 of their units anywhere.

WIN:

Highest Bidder:

May retrieve 1 House card of his choice from his House card discard pile.

Nocna Straż [13]:

Nocna Straż wygrywa. Bonus dla Stark pulkownik.

TERF - Czw 30 Sie, 2012

cos nasz krol skapy jest ;)

gdyby nie pulkownik by zabolalo ;)

poprosimy o nowe karty i wysylamy rozkazy ;)

TERF napisał/a:
poprosimy o nowe karty i wysylamy rozkazy ;)

Spełnijmy formalności: najpierw Stark pulkownik wybiera kto mu wraca na rękę. ;)

TERF - Czw 30 Sie, 2012

faktycznie czasem pospiech niewskazany :D
toszt - Czw 30 Sie, 2012

Ech, bo mi 'zero' nie wskoczyło na klawiaturze/ znaczy się kruk odgryzł z wiadomości, miało być, że daję 10, a zostało 1... Żenujące są te kruki... Zrobiłbyś TERF porządek w Starym Mieście...
pulkownik - Czw 30 Sie, 2012

Wraca Ed Smark.

Aktualizacja:

Czekamy na:

rozkazy

TERF - Pią 31 Sie, 2012

cos slabo te rozkazy panowie slecie do Adama ;)
toszt - Pią 31 Sie, 2012

TERF napisał/a:
cos slabo te rozkazy panowie slecie do Adama ;)

Już kończę negocjacje i śle rozkazy. Trochę to trwało, ale w końcu za Harrenhal zapłata będzie miłym wzmocnieniem.. Nie zdradzając za wiele, zamek wart swej ceny ;)

Adam Badura - Sob 01 Wrz, 2012

Aktualizacja:

rozkazy

Czekamy na:

TERF - Sob 01 Wrz, 2012

kruk

the Reach zmiana rozkazu

najazd* zmianiam na obrona+2*

faza najazdow:
najazdy wszystkie nie wywoluja efektu/znosza sie wzajemnie

faza marszu:
marsz -1
1x statek do west summer sea

ciekawe kto wtargnie na The Reach hmm...

pulkownik - Sob 01 Wrz, 2012

Zdejmuje ruch -1
Sardo - Sob 01 Wrz, 2012

Seagard:
Rycerz na Moat Calin

Bitwa na Moat Calin

rycerz [2]
    Ruch +0 [0]
    Wsparcie z The Twins (Greyjoy Sardo) [2] (domniemuję)
    dowódca: Euron Wronie Oko [4] [miecz]
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Stark pulkownik ma [9]:

rycerz, machina [2]
    Wsparcie z White Harbor (Stark pulkownik) [2] (na PW)
    dowódca: Eddard Stark [4] [miecz][miecz]

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Stark pulkownik wygrywa. Atakujący Greyjoy Sardo traci rycerza od miecza.

dibbler - Sob 01 Wrz, 2012

Adam Badura napisał/a:

Obrońca Tyrell TERF wygrywa. Atakujący Greyjoy Sardo traci rycerza od miecza.

A to się Tyrell ze Starkiem zdziwią ;D

Sardo - Sob 01 Wrz, 2012

Trochę tu Adam namieszał :D
Ja ze wsparcia mam 2, w sumie 8. A suma Starka 9.
No i oczywiście Stark wygrywa a nie Tyrell :D
Co raz mniej te losy bitwy mi się podobają, nie lubią mnie w tej grze.

To ja się męcze a Tyrell wygrywa.

Zdrada Zdrada znowu Eddard zdradzony ;)

Zwrot fortuny za przegraną na flint's ale mimo to, nadal nie mam zamiaru już grywać z losami.

Aktualizacja:

Czekamy na:

Mortyr - Sob 01 Wrz, 2012

Marsz -1 w Lannisporcie:
Rycerz do Stoney Sept.
Giermek zostaje.

dibbler - Nie 02 Wrz, 2012

No cóż, ktoś musi spróbować powstrzymać Baratheona przed zwycięstwem w tej turze. Może się uda.

Wszystkie jednostki marsz +0 The Boneway >> Storm's End
Wspieram czym się tylko da :)
Dowódca wysłany na PW.

Żetonu nie zostawiam.

Lordowie trzymajcie kciuki za pomyślny los w bitwie! :)

toszt - Nie 02 Wrz, 2012

dibbler napisał/a:
No cóż, ktoś musi spróbować powstrzymać Baratheona przed zwycięstwem w tej turze.

Jesteś w błędzie lordzie, gdzie miałbym te 7 zamków zdobyć, skoro za chwilę wypływam z Narrow sea, Eyrie mogło być moje, a nie jest, reach jest nieosiągalne... coś czuję, że statki będą trzymały kurs na południe w następnej turze również...

U mnie dowodzi Davoc Seaworth.

czekamy więc na losy bitwy, choć pewnie fortuna tak mi sprzyjać nie będzie, co innego, gdyby to Stanis bronił Końca Burzy...

toszt napisał/a:

Jesteś w błędzie lordzie, gdzie miałbym te 7 zamków zdobyć

Lordzie, nie wmawiaj nam, że taki wytrawny gracz jak Ty, nie widzi tego ruchu.
Gdyby nie to, że chcę jeszcze chwilę pograć, zagrałbym tak jak się umawialiśmy.

Jeśli przegrasz w tej bitwie, zapraszam na południe. Ugoszczę Cię najlepiej jak potrafię ;)

toszt - Nie 02 Wrz, 2012

dibbler napisał/a:
toszt napisał/a:

Jesteś w błędzie lordzie, gdzie miałbym te 7 zamków zdobyć

Lordzie, nie wmawiaj nam, że taki wytrawny gracz jak Ty, nie widzi tego ruchu.

Chyba następnym razem zagram pod pseudonimem ;) a o którym ruchu mówisz? bo nie wiem, czy myślimy o tym samym :)

Kto dowodzi u Ciebie?

Adam Badura - Nie 02 Wrz, 2012

Bitwa na Storm's End

Atakujący Martell dibbler ma [12]:

rycerz, machina [6]
    Ruch +0 [0]
    Wsparcie z Sea of Dorn (Martell dibbler) [1]
    dowódca: Czerwona Żmija [4] [miecz][miecz][wieża]
    Losy Bitwy: +1 [miecz]

Obrońca Baratheon toszt ma [9]:

rycerz [2]
    Obrona +1 [1]
    Wsparcie z Kingswood (Baratheon toszt) [1] (domniemuję)
    Wsparcie +1 z Shipbreaker Bay (Baratheon toszt) [2] (domniemuję)
    dowódca: Ser Davoc Seaworth [2/3] Jeśli twoja karta Rodu "Stannis Baratheon" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 so siły i symbol miecza.
    Losy Bitwy: +0
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Martell dibbler wygrywa. Obrońca Baratheon toszt traci rycerza od miecza. Atakujący Martell dibbler przejmuje statek w porcie (domniemuję).

Aktualizacja:

Czekam na:

pulkownik - Nie 02 Wrz, 2012

Shivering sea atak na narrow sea.
wodz na pw

toszt - Nie 02 Wrz, 2012

pulkownik napisał/a:
wodz na pw

Ile statków płynie na południe?

pulkownik - Nie 02 Wrz, 2012

przepraszam nie napisalem precyzyjnie.

plynie 1 statek.

toszt - Nie 02 Wrz, 2012

pulkownik napisał/a:
wodz na pw

Wspieram się i korzystam ze zdolnego kapitana, dowódcy mojej floty, Salladhora Saana we własnej osobie.

Bitwa na The Narrow Sea

Atakujący Stark pulkownik ma [5/4]:

statek [1/0]
    Ruch +1 [1]
    dowódca: Roose Bolton [2] Jeśli przegrasz tą bitwę, weź cały swój stos odrzuconych kart Rodu na rękę (razem z tą kartą).
    Losy Bitwy: +1 [wieża]

Obrońca Baratheon toszt ma [5]:

2x statek [2]
    Wsparcie +1 z Shipbreaker Bay (Baratheon toszt) [2]
    dowódca: Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0.
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Baratheon toszt wygrywa. Stark pulkownik odzyskuje dowódców dzięki dowódcy.

Sardo - Nie 02 Wrz, 2012

Marsz z Greywater Watch, piechur na Seagard.

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Nie 02 Wrz, 2012

Adam Badura napisał/a:
ruch Baratheon toszt

Jeden rycerz na Crackclaw Point, jeden na Storm's End, może i pokrzyżowałeś moje plany sąsiedzie, ale Koniec Burzy jest mój!
Trzeci rycerz zostaje w Kings Landing.

Adam Badura napisał/a:
Martell[/b] dibbler[/URL] przejmuje statek w porcie (domniemuję).

No to niefajnie, bo nie miałem czasu się wypowiedzieć w tej sprawie :(

toszt napisał/a:

Jeden rycerz na Crackclaw Point, jeden na Storm's End, może i pokrzyżowałeś moje plany sąsiedzie, ale Koniec Burzy jest mój!
Trzeci rycerz zostaje w Kings Landing.

Drogi sąsiedzie, wiem że Koniec Burzy jest Twój. Wcale tego nie neguję, po prostu nie chciałem kończyć naszej zabawy w tej turze :)

Adam Badura - Pon 03 Wrz, 2012

dibbler napisał/a:
Adam Badura napisał/a:
Martell[/b] dibbler[/URL] przejmuje statek w porcie (domniemuję).

No to niefajnie, bo nie miałem czasu się wypowiedzieć w tej sprawie :(

Niestety cofnięcie tego teraz byłoby niezbyt fajne. :(

Bitwa na Storm's End

rycerz [2]
    Ruch +1 [1]
    Wsparcie z Kingswood (Baratheon toszt) [1]
    Wsparcie +1 z Shipbreaker Bay (Baratheon toszt) [2]
    dowódca: Renly Baratheon [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz ulepszyć jedna z biorących w niej udział jednostek Piechurów (lub jedną wspierającą jednostkę Piechurów Baratheonów) w jednostkę Rycerzy.
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Martell dibbler ma [6]:

rycerz, machina [2]
    Wsparcie +1 z Sea of Dorn (Martell dibbler) [1] (domniemuję)
    dowódca: Nymeria Sand [1] Jeśli się bronisz, ta karta otrzymuje symbol fortyfikacji. Jeśli atakujesz, ta karta otrzymuje symbol miecza.
    Losy Bitwy: +2

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Baratheon toszt wygrywa. Obrońca Martell dibbler traci machinę, rycerz wycofuje się na The Boneway. Renly Baratheon ulepsza piechotę na Kingswood (wspierała) w rycerza.

pulkownik - Pon 03 Wrz, 2012

W mojej ocenie decyzja Martela powinna być zaakceptowana mimo że jest opóźniona.

To nie jego wina że gra sie potoczyła do przodu, kiedy był nie obecny. To że straci Storm End było raczej oczywiste kiedy nie spalił najazdu na morzu, wiec informacja że statek zostaje wyglądała nieco dziwnie.

Jeszcze jest natomiast czas żeby Baratheon zweryfikował czy mimo ew. zmiany płynie tam czy gdzie indziej.

pulkownik napisał/a:
W mojej ocenie decyzja Martela powinna być zaakceptowana mimo że jest opóźniona.

No dobra. Skoro tak to widzice (czy ktoś uważa inaczej?) to niech będzie. Choć zaznaczę, że wina jest też częściowo Martell'a. Mógł napisać co chce zrobić ze statkiem... ;)

toszt - Pon 03 Wrz, 2012

Adam Badura napisał/a:
pulkownik napisał/a:

No dobra. Skoro tak to widzice (czy ktoś uważa inaczej?) to niech będzie. Choć zaznaczę, że wina jest też częściowo Martell'a. Mógł napisać co chce zrobić ze statkiem... ;)

Zwłaszcza, że wynik bitwy był praktycznie przesądzony, ale mniejsza o to. Choć, jeśli nie chciałby mnie rozzłościć, statek by się ostał... ;) No ale Martell woli chyba iść na noże... Biorąc pod uwagę nagłą poprawę stosunków na północy, Dibbler, odpowiem Ci: z przyjemnością! :D

Edit: Poczekajmy na ostateczną decyzję Martellów, uszanuję cokolwiek zadecyduje.

dibbler - Pon 03 Wrz, 2012

toszt napisał/a:

Edit: Poczekajmy na ostateczną decyzję Martellów, uszanuję cokolwiek zadecyduje.

Chciałem statek zniszczyć, przecież to było oczywiste że nie utrzymam się w zamku. Jeśli zdecydujecie inaczej lub jeśli np. Toszt chce inaczej się ruszyć w związku z tym, że statku tam nie ma, to oczywiście nie będę protestował. Dostosuję się.

toszt - Pon 03 Wrz, 2012

W takim razie wybieraj dowódcę Dibbler.

Nymeria Sand
toszt - Pon 03 Wrz, 2012

U mnie Renly, czekamy na losy bitwy...

Jesli będę miał co wycofać, to wracam na The Boneway.

Aktualizacja:

Czekamy na:

Mortyr - Pon 03 Wrz, 2012

Armia z Riverrun idze odbić co moje, czyli Harrenhal. Zostawiam żeton.
Dowodzi Jaime, bo nikogo innego nie mam.

toszt - Pon 03 Wrz, 2012

Mortyr napisał/a:
Armia z Riverrun idze odbić co moje, czyli Harrenhal. Zostawiam żeton.
Dowodzi Jaime, bo nikogo innego nie mam.

Ja Cię proszę, nie można było normalnie porozmawiać? Kruków nie masz? ech... U mnie Brienne z Tarthu dowodzi, więc czekamy na losy bitwy, bądź czujny Lannisterze, bo Ty na prw dostaniesz, właścicielu miecza ;)

Edit: Doprecyzuj jeszcze, czy cała armia, czy żeton zostawiasz, co i jak?

Mortyr - Pon 03 Wrz, 2012

Teraz to chcesz rozmawiać? Bo jak miałeś machinę to nie bardzo skory byłeś do dyskusji :wink:
Niech los zdecyduje kto zwycięży.

toszt - Pon 03 Wrz, 2012

Wszystko jasne,

Atakujący:
+3
+2
---
5 + możliwość użycia ostrza z valyriańskiej stali

Obrońca:
+2
+2
+2
---
6

Niech los osądzi. Choć przyznam, że chętnie opuszcze te mury, bo stare, zapuszczone, zapyziałe i śmierdzące zastałem to zamczysko... Wstyd lordzie, poskąpiłeś służbie... ;)

TERF - Pon 03 Wrz, 2012

kolega Mortyr nadal nie okreslil czy zostawia zeton oraz ile armi porusz ;)
toszt - Pon 03 Wrz, 2012

TERF napisał/a:
kolega Mortyr nadal nie okreslil czy zostawia zeton oraz ile armi porusz ;)

To jest w jego pierwszym poście, sam musiałem go 3 razy przeczytać zanim się doczytałem (nie lubię poniedziałków ;) ), idzie obiema jednostkami i zostawia żeton.

pulkownik - Pon 03 Wrz, 2012

niezaleznie od innych walk i ruchow.

moat oba oddzialy na seagard

wodz na pw poszedl

zostawiam zeton

Bitwa na Harrenhal

Atakujący Lannister Mortyr ma [8]:

piechota, rycerz [3]
    Ruch +0 [0]
    dowódca: Ser Jaime Lannister [2] [miecz]
    Miecz [1]
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Baratheon toszt ma [8]:

rycerz [2]
    dowódca: Brienne z Tarth [2] [miecz][wieża]
    Obrona +2* [2]

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Lannister Mortyr wygrywa w remisach. Obrońca Baratheon toszt musi wybrać gdzie przeprowadza odwrót.

Martell dibbler (z PW):

Ruch -1 na Starfall:

rycerz do Yronwood

Bitwa na Seagard

Atakujący Stark pulkownik ma [10]:

rycerz, machina [6]
    Ruch +0 [0]

Obrońca Greyjoy Sardo ma [8]:

piechota [1]
    Wsparcie z Ironman's Bay (Greyjoy Sardo) [2] (domniemuję)
    dowódca: Theon Greyjoy [2/3] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Stark pulkownik wygrywa. Obrońca Greyjoy Sardo traci piechotę od miecza.

Sardo - Pon 03 Wrz, 2012

Kolejne niesprzyjające mi losy bitwy, ech ... Ostatni raz z nimi gram :D
toszt - Wto 04 Wrz, 2012

Adam Badura napisał/a:
Obrońca Baratheon toszt musi wybrać gdzie przeprowadza odwrót.

Wycofuję się na Crackclaw Point,

mój ruch; jeden statek płynie na The Shiwering Sea. Mój dowódca znany, niech los nam sprzyja, lordzie Stark proszę o rozsądek.

Adam Badura - Wto 04 Wrz, 2012

Bitwa na The Shivering Sea

Atakujący Baratheon toszt ma [2]:

statek [1]
    Ruch -1 [-1]
    dowódca: Melisandre [1] [miecz]
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Stark pulkownik ma [3]:

statek, ranny statek [1]
    dowódca: Greatjon Umber [2] [miecz]

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Stark pulkownik wygrywa. Atakujący Baratheon toszt traci statek od miecza.

TERF - Wto 04 Wrz, 2012

toszt napisał/a:
mój ruch; jeden statek płynie na The Shiwering Sea. Mój dowódca znany, niech los nam sprzyja, lordzie Stark proszę o rozsądek.

hehehe i kolejni kombinatorzy? niech wam 2 czaszki przyniesie ta bitwa!!! ;)

pulkownik - Wto 04 Wrz, 2012

Nie mam zbyt wielu opcji.

Greatjon Umber [2]

Tyrell TERF (z PW):

Umacnianie Władzy* na Oldtown, mobilizacja:

machina

Sardo - Wto 04 Wrz, 2012

Dla mnie również machina na Pyke
pulkownik - Wto 04 Wrz, 2012

dla mnie machina do winterfell
TERF - Wto 04 Wrz, 2012

no to jeszcze podliczenie kaski za umacnianie potem jeszcze jedna kaska za karte i aktualizacja mapy z nowymi kartami i aktualizacja mapki oczywiscie bo troche przestarzala jest ;)

ps ale z was papugi ja wymyslilem machine a nie wy ;)

Aktualizacja:

Czekamy na:

rozkazy

Przypominam, że w tej turze nie można wydawać rozkazów Umacniania Władzy.

TERF - Sro 05 Wrz, 2012

no to szykuje sie ciekawa tura Stark z szansa na zwyciestwo i może Barathon pokusi sie o jakąś silną inwazje ;)

A po tej turze bedzie jeszcze ciekawsza licytacja dużo kasy i wszyscy praktycznie po tyle samo ;)

toszt - Sro 05 Wrz, 2012

TERF napisał/a:
no to szykuje sie ciekawa tura Stark z szansa na zwyciestwo i może Barathon pokusi sie o jakąś silną inwazje ;)

Pisze to ten, który ma najlepszą armię, dwie wieże gotowe do użycia i rozciągniętą, silną flotę :) Tak, tak, odwracaj uwagę :D "Szczerzymy ząbki Panowie!!"

pulkownik - Sro 05 Wrz, 2012

toszt napisał/a:
TERF napisał/a:

Pisze to ten, który ma najlepszą armię, dwie wieże gotowe do użycia i rozciągniętą, silną flotę :) Tak, tak, odwracaj uwagę :D "Szczerzymy ząbki Panowie!!"

Dokładnie Stark ma szanse na zwycięstwo chyba jak wszyscy nie bedą sie ruszać.

toszt - Sro 05 Wrz, 2012

pulkownik napisał/a:
toszt napisał/a:
TERF napisał/a:

Dokładnie Stark ma szanse na zwycięstwo chyba jak wszyscy nie bedą sie ruszać.

To samo z moją'silną inwazją' :)

TERF - Sro 05 Wrz, 2012

aaa tam wydaje się wam ;)
TERF - Sro 05 Wrz, 2012

jutro bede dopiero kolo 13:00 wiec przepraszam jesli bedziecie musieli czekac na mego kruka ;)
Adam Badura - Czw 06 Wrz, 2012

Aktualizacja:

rozkazy

Czekamy na:

Piątek-niedziela będę w delegacji i raczej nie będę w stanie administrować grą.

TERF - Czw 06 Wrz, 2012

kruk

poprosze karte dzikich

najazd:

pale wsparcie starka na morzu Bay of ice

pulkownik - Czw 06 Wrz, 2012

Moj najazd bez efektu.
TERF - Czw 06 Wrz, 2012

no to czas na martella ;)
dibbler - Czw 06 Wrz, 2012

Mój najazd tak długo się palił, że aż zgasł i nie przyniósł efektu.
Adam Badura - Pią 07 Wrz, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

Dziś wyjeżdżam w delegację i wrócę dopiero w niedzielę późnym wieczorem.

TERF - Pią 07 Wrz, 2012

pale wsparcie w Kings landing

całą flota rusza na martella East Summer Sea

Sila 4
statki 3
marsz 1

Sojuszniku moge liczyc na twe wsparcie? wiem ze nie odpowiedziales na mego kruka ktory doszedl do ciebie lecz licze ze wspomozesz mnie w walce!

dibbler - Pią 07 Wrz, 2012

TERF napisał/a:

Sojuszniku moge liczyc na twe wsparcie?

Jeśli to do mnie, to wybacz ale nie. Będę wspierał siebie :)

TERF - Pią 07 Wrz, 2012

chodzi o barathona.

dowodca na pw

TERF - Pią 07 Wrz, 2012

Bitwa na East Summer Sea

Atakujący Tyrell TERF ma [4]:

Statki [3]
Ruch +1 [1]
Wsparcie: brak
dowódca: na PW
Lost Bitwy: ?
przewaga w Lennictwach

Obrońca Martell dibbler ma [4]:

Statki [2]
Wsparcie własne [1]
Wsparcie: Barathon: statek [1]
dowódca: ?
Lost Bitwy: ?

Neutralne Wsparcia:

brak

toszt - Pią 07 Wrz, 2012

TERF napisał/a:

Sojuszniku moge liczyc na twe wsparcie? wiem ze nie odpowiedziales na mego kruka ktory doszedl do ciebie lecz licze ze wspomozesz mnie w walce!

Powiedz mi, czy sojusznikiem nazwiesz kogoś, kto pali Twoje wsparcie, choć dobrze widzisz, że służy ono obronie przed Lannisterem, albo kogoś kto turę wcześniej Cię okradł?

Lordzie Terf, obejdź się smakiem, mojego wsparcie udzielam Martellom, niech los mu sprzyja.

pulkownik - Pią 07 Wrz, 2012

toszt napisał/a:
TERF napisał/a:

Powiedz mi, czy sojusznikiem nazwiesz kogoś, kto pali Twoje wsparcie, choć dobrze widzisz, że służy ono obronie przed Lannisterem, albo kogoś kto turę wcześniej Cię okradł?

Lordzie Terf, obejdź się smakiem, mojego wsparcie udzielam Martellom, niech los mu sprzyja.

Układając się z TERF'em nie możesz być taki pamiętliwy :)

pulkownik napisał/a:

Układając się z TERF'em

Lordzie wymyśliłeś nowy oksymoron! ;)

toszt napisał/a:

mojego wsparcie udzielam Martellom

Dziękuję, będę o tym pamiętał :)

TERF - Pią 07 Wrz, 2012

pulkownik napisał/a:
Układając się z TERF'em nie możesz być taki pamiętliwy :)

hehehe cos w tym jest... bo przeciesz martella zaatakowalem w I turze po czym mialem z nim rozejm az do teraz ;) a przeciesz moge znowu miec rozejm w kolejenej... tak jak mialem z Żelaznymi Ludzmi najpierw ich troche oslabilem a teraz ich wspomagam przeciwko starka ;)

trzeba byc przewrotym i nie pamietliwym a zarazem czerpac z tego radosc ;)

Lordzie TOSZT`u wiesz ze spalilem to na twoja prozbe, dostales kruka i nie raczyles na niego odpowiedziec co oznaczac tylko moglo jedno, uklad z Martellem, zwlaszcza ze on cie wspomoże na morzu dzieki czemu wybronisz sie. Aspekt spalenia twojego wsparcie nic nie zmienia bo to tylko pretekst do zerwania sojuszu dla ciebie jest, a leninster atakujac ciebie i tak ma stosunkowo marne szanse!

Niech Marttel wybierze dowodce to podam swojego i poczekamy do pon na losy bitwy :(

toszt - Pią 07 Wrz, 2012

TERF napisał/a:
Lordzie TOSZT`u wiesz ze spalilem to na twoja prozbe, dostales kruka i nie raczyles na niego odpowiedziec co oznaczac tylko moglo jedno, uklad z Martellem, zwlaszcza ze on cie wspomoże na morzu dzieki czemu wybronisz sie.

Tylko Ci napiszę, że wczoraj imprezowałem, a dziś byłem bez kompa do wczesnego popołudnia :) Układ z Martellem był za moją neutralność. Jak to mówili, jak kocha to poczeka, a Tobie się bardzo gdzieś śpieszy... aah, pierzmy brudy publicznie dalej, w tym liście na który nie zdążyłem odpisać odgrażałeś się, że jak nie Martell, to na Reach pójdziesz, zapraszam, najszybciej jak widzę za 2 tury :) Nawet moi leniwi Florentowie będą gotowi...

PS. Mortyr, a może zamiast Hightowerów właśnie Florentów dodaćw Got12osobowym ? W sumie z tego co pamiętam byli między Baratheonem a Tyrellami, mieli swoich po obu stronach, pare postaci by się znalazło...

TERF - Pią 07 Wrz, 2012

wystarczylo napisac ze poczekaj do rana itp jak liczysz ze za dwie tury to tak dalej licz ;)
Mortyr - Pią 07 Wrz, 2012

@toszt
Co do lannisterskiego zagrożenia to ja pamiętliwy nie jestem. Jako zadośćuczynienie za Harrenhal, zabiorę sobie Blackwater i możemy się ugadać pokojowo :wink:
Co o tym sądzisz?

Co do Florentów to lis w herbie nie wygląda szczególnie groźnie. Ten Ród wydaje mi się po prostu... słaby :mrgreen: A Hightowerowie z Oldtown to jeden z najstarszych Rodów Westeros i posiada wielu uzdolnionych dowódców i walecznych rycerzy, a nawet królewskie korzenie. Wydawał mi się bardziej odpowiedni do Gry o Tron :wink:

Adam Badura - Pon 10 Wrz, 2012

Bitwa na East Summer Sea

Atakujący Tyrell TERF ma [8]:

3x statek [3]
    Ruch +1 [1]
    dowódca: Ser Loras Tyrell [3] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie.

Obrońca Martell dibbler ma [5]:

2x statek [2]
    Wsparcie z Shipbreaker Bay (Baratheon toszt) [1]
    dowódca: Doran Martell [0] Natychmiast przesuń jeden z żetonów swojego przeciwnika na najniższą pozycję wybranego przez ciebie toru Wpływów.
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Tyrell TERF wygrywa. Obrońca Martell dibbler wycofuje się na Sea of Dorn. Doran Martell zrzuca Tyrell TERF na torze Lennictw.

dibbler - Pon 10 Wrz, 2012

Sea of Dorne
Adam Badura - Pon 10 Wrz, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

pulkownik - Pon 10 Wrz, 2012

Seagard Rycerz i wieża do Moat, nie zostawiam żetonu.
Sardo - Pon 10 Wrz, 2012

Flint's Finger: Rycerz na Seagard i nie zostawiam żetonu
toszt - Pon 10 Wrz, 2012

Statek z portu na Dragonstone wypływa na morze.
Mortyr - Pon 10 Wrz, 2012

Zdejmuję Marsz -1 w Lannisporcie.
Adam Badura - Wto 11 Wrz, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

dibbler - Wto 11 Wrz, 2012

Marsz -1 z portu + wsparcie z Sea of Dorne.
Baratheonie, proszę Cię o wsparcie.

toszt - Wto 11 Wrz, 2012

dibbler napisał/a:
Marsz -1 z portu + wsparcie z Sea of Dorne.
Baratheonie, proszę Cię o wsparcie.

Moi kapitanowie chętnie przewietrzą żagle, możesz liczyć na moje wsparcie Dibbler.

Jest 3 vs. 3 (+2 za dowódcę Tyrella), Dibbler, możesz już swojego wybrać i czekamy na Losy Bitwy :)

Bitwa na East Summer Sea

Atakujący Martell dibbler ma [7]:

statek [1]
    Ruch -1 [-1]
    Wsparcie z Shipbreaker Bay (Baratheon toszt) [2]
    dowódca: Areo Hotah [3] [wieża]
    przewaga w Lennictwach

3x statek [3]
    dowódca: Randyll Tarly [2] [miecz]

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Martell dibbler wygrywa. Obrońca Tyrell TERF wycofuje się na West Summer Sea (nie ma innego miejsca).

Aktualizacja:

Czekamy na:

dibbler - Wto 11 Wrz, 2012

toszt napisał/a:
[
Moi kapitanowie chętnie przewietrzą żagle, możesz liczyć na moje wsparcie Dibbler.

Dziękuję, będę pamiętał :)

TERF - Wto 11 Wrz, 2012

marsz -1

ryczesz na flints`s fingers

pozostwiam zeton ;)

WY wschodni lordowie pozalujecie za ten plugawy sojusz!! ;)

PS a ja dzis gram na live :D

toszt - Wto 11 Wrz, 2012

TERF napisał/a:
marsz -1
ryczesz na flints`s fingers
pozostwiam zeton ;)
WY wschodni lordowie pozalujecie za ten plugawy sojusz!! ;)
PS a ja dzis gram na live :D

Jak pożałujemy, jak uciekasz hen za góry, za morze... ;)

Rozłóżcie sobie układ z tej gry i zobaczysz jakie bęcki dostaniesz od kolegów :D

pulkownik - Wto 11 Wrz, 2012

To już chyba szczyt ignorancji Lanistera i Greyjoya żeby Tyrel Fints finger brał

zdejmuje marsz +1

toszt - Wto 11 Wrz, 2012

pulkownik napisał/a:
To już chyba szczyt ignorancji Lanistera i Greyjoya żeby Tyrel Fints finger brał

Nie wspomnimy o szczycie szczytów, że Stark się oburza, ale nic z tym nie robi...

Sardo - Wto 11 Wrz, 2012

Zdejmuję rozkaz z The Twins
toszt - Wto 11 Wrz, 2012

To chyba moja kolej.. Co ma być, to będzie,
Rycerz z Kingswood rusza na The Reach, szykuj się różyczko, płomienie nadchodzą!

Adam Badura - Sro 12 Wrz, 2012

Bitwa na The Reach

Atakujący Baratheon toszt ma [4]:

rycerz [2]
    Ruch +0 [0]
    dowódca: Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.

Obrońca Tyrell TERF ma [12]:

rycerz [2]
    Wsparcie +1* z Highgarden (Tyrell TERF) [4] (domniemuję)
    Wsparcie z Searoad Marches (Tyrell TERF) [2] (domniemuję)
    dowódca: Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Tyrell TERF wygrywa. Atakujący Baratheon toszt traci rycerza od miecza.

TERF - Sro 12 Wrz, 2012

widze ze baratonie chcesz odrzucic moja karte wiec wybieram

nie wysylam bo juz widze ze wyslales ;)

edit a co wy tak sie panowie burzycie o te palce ja tam tylko tymczasowo jestem ;p

edit2: nie wiem czy baratonie twoj ruch bedzie oplacalny tylko po to aby pooc martella ;p

toszt - Sro 12 Wrz, 2012

Jasna rzecz, oczywisty dowódca, Plama, po bitwie okazuje się, że Twój Loras zaniemógł, stwierdził, że póki co pod takim dowódcą służył nie będzie i przyniósł lewe L-4...

Szkoda rycerza, ale ciekawe jak szybko teraz do mnie przyjdziesz ;) obiecywałeś, że błyskawicznie...

TERF - Sro 12 Wrz, 2012

toszt napisał/a:
Szkoda rycerza, ale ciekawe jak szybko teraz do mnie przyjdziesz ;) obiecywałeś, że błyskawicznie...

i tak sie stanie jesli zechce a tylko teraz pytanie czy chce ;)

zostawiles zeton czy nie?

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Sro 12 Wrz, 2012

do licha!

Cytat:
To chyba moja kolej.. Co ma być, to będzie,
Rycerz z Kingswood rusza na The Reach, szykuj się różyczko, płomienie nadchodzą!

Tak w metaforę pojechałem, że zapomniałem dopisać, że żeton zostawiam... a niech to @#%^^!
Frak!

Niedopatrzyłem, i sam wcześniej nie zapytałem. A wobec ujawnienia wyników już teraz trochę głupio zmieniać...
toszt - Sro 12 Wrz, 2012

Adam Badura napisał/a:
Niedopatrzyłem, i sam wcześniej nie zapytałem. A wobec ujawnienia wyników już teraz trochę głupio zmieniać...

Dlatego ja tylko piszę, że zapomniałem, nie będę się zwracał o umieszczenie go na mapie, za gapiostwo się płaci, choć wynik bitwy był oczywisty ;) Tak jak pisałem, pamiętam, że jak pisałem rozkaz to pamiętałem o żetonie, ale potem chciałem jakoś kwieciście to ująć i zadowolony z siebie zapomniałem o małym szczególiku... Z drugiej strony idą dzicy, będzie licytacja, może akurat ten żeton się przyda... ;)

TERF, pomogłem Tobie, w licytacji pomogłem Greyjoyom, Stark na mnie talie sobie przewinął, teraz pomagam Martellom, potem jeszcze Lannister, a potem wy pomożecie mi... wygrać:D Ingenious masterplan! :)

TERF - Sro 12 Wrz, 2012

moje zagranie nie bylo oczywiste bo stracile dobra karte a zapewne liczyles ze dam najslabsza aby nie stracic konia ktorym bys wrocil spowrotem, wiec jest to istotne i nawet bardzo.

Jednak ze to gra forumowa i takie rzeczy nie powinny sie zdarzac przymkne na to oko i mysle ze kazdy to zrobi, bo gramy dla fanu i jak nie wygram przeciesz nic sie nie stanie :D

PS wczoraj wygrał Tyller lecz ja nii nie grałe :( ale Leninster był w doskonałej formie(ja) choć było 3 początkujących i zapewne to dlatego ;)

TERF napisał/a:
moje zagranie nie bylo oczywiste bo stracile dobra karte a zapewne liczyles ze dam najslabsza aby nie stracic konia ktorym bys wrocil spowrotem, wiec jest to istotne i nawet bardzo.

Też tak uważam.

TERF napisał/a:
Jednak ze to gra forumowa i takie rzeczy nie powinny sie zdarzac przymkne na to oko i mysle ze kazdy to zrobi, bo gramy dla fanu i jak nie wygram przeciesz nic sie nie stanie :D

Ale skoro Tyrell się zgadza, to zawierzam uczciwości Barathona i przy następnej mapce dodam Żeton Władzy.

toszt - Sro 12 Wrz, 2012

TERF napisał/a:

No ja właśnie sądziłem, że ze sportowej złości :twisted: zasuniesz mi dowódcę z mieczem :) Królowa cierni jest całkiem nieprzyjemnym przeciwnikiem, zwłaszcza, że masz wysoki defens przez wsparcia i ewentualny agresor też musi się wspierać :)

Mortyr - Sro 12 Wrz, 2012

Marsz +0 w Harrenhal:
Rycerz na Blackwater, Piechur zostaje.

Lordzie Greyjoyu, liczę że nie złamiesz naszego obopólnie korzystnego zawieszenia broni, kiedy pierwszy raz wystawiam je na próbę :wink:

toszt - Czw 13 Wrz, 2012

Lannister już ruszył, czy ktoś może zdradzić ruch Martella, żebyśmy mogli kontynuować?
Adam Badura - Czw 13 Wrz, 2012

Oj, zapomniałem już, że Martell'a mam na PW. Zaraz zrobię mapkę.
Adam Badura - Czw 13 Wrz, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

TERF - Czw 13 Wrz, 2012

w wyniku duzych zmian ktore zaszly w tej turze prosze o cierpliwosc bo nie mam czasu pomyslec. podam ruch moj wieczorem chyba ze znajde troche czasu w pracy na rozkminienie optymalnej opcji ;)
toszt - Pią 14 Wrz, 2012

TERF napisał/a:
w wyniku duzych zmian ktore zaszly w tej turze prosze o cierpliwosc bo nie mam czasu pomyslec. podam ruch moj wieczorem chyba ze znajde troche czasu w pracy na rozkminienie optymalnej opcji ;)

Już nie myśl tyle, wywieś białą flagę, zepchnij machiny do morza i po zmartwieniach! :D

TERF - Pią 14 Wrz, 2012

przepraszam za czas lecz siedze w robocie po 12h w tym tygodniu bo przenosiny sklepu wymyslili i nie jestem przy kompie i nie mam kiedy nad tym myslec. Nie wiem czy dobrze zrobie bo nie przeanalizowalem wszystkiego lecz niech bedzie:

1x rycesz i 1x wieza na three towers
1x machina do dornisch marches

Pozostawiam zeton oczywiscie ;)

Barathonie i sie okaze kto bedzie kontrolowal krolewska przystajn w kolejnje turze ;)

PS ciekawe czy to dobry ruch hmm...

Adam Badura - Sob 15 Wrz, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

pulkownik - Sob 15 Wrz, 2012

Rycerz na flints finger
TERF - Sob 15 Wrz, 2012

licze ze zelazni ludzie wespra mnie w tej bitwie ;)
Sardo - Sob 15 Wrz, 2012

Udzielam wsparcia Tyrellowi
TERF - Sob 15 Wrz, 2012

ok moj dowodca na PW ;)

stark sila 2 + dowodca

tyler z zelaznymi 4 + dowodca

TERF - Sob 15 Wrz, 2012

jak narazie mam niezly bilans :D

Walki (Wygrane/Przegrane/% Wygranych)

Greyjoy Sardo: 4/6/%40
Lannister Mortyr: 1/5/%17
Tyrell TERF: 7/1/%88
Stark pulkownik: 5/3/%63
Baratheon toszt: 3/4/%43
Martell dibbler: 2/3/%40

dibbler - Sob 15 Wrz, 2012

TERF napisał/a:
jak narazie mam niezly bilans :D

Prawie jak Jerzy Engel: Przegraliśmy, ale byliśmy lepsi, bo mieliśmy więcej rzutów rożnych.

Hehe :D

Adam Badura - Nie 16 Wrz, 2012

Bitwa na Flint's Finger

rycerz [2]
    Ruch +0 [0]
    dowódca: Roose Bolton [2] Jeśli przegrasz tę bitwę, weź cały swój stos odrzuconych kart Rodu na rękę (razem z tą kartą).
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Tyrell TERF wygrywa. Atakujący Stark pulkownik traci rycerza od miecza. Roose Bolton odświeża rękę Stark pulkownik.

Aktualizacja:

Czekamy na:

Sardo - Nie 16 Wrz, 2012

Wieża na Flint's Finger, a piechur na Greywater Watch
TERF - Nie 16 Wrz, 2012

dowodca wyslany ;)

Bitwa na Flint's Finger

machina [4]
    Ruch +0 [0]
    dowódca: Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz).
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Tyrell TERF ma [4]:

rycerz [2]

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Greyjoy Sardo wygrywa. Obrońca Tyrell TERF wycofuje rycerza do ? (już na PW). Czy Greyjoy Sardo używa zdolności Aeron Mokra Czupryna?

Sardo - Nie 16 Wrz, 2012

Oczywiście nie używam zdolności Aerona.

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Nie 16 Wrz, 2012

jeden rycerz do Kingswood, trzeba tam będzie umocnić moją władzę jednak ;) , drugi na Eyrie. Ponoć o ten zamek już nikt nie dba, pora coś zmienić... Starkowie opuścili go dawno temu...
TERF - Nie 16 Wrz, 2012

ja rano wyjezdzam na wakacje postaram sie jakos dostac do netu lecz za utrudnienia z gory przepraszam! No to nowa tura. czas na beczki i licytacje ;)

A pamietajcie o dzikich rowniez bo biada wam biada ;)

toszt - Nie 16 Wrz, 2012

TERF napisał/a:
ja rano wyjezdzam na wakacje postaram sie jakos dostac do netu lecz za utrudnienia z gory przepraszam! No to nowa tura. czas na beczki i licytacje ;)

A pamietajcie o dzikich rowniez bo biada wam biada ;)

Baw się dobrze, nie martw się, zadbamy o Westeros, o Twój skrawek, tą Twoją zarośniętą wioskę też. :)

Adam Badura - Pon 17 Wrz, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

Clash of Kings (licytacje)

TERF - Pon 17 Wrz, 2012

mam dostep do neta i to nawet niezly ;)

bede coanajmniej raz dziennie max 2 pozfro z chorwacji;)

Adam Badura - Pon 17 Wrz, 2012

Wyniki licytacji o Żelazny Tron:

Tyrell TERF rozstrzyga remisy (i utrzymuje tron - najwyraźniej lordowie zadowoleni są z jego rządów... ;) ).

TERF - Wto 18 Wrz, 2012

tyller, barathon, greyjoy, stark, leninster, martell
toszt - Wto 18 Wrz, 2012

TERF napisał/a:
tyller, barathon, greyjoy, stark, leninster, martell

:shock:
Tam chyba ostre słońce masz TERF, 3 rody z 6. napisałeś poprawnie!! :twisted:

Adam Badura - Wto 18 Wrz, 2012

Aktualizacja:

wyniki licytacji o Żelazny Tron

Czekamy na:

licytacja o Lenników

Wyniki licytacji o Lenników:

Tyrell TERF rozstrzyga remisy (i utrzymuje tron - najwyraźniej lordowie zadowoleni są z jego rządów... ;) ).

Mortyr - Wto 18 Wrz, 2012

Drogi sojuszniku, mam nadzieję że otrzymam Miecz w ramach dalszej współpracy. :wink:
TERF - Wto 18 Wrz, 2012

leninster , grayjoy, stark, martell, barateon, tyller

Wyniki licytacji o Lenników:

Domniemuję, że Tyrell TERF rozstrzygnie remis na swoją korzyść.

Aktualizacja:

wyniki licytacji o Lenników
    wyniki licytacji o Królewski Dwór

Czekamy na:

wspracie Nocnej Straży (Dzicy atakują z siłą 4)

Dzicy atakują (siła 4), karta:
A King Beyond the Wall

Lost

Lowest Bidder: Moves his tokens to the lowest position of every Influence track.
      Everyone Else: In turn order, each player chooses either the Fifdoms or King's Court Influence track and moves his token to the lowest position of that track.

Win

Highest Bidder: Moves his token on the top of one Influence track of his choice, then takes the appropriate Dominance token.

Wsparcie Nocnej Straży (siła 10):

Nocna Straż wygrywa. Stark pulkownik wybiera na którym torze przenosi się na szczyt.

dibbler - Wto 18 Wrz, 2012

Adam Badura napisał/a:

Nocna Straż wygrywa. Stark pulkownik wybiera na którym torze przenosi się na szczyt.

Brawo Lordzie Stark. Zaimponowałeś mi swoją przenikliwością :)

pulkownik - Wto 18 Wrz, 2012

Wybieram Kruka

Aktualizacja:

wyniki ataku Dzikich
    nowe Karty Westeros

Czekamy na:

rozkazy

TERF - Wto 18 Wrz, 2012

gratuluje odwagi i szczescia bo kupowales kota w worku ;)
Adam Badura - Sro 19 Wrz, 2012

Aktualizacja:

rozkazy

Czekamy na:

TERF - Sro 19 Wrz, 2012

blad na mapie w moich rozkazach z marszami jest!!

TERF napisał/a:
blad na mapie w moich rozkazach z marszami jest!!

Pomyliły mi się bagna... wielkie rzeczy! ;) Już poprawiam.

Aktualizacja

poprawka rozkazów Tyrell TERF:

Searoad Marches: Ruch -1 ->Wsparcie
      Dornish Marches: Wsparcie -> Ruch -1

Czekamy na:

TERF - Sro 19 Wrz, 2012

spox pisze szybko aby stark mial czysta sytuacje ;)
pulkownik - Sro 19 Wrz, 2012

Umieszczam Marsz +1 na Shiwering sea.
TERF - Sro 19 Wrz, 2012

oale wsparcie barathona na kingswood

drugi najazd sciagam bez efektu niech to bedzie gest mej neutralnosci w tamtych stronach ;)

TERF - Sro 19 Wrz, 2012

mała zmiana drugie palenie sciaga wsparcie leninstera, nie odbierz tego zle sojuszniku lecz masz sojusz z zelaznymi wiec w niczym ci to nie bedzie przeszkadzac a na pewno nie bedzie cie to kusic na wtargniecie na me ziemie ;)

chyba nikomu to nie robi ruznicy bo i tak pierwszy sie ruszam :D

TERF - Sro 19 Wrz, 2012

marsz -1

[iechur atakuje martela na PP
machina idzie do oldtower

genrala w bitwie to:
Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.

martel ma takich samych wiec nie ma znaczenia

kozystam ze zdolnosci mojego generala i usuwam rozkasz marsz +1

Adam Badura - Czw 20 Wrz, 2012

Bitwa na Prince's Pass

Atakujący Tyrell TERF ma [0]:

piechota [1]
    Ruch -1 [-1]
    dowódca: Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.

Obrońca Martell dibbler ma [3]:

piechota [1]
    dowódca: Obara Sand [2] [miecz] (sam go wybrałem, jeśli chcesz drugiego to zamienię)
    Losy Bitwy: +0 [czaszka]
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Martell dibbler wygrywa. Atakujący Tyrell TERF traci piechotę od miecza i czaszki. Królowa Cierni usuwa Ruch +1 na Yronwood.

Adam Badura - Czw 20 Wrz, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Czw 20 Wrz, 2012

Zostaję w Orlim Gnieździe. Zdejmuję rozkaz.
Sardo - Czw 20 Wrz, 2012

Flint's Finger - wieża na Pyke
pulkownik - Czw 20 Wrz, 2012

Sprawdzmy jak tam szczeście.

Shivering Sea atak na Narrow Sea

toszt - Czw 20 Wrz, 2012

pulkownik napisał/a:
Sprawdzmy jak tam szczeście.

Shivering Sea atak na Narrow Sea

Jeden statek, czy dwa?
Już wysłałem dowódcę na pw, możesz swojego podać tu, to potem tylko na losy poczekamy.

Mortyr - Czw 20 Wrz, 2012

Marsz -1 z Blackwater:
Rycerz na Stoney Sept. Zostawiam żeton.

pulkownik - Czw 20 Wrz, 2012

Oba statki.
Adam Badura - Pią 21 Wrz, 2012

Bitwa na The Narrow Sea

2x statek [2]
    Ruch +1* [1]
    dowódca: Blackfish [1] Podczas bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Baratheon toszt ma [11]:

statek [1]
    Obrona +1 [1]
    Wsparcie +1* z Shipbreaker Bay (Baratheon toszt) [3] (domniemuję)
    dowódca: Stannis Baratheon [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycje na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły.

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Baratheon toszt wygrywa.

Adam Badura - Pią 21 Wrz, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

TERF - Sob 22 Wrz, 2012

a co mi tam cala armia rycesz i machina do ST...fall martel i ja mamy po jednym dowodcy wiec tylko losy poprosimy bitwy ;)
Adam Badura - Sob 22 Wrz, 2012

Bitwa na Starfall

Atakujący Tyrell TERF ma [11]:

rycerz, machina [6]
    Ruch +0 [0]
    dowódca: Mace Tyrell [4] Natychmiast zniszcz jedną z atakujących lub broniących sie jednostek Piechurów przeciwnika.

rycerz [2]
    Wsparcie z Prince's Pass (Martell dibbler) [1] (domniemuję)
    dowódca: Ciemna Gwiazda [2] [miecz]
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Tyrell TERF. Martell dibbler musi podać miejsce odwrotu.

Sardo - Sob 22 Wrz, 2012

Greywater watch: piechur na Seagard
pulkownik - Sob 22 Wrz, 2012

Winterfell Wieża do Flints Finger
Mortyr - Sob 22 Wrz, 2012

No to mi zabiłeś ćwieka, Sardo :sad:

Marsz +0 ze Stoney Sept:
Obaj Rycerze do Riverrun, Piechur zostaje.

dibbler - Sob 22 Wrz, 2012

Adam Badura napisał/a:
Martell dibbler musi podać miejsce odwrotu.

The Boneway

TERF - Sob 22 Wrz, 2012

martell jeszcze kolejny marssz na morzu.

co z nim robisz bo znowu twoja kolej ;)

dibbler - Sob 22 Wrz, 2012

TERF napisał/a:
martell jeszcze kolejny marssz na morzu.

co z nim robisz bo znowu twoja kolej ;)

Zapomniałem ;)

2 okręty cała naprzód.

Adam Badura - Sob 22 Wrz, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

Sardo - Nie 23 Wrz, 2012

Seagard:
piechur na Flint's Finger
rycerz zostaje

coś mi ta tura nie wyszła tak jak chciałem :/

Adam Badura - Nie 23 Wrz, 2012

Bitwa na Flint's Finger

Atakujący Greyjoy Sardo ma [5]:

piechota [1]
    Ruch +1 [1]
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Stark pulkownik ma [8]:

machina [0]
    Wsparcie z Bay of Ice (Stark pulkownik) [2] (domniemuję)
    dowódca: Robb Stark [3] Jeśli wygrasz bitwę, możesz wybrać obszar, na który twój przeciwnik przeprowadzi odwrót. Musisz wybrać zgodnie z zasadami obszar, na którym przeciwnik straci najmniej jednostek.
    Losy Bitwy: +3

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Stark pulkownik wygrywa. Robb Stark musi zdecydować, gdzie atakujący się wycofuje.

(Pierwszy raz chyba wypadły skrajne liczby w Losach Bitwy. Ale tu nawet różnica o 1 - dla obrońcy - wystarczyłaby do zmiany wyniku.)

pulkownik - Nie 23 Wrz, 2012

Rob Broni
pulkownik - Nie 23 Wrz, 2012

Niezależnie od wyniku ruch

Moat Maszyna i Rycerz atak na Seagard, Eddad Stark dowodzi.

Adam Badura - Pon 24 Wrz, 2012

Bitwa na Seagard

Atakujący Stark pulkownik ma [10]:

rycerz, machina [6]
    Ruch +0 [0]

Obrońca Greyjoy Sardo ma [10]:

piechota, rycerz [2]
    dowódca: Victarion Greyjoy [3] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1.
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Greyjoy Sardo wygrywa w remisach. Atakujący Stark pulkownik traci machinę z zasad i rycerza od miecza.

(Myślę, że to odpracowało poprzedni wynik aż z nadwiązką.)

Sardo - Pon 24 Wrz, 2012

Mi ostatni dowódca został.

A co do losów bitwy to mi strasznie obrzydły po tej partii.

Sardo napisał/a:
Mi ostatni dowódca został.

Podałem dowódcę. Losów bitwy nie ujawniam, bo uważam, że znajomość wyniku drugiej bitwy może przesądzić, gdzie wycofa się piechota.

pulkownik - Pon 24 Wrz, 2012

wycofanie do Seagard.

Są wyniki bitwy. Zaraz zaktualizuję wszystko i zaczynamy nową turę.

z nawiązką to mało powiedziane. Tamta bitwa nie miała znaczenia, praktycznie żadnego wieża i tak była na straty spisana, tutaj wrecz przeciwnie była dość kluczowa dla tego regionu, nie dość że łomot to jeszcze z mieczem, miło było.

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Pon 24 Wrz, 2012

Z Eyrie - statek
Crackclaw Point - piechur
Kings Landing - rycerz
Dragonstone - Machina obl
Storm's End - statek w porcie

Aktualizacja:

Czekamy na:

Sardo - Pon 24 Wrz, 2012

Pyke: statek do zatoki i piechur
Seagard: rycerz

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Pon 24 Wrz, 2012

Adam Badura napisał/a:
Stark pulkownik, mobilizacja (na PW):
White Harbor: statek do portu

Widzę, że się uparłeś na to morze...

Sardo - Pon 24 Wrz, 2012

Ja przekroczyłem zaopatrzenie, więc zamiast statku do zatoki proszę mi wrzucić go do portu ;)

toszt napisał/a:
Adam Badura napisał/a:
Stark pulkownik, mobilizacja (na PW):
White Harbor: statek do portu

Widzę, że się uparłeś na to morze...

Co mam powiedzieć obiecałeś oddać mi to pole, ale sie nie kwapisz dotrzymać slowa robie więc, co mogę choć niewiele moge.

Mortyr - Pon 24 Wrz, 2012

Mobilizacja Lannistera:

Lannisport: Statek do Portu, Statek na Golden Sound
Riverrun: Rycerz
Harrenhal: Piechur

Adam Badura - Wto 25 Wrz, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

Aktualizacja:

Lannister Mortyr (Ostrze) wybrał opcję: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony
    nowe Karty Westeros

Czekamy na:

rozkazy

Aktualizacja:

rozkazy

Czekamy na:

TERF - Sro 26 Wrz, 2012

no to pulkowniku dales ciala z tymi rozkazami :(

teraz panowie trzeba zatrzymac Barathona przed zwyciestwem bo ma 2 bezbronne zamki na polnocy do zdobycia bez wiekszych problemow.

Nie bede mowil kto ma szanse zatrzymac jego zwyciestwo bo to chyba oczywiste jest ;)

TERF - Sro 26 Wrz, 2012

niezaleznie od decyzji pulkownika

pale wsparcie barathona w kingswood ;)

toszt - Sro 26 Wrz, 2012

@TERF, spoko, mi starczy Reach jako 6ty zamek, więcej chyba nikt tak szybko nie zdobędzie :)

Zanim Stark się namyśli; Mortyr, Lannisterze, zwróć uwagę, że nie zajmę Twoich ziem, jednak Ty zabrałeś mi Blackwater tuż przed sprawdzaniem zaopatrzenia, za to ja spalam Twoje umocnienie władzy. Proszę Adama o przeksięgowanie żetonów. ;)

TERF - Sro 26 Wrz, 2012

toszt napisał/a:
@TERF, spoko, mi starczy Reach jako 6ty zamek, więcej chyba nikt tak szybko nie zdobędzie :)

a zapraszam zapraszam... mam nadzieje ze sie tylko z tego nie rozmyslisz ;)

pulkownik - Sro 26 Wrz, 2012

Zmieniam rozkaz w Winterfell na Marsz-1
toszt - Sro 26 Wrz, 2012

pulkownik napisał/a:
Zmieniam rozkaz w Winterfell na Marsz-1

W takim razie, nic nie przeszkodzi moim najazdom, ściągam ten ze Storm's End, a tym z The Narrow Sea palę wsparcie Starków na morzu.

TERF napisał/a:
no to pulkowniku dales ciala z tymi rozkazami :(

teraz panowie trzeba zatrzymac Barathona przed zwyciestwem bo ma 2 bezbronne zamki na polnocy do zdobycia bez wiekszych problemow.

Nie bede mowil kto ma szanse zatrzymac jego zwyciestwo bo to chyba oczywiste jest ;)

No nie popisałem się, ale po klęsce w poprzedniej turze moje szanse spadły do 0.

TERF - Sro 26 Wrz, 2012

no to teraz co zrobi kolega martell ze swoim najazdem?
toszt - Sro 26 Wrz, 2012

pulkownik napisał/a:
No nie popisałem się, ale po klęsce w poprzedniej turze moje szanse spadły do 0.

Porzuć tych fałszywych bogów pierwszych ludzi,
przyjmij światło R'hllora, ono Ci pomoże.

TERF - Sro 26 Wrz, 2012

no to bedzie koniec czy nie?

przed barathonem stoja 3 zamki ktore bez wiekszego problemu morze zdobyc (a potrzeba mu tylko 2):

The reach - marne szanse na wybronienie jesli ruszy na mnie.
White harbor - praktycznie bezbronne
Moat calin - wyczeka i dokona tam desantu na koniec gry

Leninsterze mogles wybrac zakaz tego marsz +1 :(

Ktore zajmie? i kto nas uratuje aby dotrwać do konca 10 tury!?!

toszt - Sro 26 Wrz, 2012

TERF napisał/a:

Stare śpiewki TERFa... do innych masz żal, a sam zostawiłeś Reach z kiepską obroną...
Wsparcie na Redwyne Straits? No ja Cię proszę... Żenuła... ;)
Znów inni gracze nie grają 'pod Ciebie' i marudzisz... :twisted:

PS. Dla Ciebie też jest nadzieja, wystarczy, że klękniesz przed R'hllorem...

TERF - Sro 26 Wrz, 2012

toszt napisał/a:
TERF napisał/a:

Stare śpiewki TERFa... do innych masz żal, a sam zostawiłeś Reach z kiepską obroną...
Wsparcie na Redwyne Straits? No ja Cię proszę... Żenuła... ;)
Znów inni gracze nie grają 'pod Ciebie' i marudzisz... :twisted:

PS. Dla Ciebie też jest nadzieja, wystarczy, że klękniesz przed R'hllorem...

hehehe... ja nie marudze tylko uswiadamiam co niektorych ze doprowadzili to fatalnej sytuacji, ktorej zapewne liczysz ze nie zauwaza. ;p

PS w The Reach kiepska obrona? hahaha... to teraz mnie rozbawiles jest tam sila 5 wiec nie mozna nazwac tego slaba obrona ;p lecz na twoje 9 (2x rycesz + wieza + marsz) to mizerna obrona ;p

dibbler - Sro 26 Wrz, 2012

TERF napisał/a:
no to teraz co zrobi kolega martell ze swoim najazdem?

Kruki tak latają, że już ledwo żyją. A ja niestety muszę opuścić na jakiś czas swoją wieżę.
Proszę o cierpliwość, bo nagle 3 lordom się wymyśliło, że moja decyzja może być kluczowa dla ostatecznego wyniku.

Mortyr - Sro 26 Wrz, 2012

toszt napisał/a:
Mortyr, Lannisterze, zwróć uwagę, że nie zajmę Twoich ziem, jednak Ty zabrałeś mi Blackwater tuż przed sprawdzaniem zaopatrzenia, za to ja spalam Twoje umocnienie władzy. Proszę Adama o przeksięgowanie żetonów. ;)

Tak myślałem, że to zrobisz, żmijo bez honoru :wink:
Zabrałem ci Blackwater po tym jak zaatakowałeś Harrenhal bez ostrzeżenia. Potem zawarliśmy zawieszenie broni, w którym uznałeś moje prawo do Blackwater.
Twoje działania oznaczają wojnę pomiędzy nami! I mam nadzieję, że gra nie skończy się w tej turze, abym zdążył dotrzeć na twoje ziemie...

Palę wsparcie Baratheona na morzu.
toszt - Sro 26 Wrz, 2012

Mortyr napisał/a:
toszt napisał/a:
Mortyr, Lannisterze, zwróć uwagę, że nie zajmę Twoich ziem, jednak Ty zabrałeś mi Blackwater tuż przed sprawdzaniem zaopatrzenia, za to ja spalam Twoje umocnienie władzy. Proszę Adama o przeksięgowanie żetonów. ;)

Tak myślałem, że to zrobisz, żmijo bez honoru :wink:
Zabrałem ci Blackwater po tym jak zaatakowałeś Harrenhal bez ostrzeżenia. Potem zawarliśmy zawieszenie broni, w którym uznałeś moje prawo do Blackwater.
Twoje działania oznaczają wojnę pomiędzy nami! I mam nadzieję, że gra nie skończy się w tej turze, abym zdążył dotrzeć na twoje ziemie...

Przecież ja granic nie naruszam, nawet bezbronne Blackwater pozostanie pod Twoją kontrolą... Zająłbyś się sąsiedzie 'grą w zielone' albo w 'czarne'...

Edit: najazdy mamy chyba rozwikłane? Jeszcze ten morski Tyrella się ostał z tych znaczących i już Tyrell możesz ruszać, widzę, że na południu poleje się krew...

Adam Badura - Sro 26 Wrz, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

TERF - Sro 26 Wrz, 2012

no to ja sciagam najazd bez efektu! ;)

TERF napisał/a:
no to ja sciagam najazd bez efektu! ;)

Może chciałeś napisać "marsz"? ;)

TERF - Sro 26 Wrz, 2012

no to panowie jedziemy z tymi rozkazami ;)

na twoje nie szczescie barathonie nie poleje sie krew jak narazie

marsz -1

1x rycesz idzie do Higerland
1x machina do Searoad Marches (leninsterze lapia mnie limity i to dla naszego sasiada Barathona jakby mu sie spodobal the Reach na kolejna ture) wiec nie masz czego sie obawiac! :D
1x piechur do Salt Shere

nie zostawiam zetonu

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Sro 26 Wrz, 2012

TERF napisał/a:

To chyba z jakiejś innej gry kraina... :grin:

Niech nam sprzyja pan światła i płomienia, machina rusza z prewencyjnym atakiem na White Harbor. Dowódcę za 30 sek wysyłam na prv.

TERF - Sro 26 Wrz, 2012

toszt napisał/a:
TERF napisał/a:

hehehe... faktycznie cos mi sie pomieszalo. w biurze male zamieszanie jest ;)

PS nadal w The Reach jest slaba obrona? ;)

toszt - Sro 26 Wrz, 2012

TERF napisał/a:
toszt napisał/a:
TERF napisał/a:
hehehe... faktycznie cos mi sie pomieszalo. w biurze male zamieszanie jest ;)
PS nadal w The Reach jest slaba obrona? ;)
Przecież wiadome było, że się zabunkrujesz tam, cóż z tego, skoro moje oczy są zwrócone w inne strony ;)
Swoją drogą, jak chcesz wygrać, jak tylko się chowasz z najlepszą armią w westeros? jak to się mówi? Letni rycerze? ... Starfall zajęte z wielką armią, Loras na ręku, a Ty uciekasz na sam widok Martella, w Sunspear pewnie nie mogą w to uwierzyć...

PS. widziałem ten wpis, który skasowałeś :twisted:

TERF - Sro 26 Wrz, 2012

toszt napisał/a:
PS. widziałem ten wpis, który skasowałeś :twisted:

hehehe... byl praktycznie taki sam tylko w miedzy czasnie napisales juz swoj ruch i zamiast edit kliknałem kasuj ;)

no co? czasem trzeba sie bunkrowac, zwlaszcze sledzac historie rozgrywki to z kazdym rodem odbylem przynajmniej jedna walke lub "potyczke" :twisted:

a po drugie jak mam walczyc jak wszystko w kontrataku strace? (pulkownik ukradl mi kruka i namieszal :( )

Bitwa na White Harbor

Atakujący Baratheon toszt ma [7]:

machina [4]
    Ruch -1 [-1]
    dowódca: Ser Davoc Seaworth [2] Jeśli twoja karta Rodu "Stannis Baratheon" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 so siły i symbol miecza.

Stannis Baratheon znajduje się na stosie kart odrzuconych.

Obrońca Stark pulkownik ma [5]:

rycerz [2]
    dowódca: Roose Bolton [2] Jeśli przegrasz tę bitwę, weź cały swój stos odrzuconych kart Rodu na rękę (razem z tą kartą).
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Baratheon toszt wygrywa. Obrońca Stark pulkownik traci rycerza od miecza. Traci też statek w porcie (Baratheon toszt nie może go przejąć, bo nie ma wolnych). Roose Bolton wraca Stark pulkownik dowódców na rękę.

bolton dowodzi

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Sro 26 Wrz, 2012

Hehe, tym razem misja Davoca w White Harbor zakończona sukcesem :D Kto by pomyślał...
Sardo - Czw 27 Wrz, 2012

Seagard:
rycerz na The Twins
rycerz na Pyke
piechur zostaje

toszt - Czw 27 Wrz, 2012

Dobry Sąsiedzie, jak już wyślesz swojego rycerza do Portu, możesz podać dowódcę tutaj, ja już swojego posłałem :)
TERF - Czw 27 Wrz, 2012

ja musze uciekac wiec bede pozniej jak cos ale tak informacyjnie jesli stark nie zaatakuje barathona to Martell musi w pierwszym ruchu zdobyc Koniec Burzy bo inaczej koniec gry :(

Chyba ze zmienimy zasady na jakich ja gram ze trzeba utrzymac 7 zamkow do konca tury ;)

toszt - Czw 27 Wrz, 2012

TERF napisał/a:
ja musze uciekac wiec bede pozniej jak cos ale tak informacyjnie jesli stark nie zaatakuje barathona to Martell musi w pierwszym ruchu zdobyc Koniec Burzy bo inaczej koniec gry :(
Chyba ze zmienimy zasady na jakich ja gram ze trzeba utrzymac 7 zamkow do konca tury ;)

:roll: To może zmieńmy tak, że Tyrellom wystarczy utrzymanie jednego zamku w 3ciej turze, Baratheonom 8 na koniec tury, a inni nie mogą wygrać. Pasi? ... :roll:

dibbler - Czw 27 Wrz, 2012

TERF napisał/a:
Martell musi

Martell nic nie musi. Co najwyżej może. Ale może nie chce? Sam już nie wiem. ;)

toszt - Czw 27 Wrz, 2012

dibbler napisał/a:
TERF napisał/a:
Martell musi
No i widzisz TERF, trzeba było atakować Dibblera w PIERWSZEJ turze?... Sam sobie pościeliłeś :D
Adam Badura - Czw 27 Wrz, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

pulkownik - Czw 27 Wrz, 2012

Winterfell atak white harbor

Bitwa na White Harbor

rycerz [2]
    Ruch -1 [-1]
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Baratheon toszt ma [2]:

machina [0]
    dowódca: Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0.

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Stark pulkownik wygrywa. Obrońca Baratheon toszt traci machinę z zasad.

toszt - Czw 27 Wrz, 2012

Po cichu liczyłem na czaszkę w Losach Bitwy, no niestety... ;)

Aktualizacja:

Czekamy na:

TERF - Czw 27 Wrz, 2012

toszt napisał/a:
dibbler napisał/a:
TERF napisał/a:
Martell musi
No i widzisz TERF, trzeba było atakować Dibblera w PIERWSZEJ turze?... Sam sobie pościeliłeś :D

nie wiem kolego toszt-u czemu masz taka niechec do mnie i uwazasz ze za wszelka cene chce wygrac? ani razu nie wygralem w pbf i jakos z tego powodu nie placze, dziki tego typu grom poznalem kilka ciekawych taktych(ktore w realu sie dobrze sprawdzaja), ja gram dla fanu i chce aby ta gra doszla do 10 tury, niezaleznie kto wygra.

Twój tekst " To może zmieńmy tak, że Tyrellom wystarczy utrzymanie jednego zamku w 3ciej turze, Baratheonom 8 na koniec tury, a inni nie mogą wygrać. Pasi? ..." jest delkikatnie mowiac nie na miejscu. Byla to tylko taka ciekawa sugestia ze wtedy nikogo nie trzeba bylo namawiac do ataku np w 1 czy drugim ruchu, a tylko wyczekanie do konca. Mam wrazenie ze poprostu nie umiesz sie pogodzic z tym ze nie uda ci sie wygrac w tej rundzie i probujesz odegrac sie na mnie jakimis bezsensownymi oskarzeniami ze dla mnie wystarcza jakis 1 zamk w 3 turze. Jak bys zaobserwowal cala gre udzielam sie na innych frontach malo dbajac o moje zwyciestwo(gdzies tam w tle ono oczywiscie jest) bo:
1. ruszylem na polnoc w odsieci dla leninstera - po co? aby nie rozjechal go grayjoy
2. moj statek stacjonuje na polnocy - po co? aby rownowazyc sily przeciwnikow aby nikt nie zyskal nad drugim zbytniej przewagi

Gdyby nie twoje wsparcie martela na morzu bylo by zapewne po grze bo bym go rozjechal ale ty oczywiscie twierdzisz ze mi jest potrzebny tylko 1 zamk. Ok jesli tak twierdzisz spoko, jestesmy w wolnym kraju i kazdy moze miec inne zdanie lecz nie oskarzaj innych o cos do czego nie masz zadnych podstaw!

Przepraszam za odbiegniecie od tematu gry (pbf6) ale nie lubie jak ktos probuje obrazac moje ambicje, twierdzac ze nie umiem przegrywac itd bo ja z przegranej czerpie lekcje a nie skamle ze przegralem.

Mortyr - Czw 27 Wrz, 2012

Marsz +0 na Golden Sound:

Wszystkie cztery Statki na Ironman's Bay. I niech losy bitwy będą z lepszym :wink:

Bitwa na White Harbor

Atakujący Lannister Mortyr ma [4]:

4x statek [4]
    Ruch +0 [0]
    dowódca: Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.
    Losy Bitwy: +0 (użył Miecza do zamiany)
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Greyjoy Sardo ma [8]:

2x statek [2]
    Wsparcie z Pyke, port (Greyjoy Sardo) [2]
    dowódca:

Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz).
      Euron Wronie Oko [4] [miecz]

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Greyjoy Sardo wygrywa. Atakujący Lannister Mortyr traci statek od miecza.

toszt - Czw 27 Wrz, 2012

Gdzieś już była dyskusja na ten temat, Tyrion vs Mokra Czupryna, decyzja wg kolejności na torze Żelaznego Tronu. Czyli tu najpierw decyduje Greyjoy czy wydaje 2 żetony i zmienia, a następnie Lannister, czy mu cofa na rękę dowódcę. Prawda? I chyba jeszcze przed losami bitwy to się rozpatruje.

Zasady i FAQ mówią, że najpierw w grę wchodzą efekty "Cancel" i "Ignore". A później "Immediately". "Tyrion Lannister" jest efektem "Cancel" (wbrew pozorom) dlatego najpierw Lannister Mortyr podejmuje decyzję co do użycia Tyrion'a. Później Greyjoy Sardo będzie mógł użyć swojego dowódcę.

Potem jeszcze raz wylosuję Wam karty Losów Bitwy.

Patrzcie podobne pytanie: http://boardgamegeek.com/...ister-vs-aeron.

Mortyr - Czw 27 Wrz, 2012

W takim razie nie korzystam z Tyriona.

Czy Greyjoy Sardo korzysta z "Aeron Mokra Czupryna"?
Sardo - Czw 27 Wrz, 2012

Tak i wymieniam na - Euron Wronie Oko [4]
Adam Badura - Pią 28 Wrz, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

TERF - Pią 28 Wrz, 2012

marsz +0

machina do Starfall
rycesz atakuje Passe.. P..

dowodca wyslany ;)

Bitwa na Prince's Pass

rycerz [2]
    Ruch +0 [0]

usuwa Ruch +1* na The Boneway

Obrońca Martell dibbler ma [2]:

piechota [1]
    dowódca: Arianne Martell [1] Jeśli sie bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Tyrell TERF i traci rycerza od czaszki. Obrońca Martell dibbler musi się wycofać (gdzie?). Prince's Pass pozostaje bezpańskie.

TERF - Pią 28 Wrz, 2012

Maretllu mialem nie atakowac cie lecz jak zobaczylem ze zostawiles bezbronny zamek nie moglem sobie odpuscic tak pieknego bezbronnego kaska ziemi ;)
dibbler - Pią 28 Wrz, 2012

TERF napisał/a:
Maretllu mialem nie atakowac cie lecz jak zobaczylem ze zostawiles bezbronny zamek nie moglem sobie odpuscic tak pieknego bezbronnego kaska ziemi ;)

Ja coś zostawiłem? Przecież to Ty z niego wyszedłeś. Twoje tłumaczenia są jak zwykle pokrętne.

Arianne Martell... z bólem serca :(

TERF - Pią 28 Wrz, 2012

usuwam marsz +1

Martell dibbler musi się wycofać.
TERF - Pią 28 Wrz, 2012

adam jak zawsze szybszy ;)

i znowu czaszka w walce z martellem :( juz drugi raz :(

toszt - Pią 28 Wrz, 2012

Adam Badura napisał/a:
Stawiam na Dornish Marches ;)

Niezależnie od jego wycofania, ja ruszam się (zostawiam żeton) z Eyrie na Kings Landing.

TERF - Pią 28 Wrz, 2012

czyzby szturm ma The Reach? hmm... ;)
toszt - Pią 28 Wrz, 2012

TERF napisał/a:
czyzby szturm ma The Reach? hmm... ;)
Jak Martell nie da rady, to ktoś musi tam porządek zrobić w końcu...

toszt napisał/a:
Adam Badura napisał/a:
Stawiam na Dornish Marches ;)

Może być.

Aktualizacja:

Czekamy na:

TERF - Pią 28 Wrz, 2012

chyba the Rech bedzie mial nowego wlasciciela lecz zapewne losy bitwy o tym zdecyduja ;)

ciekawe czy tez bedziemy mieli nowego krola na koniec tej tury czy Marell zachowa to na ostatnia ture na zrzucenie kogoss w lennictwie hmm...

Ja jako dobry krol licze ze nie bedzie rewolucji i nie obala mnie na zecz fałszywego boga swiatła :twisted:

toszt - Pią 28 Wrz, 2012

TERF napisał/a:
fałszywego boga swiatła :twisted:

Nazywaj go jak chcesz, w końcu i tak ugniesz kolana... ;)

TERF napisał/a:
chyba the Rech bedzie mial nowego wlasciciela lecz zapewne losy bitwy o tym zdecyduja ;)

ciekawe czy tez bedziemy mieli nowego krola na koniec tej tury czy Marell zachowa to na ostatnia ture na zrzucenie kogoss w lennictwie hmm...

Ja jako dobry krol licze ze nie bedzie rewolucji i nie obala mnie na zecz fałszywego boga swiatła :twisted:

Zrzucać Cię z tronu? Po co? Przecież wrócisz za chwilę :)

toszt - Pią 28 Wrz, 2012

dibbler napisał/a:
TERF napisał/a:

Zrzucać Cię z tronu? Po co? Przecież wrócisz za chwilę :)

Jak wróci, jak Stark wylicytuje tron, żeby być przede mną :twisted:

TERF - Pią 28 Wrz, 2012

toszt napisał/a:
Jak wróci, jak Stark wylicytuje tron, żeby być przede mną :twisted:

a po co przed toba ma byc? odzyskac morze? hmm... moze moze ciekawe. Przyszla tura bedzie na pewno bardzo emocjonujaca i sily sie masakrycznie pozmieniaja (mobilizacja/zaopatrzenie oraz licytacja) hmm... bedzie ciekawie :D

Sardo - Pią 28 Wrz, 2012

Pyke: wszystkie jednostki na Riverrun

Bitwa na Riverrun

Atakujący Greyjoy Sardo ma [13]:

piechota, rycerz, machina [7]
    Ruch +0 [0]

Obrońca Lannister Mortyr ma [7]:

3x rycerz [6]
    Wsparcie z Lannisport (Lannister Mortyr) [1] (domniemuję)
    dowódca: Ogar [2] [wieża][wieża]
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Greyjoy Sardo wygrywa. Traci jod czaski co?. Obrońca Lannister Mortyr wycofuje się do gdzie? Lannisport czy Stoney Sept - Harrenhal nie może.

Mortyr - Pią 28 Wrz, 2012

Wycofuję się do Lannisportu.
Sardo - Pią 28 Wrz, 2012

Piechur nie przetrwał starcia

Aktualizacja:

Czekamy na:

pulkownik - Sob 29 Wrz, 2012

Maszyna do winterfell
TERF - Sob 29 Wrz, 2012

czas teraz na Martella bo leninster nie ma juz niestety rozkazu
Adam Badura - Nie 30 Wrz, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

dibbler - Nie 30 Wrz, 2012

Atak piechurem na Starfall.

Bitwa na Starfall

Atakujący Martell dibbler ma [7]:

piechota [1]
    Ruch +0 [0]
    dowódca: Areo Hotah [3] [wieża]
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Tyrell TERF ma [2]:

machina [0]

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Martell dibbler wygrywa. Obrońca Tyrell TERF traci machinę z zasad.

TERF - Nie 30 Wrz, 2012

dibbler - Nie 30 Wrz, 2012

TERF napisał/a:

eee liczyłem na innego dowódcę :)

Tyrell TERF przegrywa i wycofuje się na ?.
toszt - Nie 30 Wrz, 2012

Adam Badura napisał/a:
Bitwa na Starfall

Obrońca Tyrell TERF ma [3]:
piechota [1]

Atakujący Martell dibbler wygrywa. Obrońca Tyrell TERF wycofuje się na (gdzie?).

A czy na Starfall Tyrell nie ma machiny oblężniczej przypadkiem ?

toszt napisał/a:
A czy na Starfall Tyrell nie ma machiny oblężniczej przypadkiem ?

Słusznie. Mój błąd. Nie wiem czemu wpisałem że piechota...

toszt - Nie 30 Wrz, 2012

Sardo! Robimy rozbiory Starkowi? :)

dwóch rycerzy idzie na White Harbor, trzeci zostaje w KL.

Aktualizacja:

Czekamy na:

Bitwa na White Harbor

Atakujący Baratheon toszt ma [8]:

2x rycerz [4]
    Ruch +1 [1]
    dowódca: Renly Baratheon [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz ulepszyć jedna z biorących w niej udział jednostek Piechurów (lub jedną wspierającą jednostkę Piechurów Baratheonów) w jednostkę Rycerzy.

rycerz [2]
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Baratheon toszt wygrywa. Obrońca Stark pulkownik wycofuje się na (gdzie?).

pulkownik - Nie 30 Wrz, 2012

Eddard broni.
toszt - Nie 30 Wrz, 2012

U mnie Renly, więc mamy 8:6, Ty masz przewagę w remisie, Adam losuje LB

Atakujący Baratheon toszt wygrywa. Obrońca Stark pulkownik wycofuje się na (gdzie?).
Sardo - Nie 30 Wrz, 2012

The Twins:
rycerz na Moat Calin
rycerz na The Mountains of the Moon

wycofanie do widow watch

Broni Bolton
TERF - Nie 30 Wrz, 2012

i nawet zelazni ida w kierunku stolicy jak milo ;)

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Nie 30 Wrz, 2012

Adam Badura napisał/a:
Czekamy na:

Greyjoy podał :) kolejna bitwa trwa...

Bitwa na Moat Calin

Atakujący Greyjoy Sardo ma [6]:

rycerz [2]
    Ruch +1 [1]
    dowódca: Asha Greyjoy [1] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, ta karta otrzymuje dwa symbole miecza i jeden symbol fortyfikacji.
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Stark pulkownik ma [5]:

piechota [1]

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Greyjoy Sardo wygrywa. Obrońca Stark pulkownik traci piechotę od miecza.

toszt napisał/a:

Wiem, ale podałem stan zgodny z etapem gry do jakiego zaktualizowałem. Zaraz potem dodałem post o bitwie. Już tak ze dwa razy tu robiłem... ;)

toszt - Nie 30 Wrz, 2012

Adam Badura napisał/a:
toszt napisał/a:
Wiem, ale podałem stan zgodny z etapem gry do jakiego zaktualizowałem. Zaraz potem dodałem post o bitwie. Już tak ze dwa razy tu robiłem... ;)
A ja się wepchnąłem między posty, bo akurat przy kompie jestem :) Adam, nie przejmuj się tymi moimi poprawkami czasem, i tak jesteś najlepszym GameMasterem jakiego tu widziałem :) Szacun!
Sardo - Nie 30 Wrz, 2012

pulkownik podał już swojego dowódcę kilka postów wcześniej:

pulkownik napisał/a:
Broni Bolton

Aktualizacja:

Czekamy na:

TERF - Pon 01 Paź, 2012

chwilke to potrwa bo musze przeanalizwoac wszystko bo od tego w duzej mierze bedzie zalezalo kto wygra ;)
toszt - Pon 01 Paź, 2012

i tak wybierzesz c) ... ;)
TERF - Pon 01 Paź, 2012

wybieram przeliczenie zaopatrzenia

leninster i matel musza usunac po 1 jednostce jak dobrze widze ;)

Adam Badura - Pon 01 Paź, 2012

TERF napisał/a:
leninster i matel musza usunac po 1 jednostce jak dobrze widze ;)

Dokładnie. Czekamy na ich decyzję. Potem licytacja.

TERF - Pon 01 Paź, 2012

leni sciagnie piechura
a martel statek

moge sie o to zalozyc ;)

wiec kto moze niech wysyla juz do adama na Zelazny tron :D

dibbler - Pon 01 Paź, 2012

Ściągam rycerza.
Mortyr - Pon 01 Paź, 2012

No oczywiście ściągam Piechura :wink:
Adam Badura - Pon 01 Paź, 2012

Aktualizacja:

wyniki Thrones of Blades

Czekamy na:

licytacje

toszt - Wto 02 Paź, 2012

Adam Badura napisał/a:
Czekamy na:

licytacje

Jak to mówią, wóz albo przewóz :) jeden ruch mi starczy.

Adam Badura - Wto 02 Paź, 2012

Licytacja na Torze Żelaznego Tronu:

Obecny Król (Tyrell TERF) rozstrzyga remisy. Nowym Królem zostanie Stark pulkownik.

TERF - Wto 02 Paź, 2012

stark, leninster, baratheon, greyjoy, martell, tyller
toszt - Wto 02 Paź, 2012

TERF napisał/a:

Widzę, że bronisz się przed 'Doranizacją' :D

Aktualizacja:

Czekamy na:

licytacje

TERF - Wto 02 Paź, 2012

toszt napisał/a:
TERF napisał/a:

Widzę, że bronisz się przed 'Doranizacją' :D

bylem krolem przez wiekszosc gry wiec pozwole teraz innym troche powladac krolestwem ;)

TERF napisał/a:
bylem krolem przez wiekszosc gry wiec pozwole teraz innym troche powladac krolestwem ;)

Niech zobaczy jak ten tron uwiera w zadek... ;)

toszt - Wto 02 Paź, 2012

Adam Badura napisał/a:
Obecny Król (Tyrell TERF) rozstrzyga remisy. Nowym Królem zostanie Stark pulkownik.

Hmm... skoro dwie jaskółki mogą udźwignąć orzech kokosowy, to ile trzeba kruków, żeby przenieść Żelazny Tron z Wysogrodu do Winterfell? (łamigłówka dla fanów monty pythona ;) )

dibbler - Wto 02 Paź, 2012

toszt napisał/a:
dwie jaskółki mogą udźwignąć orzech kokosowy

Ale jaskółki afrykańskie czy europejskie? ;)

Licytacja na Torze Lenników:

Król (Stark pulkownik) rozstrzyga remisy.

Sardo - Wto 02 Paź, 2012

Mam nadzieję że Stark pamięta kto mu pomógł przywrócić dowódców :D
TERF - Wto 02 Paź, 2012

no i o biednym wladcy kwiatow z poludnia, niech tez pamieta

licze na dobroc naszego krola :D

Mortyr - Wto 02 Paź, 2012

Mam nadzieję, że Stark rozsądnie nie da Miecza swojemu sąsiadowi tylko mnie :wink:
pulkownik - Sro 03 Paź, 2012

Widze same głosy pełne nadzieji.

Lannister Mortyr: 3 (pozostało 3)
Greyjoy Sardo: 3 (pozostało 0)
Baratheon toszt: 1 (pozostało 6)
Stark pulkownik: 0 (pozostało 4)
Martell dibbler: 0 (pozostało 6)
Tyrell TERF: 0 (pozostało 8 )

Coby Tyrell nie musiał obawiać się 'Doranizacji' ;P

Adam Badura - Sro 03 Paź, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

licytacja na Torze Królewskiego Dworu

TERF - Sro 03 Paź, 2012

pulkownik napisał/a:
Coby Tyrell nie musiał obawiać się 'Doranizacji' ;P

no to teraz barathon bedzie sie bal tej "Doranizacji" ;)

TERF - Sro 03 Paź, 2012

Adam Badura napisał/a:

na mapie bartheon ma jeden zeton za duzo ;)

toszt - Sro 03 Paź, 2012

TERF napisał/a:

A Lannister nie ma miecza... skarżypyto... ;P

ale spoko, ja patrzyłem na to co Adam w postach napisał.

TERF napisał/a:

Poprawiłem. Musiałem adres źle przekopiować czy coś.

toszt - Sro 03 Paź, 2012

Czy mamy już wszystkie licytacje?

toszt napisał/a:
Czy mamy już wszystkie licytacje?

Ostatnia kwota (od Lannister Mortyr) wpłynęła o 16:46 (czyli po Twoim pytaniu), ale dopiero teraz mam czas się tym zająć. Popołudniami dzieci mocno mnie angażują.

TERF - Czw 04 Paź, 2012

Adam Badura napisał/a:
Ostatnia kwota (od Lannister Mortyr) wpłynęła o 16:46 (czyli po Twoim pytaniu), ale dopiero teraz mam czas się tym zająć. Popołudniami dzieci mocno mnie angażują.

nic sie adamie nie dzieje i tak bardzo szybko aktualizujesz w ciagu dnia a ze wieczorami sa przestoje to jakos to przezyjemy ;)

chyba teraz czas na rozkazy ;)

...a przepraszam pulkownik zdecyduje o remisach jeszcze ;)

toszt - Czw 04 Paź, 2012

TERF napisał/a:
Adam Badura napisał/a:
nic sie adamie nie dzieje i tak bardzo szybko aktualizujesz w ciagu dnia a ze wieczorami sa przestoje to jakos to przezyjemy ;)

To właśnie było takie pytanie 'mobilizujące' :) współgraczy rzecz jasna.

pulkownik - Czw 04 Paź, 2012

kolejnosc:
Tyrell TERF: 7 (pozostało 1)
Martell dibbler: 6 (pozostało 0)
Baratheon toszt: 6 (pozostało 0)
Stark pulkownik: 3 (pozostało 1)
Lannister Mortyr: 0 (pozostało 3)
Greyjoy Sardo: 0 (pozostało 0)

Adam Badura - Czw 04 Paź, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

rozkazy

Przypominam, że nie można w tej turze wydawać rozkazów Najazdu!

Adam Badura - Czw 04 Paź, 2012

Aktualizacja:

rozkazy

Czekamy na:

toszt - Pią 05 Paź, 2012

No to będzie się działo... Pułkowniku, zaczynaj, nie brzmią wojenne bębny, nasze miecze są ostre, tarcze połatane, chodź zakosztować naszej stali!
TERF - Pią 05 Paź, 2012

sunset sea

zmieniam obrone +1 na wsparcie

nie wiem czy to dobry ruch ale gra pokaze ;)

TERF - Pią 05 Paź, 2012

a sie szykują rozbiory Barathona az miło patrzeć ;)
Adam Badura - Pią 05 Paź, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

dibbler - Pią 05 Paź, 2012

Panie i Panowie,

wyjeżdżam dzisiaj na weekend i mogę mieć bardzo utrudniony dostęp do sieci.
Więc jeśli będę bez zasięgu, to proszę o cierpliwość ;)

pulkownik - Pią 05 Paź, 2012

Rycerz atak na White port.

Proszę Greyjoya o wsparcie.
Udzeilam sobie wsparcia z Winterfeel i z morza.

Bitwa na White Harbor

Atakujący Stark pulkownik ma [16]:

Obrońca Baratheon toszt ma [13]:

2x rycerz [4]
    Obrona +2* [2]
    Wsparcie +1 z The Narrow Sea (Baratheon toszt) [3] (domniemuję)
    dowódca: Brienne z Tarth [2] [miecz][wieża]
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Stark pulkownik wygrywa. Robb Stark zmusza Baratheon toszt do wycofania się na The Fingers.

Sardo - Pią 05 Paź, 2012

Wybacz lordzie Baratheon, w tej sytuacji jestem zmuszony wesprzeć Starka żeby zbyt szybko się gra nie skończyła ;)
Jeśli ja Ciebie nie zdradzę to Ty byś zajął się moją Fosą.

Wspieram Starka

toszt - Pią 05 Paź, 2012

Proszę Greyjoya o wsparcie, dowódcę mam jednego, więc tylko czekamy na Sardo i Losy.
toszt - Pią 05 Paź, 2012

Sardo napisał/a:
Wybacz lordzie Baratheon, w tej sytuacji jestem zmuszony wesprzeć Starka żeby zbyt szybko się gra nie skończyła ;)
Jeśli ja Ciebie nie zdradzę to Ty byś zajął się moją Fosą.

Wspieram Starka

a ja poważnie chciałem Ci Eyrie oddać za darmo... ech...
To tylko losy... może jakaś czaszka się trafi...

Aha, jeszcze dowódca, u mnie Brienne z Tarthu, bo tylko ona mi została, na mapce jest błąd, nie mam już Saana na ręce, poległ w Machinie obl. na White Harbor właśnie, w zeszłej rundzie.

PS. Sardo, taka zdrada to nie zdrada ;) obiecałeś wsparcie, ale i tak nic innego ja zrobić nie mogłem, równie dobrze mogłeś nikogo nie wspierać, tylko marsz tam zrobić i ruszyć na Winterfell na przykład :P dla mnie ta 'zdrada' nic nie zmieniła :) i tak byłem na Twojej łasce w tej bitwie.

PPS, pospamuję troszkę, ale na prawdę sądziłem TERF, że tym razem weźmiesz Lorasa pójdziesz na Kings Landing, ale widać, przeliczyłem się :) Strach ma wielkie oczy... :shock:

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Pią 05 Paź, 2012

16 vs. 13... Greyjoyu z Tobą u boku wygrałbym... Nawet z Nedem Starkiem..
Mortyr - Pią 05 Paź, 2012

Marsz +0 na Golden Sound:

2 Statki na Ironman's Bay.
1 Statek zostaje.

Sardo - Pią 05 Paź, 2012

proszę Tyrella o wsparcie

Bitwa na Ironman's Bay

Atakujący Lannister Mortyr ma [7]:

2x statek [2]
    Ruch +0 [0]
    Wsparcie z Sunset Sea (Tyrell TERF) [1]
    dowódca: Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.
    nie używa Miecza (Lannister Mortyr chciał dodać sobie +1 ale domniemuję, że miał na myśli, że tylko jeśli coś to da...)
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Greyjoy Sardo ma [9]:

2x statek [2]
    Obrona +1 [1]
    Wsparcie z Pyke-port (Greyjoy Sardo) [1] (domniemuję)
    dowódca: Theon Greyjoy [2] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Greyjoy Sardo wygrywa. Atakujący Lannister Mortyr wraca na The Golden Sound.

TERF - Pią 05 Paź, 2012

oczywiscie wspieram mego sasiada czyli Leninstera. niech mu szczescie dopisze! ;)
toszt - Pią 05 Paź, 2012

TERF napisał/a:
oczywiscie wspieram mego sasiada czyli Leninstera. niech mu szczescie dopisze! ;)
A Greyjoy tak Ci się przysłużył, przeszkadzając mi... Oto cała wdzięczność Tyrelów... Żadnych kwiatów, same ciernie...
Sardo - Pią 05 Paź, 2012

Takie zagranie ze strony Tyrella trochę mnie zaniepokoiło, a jego powinno tym bardziej ;)
Broni Theon

TERF - Pią 05 Paź, 2012

Sardo napisał/a:
Takie zagranie ze strony Tyrella trochę mnie zaniepokoiło, a jego powinno tym bardziej ;)
Broni Theon

Leninster jako jedyny w tej grze nie prowadzil ze mna wojny wiec czemu mam mu nie pomoc zdobyc Pyke? Niech wyniszczy tych Żelaznych ludzi ;)

Sardo - Pią 05 Paź, 2012

TERF napisał/a:
Leninster jako jedyny w tej grze nie prowadzil ze mna wojny wiec czemu mam mu nie pomoc zdobyc Pyke? Niech wyniszczy tych Żelaznych ludzi ;)

No akurat to Ty zapoczątkowałeś między nami wojnę ;)
No ale przekonajmy się jakiego dowódcę wybrał Lannister i co powiedzą nam losy bitwy ;)

TERF - Pią 05 Paź, 2012

Sardo napisał/a:
TERF napisał/a:

No ale przekonajmy się jakiego dowódcę wybrał Lannister i co powiedzą nam losy bitwy ;)

a kto tu nie ma wojny? ja z kazdym sie spotkalem na polu bitwy wlaczajac w to leninstera i starka hehehe... ;) Rycesz kwiatów żadny jest krwi wiec musi walczyć a że zmienia strony konfliktu jak rękawicz to inna kwestia.

@toszt: i niech te ciernie głeboko ranią ;)

toszt - Pią 05 Paź, 2012

TERF napisał/a:
Sardo napisał/a:
TERF napisał/a:

a kto tu nie ma wojny? ja z kazdym sie spotkalem na polu bitwy wlaczajac w to leninstera i starka hehehe... ;) Rycesz kwiatów żadny jest krwi wiec musi walczyć a że zmienia strony konfliktu jak rękawicz to inna kwestia.

@toszt: i niech te ciernie głeboko ranią ;)

Czekaj, czy myśmy gdzieś skrzyżowali miecze? Wspierałem Martella co prawda, ale między nami chyba bitew nie było?..Jak chcesz mnie ranić cierniami, jak się bronisz na Reach? :) Puste słowa tak jak puste są łodygi Waszych kwiatów...

TERF - Pią 05 Paź, 2012

tak skrzyzowalismy miecze, ratujac martell :(

fakt byla to potyczka ktora na celu miala mi zrzucic jedynie jedna karte (Lorasa rzecz jasna) ale miecze sie skrzyzowaly ;)

Greyjoy Sardo: 9/7/%56
Lannister Mortyr: 1/7/%13
Tyrell TERF: 10/4/%71
Stark pulkownik: 8/9/%47
Baratheon toszt: 6/6/%50
Martell dibbler: 4/5/%44

me kwiaty rozkwitaja ;)

toszt - Pią 05 Paź, 2012

TERF napisał/a:

Greyjoy Sardo: 9/7/%56
Lannister Mortyr: 1/7/%13
Tyrell TERF: 10/4/%71
Stark pulkownik: 8/9/%47
Baratheon toszt: 6/6/%50
Martell dibbler: 4/5/%44

me kwiaty rozkwitaja ;)
ale cóż z tego...:

Zamki
Greyjoy Sardo: 4
Lannister Mortyr: 2
Tyrell TERF: 3
Stark pulkownik: 3
Baratheon toszt: 5
Martell dibbler: 3

TERF - Pią 05 Paź, 2012

to ze nadal wygrywam w "turniejach rycerskich" jako najlepszy rycesz :D

Baratheon toszt (z PW):

Ruch -1 na Crackclaw Point:

piechota na The Mountains of The Moon

Bitwa na The Mountains of The Moon

Atakujący Baratheon toszt ma [9]:

piechota [1]
    Ruch -1 [-1]
    Wsparcie +1 z The Narrow Sea (Baratheon toszt) [3] (domniemuję)

rycerz [2]
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Baratheon toszt wygrywa. Renly Baratheon nie może ulepszyć piechoty, bo nie ma wolnych rycerzy. Obrońca Greyjoy Sardo wycofuje się na The Twins (nie ma innego wyboru).

toszt - Pią 05 Paź, 2012

Adam Badura napisał/a:
Renly Baratheon nie może ulepszyć piechoty, bo nie ma wolnych rycerzy.
Szkoda, ja bardziej wierzyłem w siłę Starków, w to, że Ned mi usiecze jednego rycerza... Północ mnie zawiodła...

Teraz ostatni ruch Greyjoya i czekamy na Martellów do niedzieli...

UWAGA, wielki finał, już w tą niedzielę!! ;)

TERF - Pią 05 Paź, 2012

toszt napisał/a:

chyba cierpisz na nadmiar optymizmu ;) ja obstawiam ze to bedzie wtorek - sroda ;)

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Pią 05 Paź, 2012

TERF napisał/a:
toszt napisał/a:
chyba cierpisz na nadmiar optymizmu ;) ja obstawiam ze to bedzie wtorek - sroda ;)

No jeszcze każdy ma po jednym ruchu, a potem ścisły finał między Różą i Słoneczną Włócznią, wszystko w Waszych rękach :)

TERF - Pią 05 Paź, 2012

no to wszystko zależy od zelaznych :(

jesli nie przetasuje sobie reki no to bedziemy musieli ukleknac przez Bogiem Światła :(

toszt - Pią 05 Paź, 2012

TERF napisał/a:
no to wszystko zależy od zelaznych :(

jesli nie przetasuje sobie reki no to bedziemy musieli ukleknac przez Bogiem Światła :(
Przecież już żelaznym rękę przetasowałem.
TERF - Pią 05 Paź, 2012

aj sorki za czesnie spojrzalem bo adam jeszcze nie odsiwezyl ;)
toszt - Pią 05 Paź, 2012

TERF napisał/a:

Na wygraną przed czasem szans nie mam, teraz kwestia jest z iloma zamkami skończę ja, z iloma Wy. :)

TERF - Pią 05 Paź, 2012

toszt napisał/a:
TERF napisał/a:

Na wygraną przed czasem szans nie mam, teraz kwestia jest z iloma zamkami skończę ja, z iloma Wy. :)

masz racje lecz mi bedzie ciezko ugrac 5 zamków, martel ma je w zasiegu lecz przegra na ich wielkosc 1 twierdza do twoich 2 :(

wszystko bedzie zalezec od losow bitwy bo jak narazie w tej rundzie caly czas jest 3 do 0 wiec z wyliczanki nici ;)

pulkownik - Pią 05 Paź, 2012

Trzeba przyznać że statystyki bitewne Lanisterów są imponujące.

1/8 do wojaczki to się śrdnio nadają szkoda że nie miałem ich za przeciwników ;)

toszt - Pią 05 Paź, 2012

pulkownik napisał/a:
Trzeba przyznać że statystyki bitewne Lanisterów są imponujące.

1/8 do wojaczki to się śrdnio nadają szkoda że nie miałem ich za przeciwników ;)

A jeszcze skończy z 3ma zamkami jak większość z graczy... to jest dopiero siła! :)

TERF napisał/a:
masz racje lecz mi bedzie ciezko ugrac 5 zamków,

Nie ściemniaj, bo w zasięgu masz Flint's Finger (bez żadnej kontry), Starfall i Yronwood (po Lorasie)... razem całe 7 zamków

Mortyr - Pią 05 Paź, 2012

Brak szczęścia, panowie... brak szczęścia...
TERF - Pią 05 Paź, 2012

toszt napisał/a:
Nie ściemniaj, bo w zasięgu masz Flint's Finger (bez żadnej kontry), Starfall i Yronwood (po Lorasie)... razem całe 7 zamków

no tylko dolicz ze Martell cos mi zabierze i teraz pytanie co i ile. Bedzie na pewno duza rotacja prowincji. Na moje oko skoncze z 4 zamkami :(

Sardo - Pią 05 Paź, 2012

Zdejmuję marsz bez wykonania.

Aktualizacja:

Czekamy na:

dibbler - Pon 08 Paź, 2012

Wieża na Koniec Burzy.
2x to już wysyłam. Dziwne.

Adam Badura - Pon 08 Paź, 2012

Bitwa na Storm's End

Atakujący Martell dibbler ma [9]:

machina [4]
    Ruch -1 [-1]
    Wsparcie +1* z Sea of Dorn (Martell dibbler) [2] (domniemuję)

Salladhor Saan redukuje do [1]

Wsparcie z East Summer Sea (Martell dibbler) [3] (domniemuję)

Salladhor Saan redukuje do [0]

dowódca: Czerwona Żmija [4] [miecz][miecz][wieża]

Obrońca Baratheon toszt ma [7]:

rycerz [2]
    Obrona +1 [1]
    Wsparcie z Shipbreaker Bay (Baratheon toszt) [2] (domniemuję)
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Martell dibbler wygrywa. Obrońca Baratheon toszt traci rycerza od miecza.

toszt - Pon 08 Paź, 2012

Cóż to za ród, którym dowodzi banda bękartów...
Saan, Plama, czy może Stannis...

Dobra, ja posłałem dowódcę na prv, możesz swojego tu dawać.

toszt napisał/a:

Saan, Plama, czy może Stannis...

No to zaraz zobaczę, czy przechytrzyłem sam siebie ;)

Żmija

toszt - Pon 08 Paź, 2012

U mnie Saan, więc masz przewagę 2 pktów jak dobrze policzyłem. Czkamy na Losy Bitwy :)

Atakujący Martell dibbler wygrywa (wpis bitwy uaktualniony). Czy przejmuje statek w porcie?
toszt - Pon 08 Paź, 2012

Adam Badura napisał/a:
Atakujący Martell dibbler wygrywa (wpis bitwy uaktualniony). Czy przejmuje statek w porcie?
Adam, umawialiśmy się, że losujesz 3:1 dla mnie... ech... ;) Zapomniałem, że w Westeros nie działają sztuczki Jedi...

Adam Badura napisał/a:

Zatapiam :)

Aktualizacja:

Czekamy na:

TERF - Pon 08 Paź, 2012

No to cała potęga Wysogrodu rusza na podboj Westeros

2x rycesz - odwrut taktyczny do Old Town

1x piechur idzie na kawke do przyjaciół starków do Flints Finger (udzielam sobie wsparcia)

Dowodca na PW juz poszedl ;)

PS licze ze uda im sie wrocic z tej kawki w jednym kawalku ;)

Bitwa na Flint's Finger

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Stark pulkownik wygrywa. Atakujący Tyrell TERF wraca na Highgarden.

TERF - Pon 08 Paź, 2012

stark ma 7? chyba 4 ;)
toszt - Pon 08 Paź, 2012

TERF napisał/a:
stark ma 7? chyba 4 ;)

Przysłał posiłki zza muru i ma 7, a co...

TERF - Wto 09 Paź, 2012

toszt napisał/a:
TERF napisał/a:
stark ma 7? chyba 4 ;)

Przysłał posiłki zza muru i ma 7, a co...

moze i dostali lecz wszystkich dowodców dzicy im chyba zjedli ;)

pulkownik - Wto 09 Paź, 2012

Wspieram się dowodzi UMBER

Przepraszam za opoznienie ale wlasnie Majorke zwiedzam

toszt - Wto 09 Paź, 2012

pulkownik napisał/a:
Wspieram się dowodzi UMBER

Przepraszam za opoznienie ale wlasnie Majorke zwiedzam

To z rozpędu poślij już Adamowi swój ruch, bo następny jesteś :)

Dużo słońca życzę!!

Adam Badura - Wto 09 Paź, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

przechodze do. Winetfell

Aktualizacja:

Czekamy na:

Mortyr - Wto 09 Paź, 2012

Zdejmuję rozkaz w Lannisporcie.
toszt - Wto 09 Paź, 2012

Mortyr napisał/a:
Zdejmuję rozkaz w Lannisporcie.

Nawet nie spróbowałeś zająć Riverrun... nie spodziewałem się...

Ja ruszam rycerza na Moat Calin, dowódcę od razu posyłam, czekamy na ewentualne wsparcie Starka i możesz podawać dowódcę Greyjoyu. Pamiętaj, wybór jest; albo ja, albo te przekwitłe róże...

Sardo - Wto 09 Paź, 2012

Ja poproszę Starka o wsparcie, a dowódca chyba będzie u mnie oczywisty. Posyłam do Adama i czekamy na losy.
toszt - Wto 09 Paź, 2012

Rzecz jasna, że ja również o to proszę, patrząc na to, że jego machina mogłaby rozruszać to pole bitwy... ;)

Wspieram greyjoya
toszt - Wto 09 Paź, 2012

To jak dobrze liczę, ja mam 5, Greyjoy też 5 i przewagę na torze. Oby los sprzyjał Panu Światła!

Bitwa na Moat Calin

Atakujący Baratheon toszt ma [5]:

rycerz [2]
    Ruch +0 [0]
    Wsparcie +1* z Shipbreaker Bay (Baratheon toszt) [3] (domniemuję)
    dowódca: Stannis Baratheon [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycje na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły.

Balon Greyjoy redukuje siłę do 0

Obrońca Greyjoy Sardo ma [5]:

rycerz [2]
    Wsparcie z Winterfell (Stark pulkownik) [1]
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Greyjoy Sardo wygrywa w remisach. Atakujący Baratheon toszt wraca do Kingswood.

toszt - Wto 09 Paź, 2012

To teraz wszystko w rękach TERFa i Dibblera... Gratuluję Greyjoyowi, w tym układzie on ma pierwszeństwo do tronu.

Aktualizacja:

Czekamy na:

TERF - Wto 09 Paź, 2012

no to Zelazni wysuneli sie na prowadzenie ;)

choc dziwie sie leninstera ze nie zaatakowali wystarczyl 1 rycesz a reszte na Stone Sept i bys mnie rowniez przyblokowal a mialbys 3 zamki ;)

wedlug moich obliczen teraz wszystko w rekach diplera oraz losow bitew bo niestety moga splatac jakiegos psikusa :(

dibbler - Sro 10 Paź, 2012

Rycerz >> Starfall
Rycerz >> Yronwood

Adam Badura - Sro 10 Paź, 2012

Aktualizacja:

Czekamy na:

reszka - Sro 10 Paź, 2012

I chyba to jest ten moment w którym można złożyć gratulacje tyrellowi
toszt - Sro 10 Paź, 2012

reszka napisał/a:
I chyba to jest ten moment w którym można złożyć gratulacje tyrellowi
Jeszcze poczekajmy :)

PS. właśnie widzę, że już skończyliście #9... pięknie :) w tydzień?? Gratulacje!

TERF - Sro 10 Paź, 2012

wow no to kolega dibbler mnie calkowicie zaskoczyl pozwalajac mi wygrac w taki latwy sposob!!! :(
marsz +1
machina i rycesz na ponowna kawke do starkow plyna! Flints Fingers ale tym razem zagoszcza tam na dluzej ;)

Bitwa na Flint's Finger

Atakujący Tyrell TERF ma [13]:

rycerz, machina [6]
    Ruch +1 [1]
    Wsparcie z Sunset Sea (Tyrell TERF) [1] (domniemuję)
    dowódca: Ser Loras Tyrell [3] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie.

Obrońca Stark pulkownik ma [10]:

piechota [1]
    Obrona +1 [1]
    Wsparcie z Bay of Ice (Stark pulkownik) [2] (domniemuję)
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Tyrell TERF wygrywa. Obrońca Stark pulkownik wycofuje się do ? (czekamy).

TERF - Sro 10 Paź, 2012

hehehe ostatnio chyba cos adam sobie przypala ;)

bo tyler jak licze ma 8
a stark ma 4 ;)

TERF napisał/a:
hehehe ostatnio chyba cos adam sobie przypala ;)

bo tyler jak licze ma 8
a stark ma 4 ;)

Zawsze przeklejam tę formułkę z jakiejś poprzedniej bitwy (tym razem Twojej poprzedniej na Flint's Finger, żeby mniej było do poprawiania) i często zapominam wtedy podliczyć od nowa. ;)

toszt - Sro 10 Paź, 2012

TERF napisał/a:
wow no to kolega dibbler mnie calkowicie zaskoczyl pozwalajac mi wygrac w taki latwy sposob!!! :(
...ależ wodzu, co wódz?...
jak Ty chcesz to wygrać? FF ok, ale co potem? Starfall? Powodzenia...

pulkownik - Sro 10 Paź, 2012

Eddard broni.
TERF - Sro 10 Paź, 2012

toszt napisał/a:
jak Ty chcesz to wygrać? FF ok, ale co potem? Starfall? Powodzenia...

sami otworza mi bramy z radości że nowy król ich nawiedzi ;)

Stark pulkownik przegrywa (bitwa zaktualizowana). Gdzie się wycofuje?
TERF - Sro 10 Paź, 2012

no to ponownie Marttle bo gdzie sie stark wycofa to malo istotne juz jest zwlaszcze ze chlopak wypoczywa sobie na Majorce ;)
toszt - Sro 10 Paź, 2012

Uwaga, spekulacja: Dibbler nic nie robi, TERF rusza konia na FF, potem całość na Starfall, prowadzi 14-13, Dibbler wygra w razie remisu. Adam losuje LB. Jeśli moja matematyczna wiedza mnie nie zawiodła, to TERF ma około 49% szans na zwycięstwo :)

Ostatnia bitwa i szanse jak w rzucie monetą...

TERF - Sro 10 Paź, 2012

toszt napisał/a:
Uwaga, spekulacja: Dibbler nic nie robi, TERF rusza konia na FF, potem całość na Starfall, prowadzi 14-13, Dibbler wygra w razie remisu. Adam losuje LB. Jeśli moja matematyczna wiedza mnie nie zawiodła, to TERF ma około 49% szans na zwycięstwo :)

z mała poprawka:
2 konie ;p

a to chyba nie 49% ;)

niezaleznie co dipper zrobi praktycznie wygrywam jedynie uklad 0 do 3 go ratuje ;)

toszt - Sro 10 Paź, 2012

TERF napisał/a:
toszt napisał/a:

z mała poprawka:
2 konie ;p

No tak, zapomniałem, że możesz mieć armię czwórkową, czyli 16-13, procenty się zmieniają...

Edit: chyba, że Martell spróbuje Reach zająć... i jakoś mu się to uda :)

TERF - Sro 10 Paź, 2012

jak najbardziej moze probowac bo co ma do stracenia, w sumie nic ;)

choc przyznaje ze rozstawil dosc ciekawie rozkazy i gdyby zmienil koljnosc w pierwszym ruchu mogl mi konkretnie namieszac bo atakiem na OLDtown mial 5 do 5 co automatycznie popsulo moje plany. A tak wypromowal mnie dosc mocno. Zwłaszcza ze liczylem ze pokusi sie o The Reach abym mogl lorasem skoczyc do krolewskiej przystani odwiedzic Toszt-a na kawke ktora od dawna zapowiadalem ;) Na początku tej tury mialem chyba z 5 wariantow tego rozegrania i najwieksza dziura to byl pierwszy ruch. ;) byla opcja leninstera gdyby popelelnij blad(poslal cala armie na zelaznych, zamiast zaatakowac tylko koniem), The Reach kolejna opcja zalezy od sytuacji no i oczywiscie martel w kilku kombinacjach. ;)
A i jeszcze jeden problem gdyby Barathon zrzucil mi lorasa z reki ale chyba na to tez byla opcja bo reka szybko by mi sie skonczyla i problem sam by sie rozwiazal ;)

toszt - Sro 10 Paź, 2012

tak jak pisalem,miales duzo opcji. Inni lordwie woleli powstrzymywac mnie,niz przeszkadzac Tobie,dla mnie szkoda, u Roz radosc:) dlugi czas bylem faworytem, probowalem kazdej szansy no i zrazilem do siebie praktycznie wszystkich.. pisze z komory,wieczorem uzupelnie podsumowanie i zloze poklon nowemu krolowi.
dibbler - Czw 11 Paź, 2012

No to spróbujemy zająć The Reach... atak.

TERF: myślę, że kluczem do zwycięstwa było pozbycie się tronu i ustawienie się na jego torze na ostatnim miejscu. Gratuluję zwycięstwa :)

Adam Badura - Czw 11 Paź, 2012

Bitwa na The Reach

Atakujący Martell dibbler ma [4]:

piechota [1]
    Ruch +0 [0]
    dowódca: Obara Sand [2] [miecz]
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Tyrell TERF ma [7]:

rycerz [2]
    Obrona +2* [2]
    dowódca: Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Tyrell TERF wygrywa. Atakujący Martell dibbler traci piechotę od miecza.

toszt - Czw 11 Paź, 2012

Nie ma co czekać na TERFa, ma dwóch dwójkowych dowódców, jeden ma miecz, drugi dwa miecze, atakuje go jeden piechurek, wiadomo co wybierze :) a żeby mieć jakiekolwiek szanse Martell musi posłać swojego najlepszego, no ale niech sam potwierdzi, bo może ma jakiś plan :)
TERF - Czw 11 Paź, 2012

hmmm.... ;)

wybieram

@toszt o tego ci chodzilo? ;)

TERF napisał/a:

Zapomniałem posłać dowódcę :)
Czerwona Żmija... a nie ten jest zajęty.
Obara Sand.

toszt - Czw 11 Paź, 2012

TERF napisał/a:
hmmm.... ;)

wybieram

To jeden miecz zmarnowany ;)
TERF - Czw 11 Paź, 2012

toszt napisał/a:
To jeden miecz zmarnowany ;)

no nie bylbym tego taki pewny ;)

Aktualizacja:

Czekamy na:

Adam Badura napisał/a:

Czekamy na:

No to kończ Waść, wstydu oszczędź :)

Gdyby inaczej zaplanował ruchy to mógłby nawet - teoretycznie, bez wdawania się w faktyczne liczenie sił i szacowanie możliwości - zająć jeszcze 3 zamki, bo mógłby Ser Loras Tyrell użyć jeszcze raz (po tej bitwie przewiną mu się dowódcy u Loras wraca na rękę).

To byłoby bardzo ciekawe zakończenie partii. Z zera na bohatera można by powiedzieć... ;)

TERF - Czw 11 Paź, 2012

Adam Badura napisał/a:
Gdyby inaczej zaplanował ruchy to mógłby nawet - teoretycznie, bez wdawania się w faktyczne liczenie sił i szacowanie możliwości - zająć jeszcze 3 zamki, bo mógłby Ser Loras Tyrell użyć jeszcze raz (po tej bitwie przewiną mu się dowódcy u Loras wraca na rękę).

To byłoby bardzo ciekawe zakończenie partii. Z zera na bohatera można by powiedzieć... ;)

gratuluje adamie rozszyfrowales moje zamiary... szkoda ze powiedziales to na glos bo chcialem zrobic niespodzianke ;)

TERF - Czw 11 Paź, 2012

no to tak:

marsz +0
2x rycerze do FF

piechur atakuje Starfall (nie udzielam sobie wsparcia)

TERF napisał/a:
gratuluje adamie rozszyfrowales moje zamiary... szkoda ze powiedziales to na glos bo chcialem zrobic niespodzianke ;)

Napisałem to, bo w mojej ocenie już ta sztuczka Ci się nie uda. Żeby wyszło musiałbyś inaczej atakować. Albo bez Loresa na Flint's Finger, albo i tak, ale armią z Oldtown.

Bitwa na Starfall

Atakujący Tyrell TERF ma [4]:

piechota [1]
    Ruch +0 [0]
    dowódca: Randyll Tarly [2] [miecz] (nie ma innego)

piechota, rycerz [3]
    Obrona +2* [2]
    dowódca: Doran Martell [0] Natychmiast przesuń jeden z żetonów swojego przeciwnika na najniższą pozycję wybranego przez ciebie toru Wpływów.

przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

Obrońca Martell dibbler wygrywa. Atakujący Tyrell TERF wraca na Oldtown. Przewija mu się ręka dowódców.

pulkownik - Czw 11 Paź, 2012

Wycofuje sie do Winterfell

Nie wspieram się.
Doran Martell - korzystam ze zdolności. Chociaż kruka dostanę ;)

TERF - Czw 11 Paź, 2012

Adam Badura napisał/a:
TERF napisał/a:

Napisałem to, bo w mojej ocenie już ta sztuczka Ci się nie uda. Żeby wyszło musiałbyś inaczej atakować. Albo bez Loresa na Flint's Finger, albo i tak, ale armią z Oldtown.

wiem o tym ze byla taka szansa lecz ruchy pozostalych graczy uniemozliwily mi to. gdybym stracil Yhe Reach na poczatku itd to liczylem na 7 zamkow. 5 to bylo min, ale 6 sie udal tylko dlatego ze martell zaatakowal mnie. Byla szansa lecz moje ruchy nie mialy na to zbyt duzego wplywu bo za slabych dowoodcow mialem aby attakowac jako pierwszy(i obronic kontatak). Ale 6 zamkow to i tak chyba wystarczajaca przewaga nad innymi.

@toszt dalej uwazasz ze moja taktyka to siedzenie i nie dbanie o wlasne zwyciestwo? ;)

I z czego widze krolem zostanie najmniej wplywowy lord (ostatnia pozycja na wszystkich torach) ale za to chyba bedzie najbogatszy jesli tura dojdzie do konca ;)

TERF - Czw 11 Paź, 2012

marsz +1

cała potęga Wysogrodu rusza na Południowców aby pokazać im gdzie ich miejsce ;)

(pozostawiam zeton)

dowodzi Loras rzecz jasna ;) i sie wspieram tym razem ;)

PS atak na The Reach byl waszym bledem ale dziekuje toszt ze zaproponowales to Martella. :D

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt - Czw 11 Paź, 2012

TERF napisał/a:
@toszt dalej uwazasz ze moja taktyka to siedzenie i nie dbanie o wlasne zwyciestwo? ;)

Tak, tak, przyznaję, dobry timing masz. Ja się pośpieszyłem, bo liczyłem na szczęście i 7. zamków przed czasem, tym razem się nie opłaciło. Lannister okazał swoją wdzięczność biernością, szkoda bierności Martellów, bo tylko angażowali mnie mentalnie od południa (co tu zrobić, żeby przetrwali ;) ) i na koniec klasyczny nóż w plecy...
Jeśli chodzi o Starka i Pułkownika, przepraszam Cię za naruszenie granic, ale w pewnym momencie poczułem, że jestem w stanie wybronić się na Narrow Sea, przy okazji ukrócając Twoją ekspansję w moje okolice. Zwróć uwagę, że Eyrie stosunkowo długo czekało na moją załogę ;)
Szkoda tylko Greyjoya (z mojego punktu widzenia piszę), bo i w licytacjach na początku mu pomogłem, potem kontrolując Narrow Sea też ułatwiłem mu trochę granie z tej strony, a na końcu Sardo pomógł Starkom, a sam się wybronił (dowódcą, który wrócił mu na rękę dzięki mnie...). Przez chwilę pod koniec byłeś nawet faworytem do tronu, Sardo :) więc rozumiem.
Nie znalazłem wystarczająco mocnych sojuszy (choćby biernych sąsiadów), moja porażka (a biorąc pod uwagę, że byłem faworytem przez kilka tur to wręcz klęska) to moja wina, nie mam żalu i pretensji do nikogo, każdy grał najlepiej dla siebie.
Trzeba Cię było, TERF, lać w The Reach od samego początku :)

TERF napisał/a:

PS atak na The Reach byl waszym bledem ale dziekuje toszt ze zaproponowales to Martella. :D

Właśnie Toszt mi to odradzał. Błędem było to, że nie zaatakowałem wcześniej. No trudno :)

toszt - Czw 11 Paź, 2012

TERF napisał/a:

To już bez znaczenia było, wiedziałem, że rękę Ci przewinie, ale bez tego i tak wygrywasz w ostatniej bitwie. Że tak powiem, było już po ptokach...

Bitwa na Starfall

Atakujący Tyrell TERF ma [17]:

3x rycerz, machina [10]
    Ruch +1 [1]
    Wsparcie z West Summer Sea (Tyrell TERF) [3]

Obrońca Martell dibbler ma [14]:

piechota, rycerz [3]
    Obrona +2* [2]
    Wsparcie z Yronwood (Martell dibbler) [3] (domniemuję)
    Wsparcie z East Summer Sea (Martell dibbler) [3] (domniemuję)
    dowódca: Nymeria Sand [1] Jeśli się bronisz, ta karta otrzymuje symbol fortyfikacji. Jeśli atakujesz, ta karta otrzymuje symbol miecza. (innego nie ma)
    przewaga w Lennictwach

Atakujący Tyrell TERF wygrywa. Obrońca Martell dibbler wycofuje się do ? (czekamy). Przewija mu się ręka dowódców.

toszt - Czw 11 Paź, 2012

No i teraz Arianne Martell i koniec podbojów :) 5 zamków TERFa wystarczyło. Do Epickiego finiszu troszkę brakuje ;)
TERF - Czw 11 Paź, 2012

no to jedziemy dalej ;)

jeden rycez zostaje i atakuje kolejny zamek Martellow ;)

dowodzi Mace Tyrell [4] Natychmiast zniszcz jedną z atakujących lub broniących sie jednostek Piechurów przeciwnika.

bo i tak to oczywiste ze go wybiore ;)

TERF - Czw 11 Paź, 2012

toszt napisał/a:
No i teraz Arianne Martell i koniec podbojów :) 5 zamków TERFa wystarczyło. Do Epickiego finiszu troszkę brakuje ;)

toretycznie tak chyba ze bedzie zmija ;)

5 wystarczy ale na poczatku tury mialem 3 ;)

toszt - Czw 11 Paź, 2012

TERF napisał/a:
toszt napisał/a:

5 wystarczy ale na poczatku tury mialem 3 ;)
I tak jak pisałem, kilka zamków w zasięgu, rozkazy specjalne (czyli 3 marsze i wsparcia) i Lorasa na ręce :) Liczba zamków tylko Ci pomagała, bo inni gracze skupili się na mnie, mówiąc: Tyrell zagrożeniem? on ma tylko 3 zamki przecież, bić Baratheonów!! ;)

toszt napisał/a:

Ale i tak było to imponujące :)
Brawo Terf!

Panie i Panowie, dziękuję za grę i gratuluję zwycięzcy.
Przepraszam sąsiada z północy za mentalne obciążenie i "klasyczny nóż w plecy", ale Koniec Burzy chciałem równie mocno jak i Ty ;)

Jestem i tak zadowolony z wyniku, zwłaszcza że w ogóle nie miałem czasu na grę.

Adam@ wielkie podziękowania specjalnie dla Ciebie. Tak naprawdę to Ty wygrałeś :D
Bez Ciebie nie byłoby takiej zabawy!

Wycofuję się obojętnie gdzie, to chyba już nie ma znaczenia. W kolejnej bitwie dowodzi Arianne.

Bitwa na Yronwood

Atakujący Tyrell TERF ma [13]:

2x rycerz, machina [10]
    Ruch +1 [1]
    dowódca: Mace Tyrell [4] Natychmiast zniszcz jedną z atakujących lub broniących sie jednostek Piechurów przeciwnika.

piechota, rycerz [3]

piechota zniszczona przez Mace Tyrell

Obrona +2* [2]
    dowódca: Arianne Martell [1] Jeśli sie bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.
    przewaga w Lennictwach

Atakujący Tyrell TERF wygrywa. Jednak przez Arianne Martell nie przemieszcza wojsk. Obrońca Martell dibbler wycofuje się do ? (czekamy).

toszt - Czw 11 Paź, 2012

Dibbler; tak się gra Tyrellami ;) (taki żarcik po #3)
TERF - Czw 11 Paź, 2012

Adam Badura napisał/a:
Bitwa na Yronwood

Atakujący Tyrell TERF ma [15]:

3x rycerz, machina [10]
    Ruch +1 [1]

piechota, rycerz [3]

piechota zniszczona przez Mace Tyrell

Obrona +2* [2]
    przewaga w Lennictwach

Atakujący Tyrell TERF wygrywa. Jednak przez Arianne Martell nie przemieszcza wojsk. Obrońca Martell dibbler wycofuje się do ? (czekamy).

tylko 2 ryerzy bo jeden zostal w Starfall ;)

Aktualizacja:

Czekamy na:

koniec gry

Gratuluję wygranej Tyrell TERF!

Jak Wam odpowiadało moderowanie z aktualizacjami w pierwszym komentarzu (a nie normalnie w treści wątku)?

Najprawdopodobniej jeszcze dziś otworzę kolejną rekrutację.

toszt - Czw 11 Paź, 2012

Adam Badura napisał/a:
Gratuluję wygranej Tyrell TERF!

Jak Wam odpowiadało moderowanie z aktualizacjami w pierwszym komentarzu (a nie normalnie w treści wątku)?

Najprawdopodobniej jeszcze dziś otworzę kolejną rekrutację.

Adamie, pełen profesjonalizm z Twojej strony, szybko, sprawnie, sprawiedliwie :) Wielkie dzięki.
Jeśli masz chęć, to proponuję nabór na Taniec ze smokami :) Chętni się znajdą na pewno, ja się zgłaszam do Twojej gry, obojętnie co wybierzesz!

TERFowi gratuluję, wygrał pięknym rzutem na taśmę i miażdżącym uderzeniem w ostatniej turze. Respekt! W tej grze zginam kolano, jednak następnym razem... ;)

EDYTA: Nie wiem, jak pozostałym, ale mi bardzo podoba się ten układ i wygląd mapy!
a aktualizacje w pierwszym poście, żaden problem, można się przyzwyczaić. Powiedz, jak tam prowadzenie statystyk? Bardzo uciążliwe było?
Mi tylko czasem brakowało kolejnych mapek jak przeglądałem archiwalne ruchy, żeby znaleźć jakąś konkretną sytuację, ale bez przesady, to nie jest potrzebne.

TERF - Czw 11 Paź, 2012

No to czas na podsumowanie mojego pierwszego zwyciestwa w pbf. ;)

Gra niestety w moim odczuciu bardzo statyczna(w moim odczuciu), moze byc to spowodowane strategia zabunkrój sie i czekaj na odpowiedni momet, ktory nadszedl lecz ma flota po zwyciestwie zostala szybko odparta co zaowocowalo dalszym kampieniem czekajac na druga okazje, ktora nadeszla dopiero w ostatniej turze. ;)

Brakowalo mi wypadów starkow na poludnie(pbf3), prowincji zalanych krwia wszystkich rodow(Searaod Marches) itp. Mialem wrazenie ze wszyscy podeszli do walki z duza doza rozwagi, bo remis w pkt oznaczal jedynie 50% szans i kazdy planowal osiagniecie chociasz 1pkt przewagi (tak mi sie wydaje) wyniku tego nie dalo sie obrac taktyki krucjaty w glab wroga :( Moim zdaniem losy bitwy przy doswiadczonych graczach wprowadzily wiecej spokoju niz emocji. Musze kiedys sprobowac zagrac z losami ale tylko z (miecze, czaszki i wierze) bo i tak czaszka moze popsuc caly plan ale to zaowocuje niespodziewanym kontratakiem lub latwiejsza ekspansja ;)

Co do gry poszczególnych graczy(przyjmowac to jako uwage/rade a nie obraze):
Starkowie(pulkownik) - dobrze kombinowal lecz nie zawar zadnego sensownego sojuszu(nie udalo mu sie przekabacic Martella) co zaowocowalo jego kleska, no i w przedostatniej rundzie(chyba w tej) beznadziejne rozstawienie rozkazow spowodowana zapewne irytacja z poprzedniej tury.

Grayjoy - Sardo- ogolnie dobrze lecz czemu uzyles tak slabej karty jak zaatakowalem twoje okrety po raz pierwszy? Domyslam sie ze zapomniales ze moge ci rozkas usunac i myslalem ze masz zwyciestwo w kieszeni.(zaszla pomylka w losach ale to i tak bardziej wybor generala do tego doprowadzil), pozniej dzielnie starales walczyc na 2 fronty i chyba wiecej pomylek nie wylapalem.

Leninster - Mortyr - gralem nimi i wiem jesli sie nie dostanie od kogos wsparcia to w walce z grayjoyami nie ma sie najmniejszych szans. Moim zdaniem Leninsterzy maja za slabe karty lub zla lokalizacje do posiadanych obecnie kart). Szkoda tylko ze nie zapragnoles skonczyc z 3 zamkami oraz nie probowales zaatakowac barathona w ostatnim ruchu bo bylo oczywiste ze ciebie nie bedzie mial powodu cie napadac. ;)

Barathon - toszt - chyba sam wiesz, zgubila cie pewnosc siebie lecz przyznaje dobrze kombinowales. ;)

Martell - dibbler - ogolnie mowiac gubie cie jedno w Got(na podstawie tej i poprzedniej gry). Po pierwsze zbyt duza pasywność. Grajac w to gre trzeba być bardziej agresywnym, nie mowie o ciaglych atakach lecz Koniec Burzy powinien caly czas byc twoj, posiadajac statek w porcie Baratheon nie ma szans cie z tamtad wykurzyc na dluzej niz na jeden ruch(udowodnil to pulkownik w pbf3). Wiec wiecej odwagikolego, bo najlepsza obrona jest atak (popsucie mych planow w ostatniej turze w pierwszym ruchu - ryzykowne lecz remis byl po twojej stronie). No i chyba najwazniejsze NIE ufaj nikomu ani nie zrazaj sie po zdradzie, ukladaj sie krótko ale sensownie. Ja w ciagu jednej parti potrafie 5 razy zmienic strone w zaleznosci co bedzie lepsze(przyklad na Sunset Sea, mialem jeden statek, ktory zapewne wszystkich 3 oponentow wkur... ;) bo ja decydowalem kto bedzie w danej turze mial przewage lub nie :D tak aby trzymali sie odemnie z daleka i nie byli mna zainteresowani a wzajemnie sie oslabili). Licze ze me wskazowki przydadza ci sie w kolejnych partiach pbf jak i na zywo.

No i najwazniejsze!!!
WIELKIE PODZIEKOWANIA ADAMOWI ZA WSPANIALE PROWADZENIE GRY!!!
Podziwiam ta determinacje i poswiecony dla nas czas. Za dodatkowe statystyki ktore zapewne duzo go pozeraly lecz czesiowo byly zbedne np. tory wplywow, baczki, lepiej to sie czytalo z mapy, ale straty jednostek stosunek wyg/przeg bitew kilkukrotnie przytaczane byly ciekaw i fajne.

Licze ze bedziesz prowadzil jeszcze kiedys jaka gre moze dodatek wowczas z mila checia ponownie zagram pod twoim patronatem ;)

Na zakonczenie narazie koncze z pbf, troche mi sie przejadlo a zarazem brak czasu. Licze jednak ze znowu kiedys sie spotkamy i zagramy jakas emocjonujaca partyjke (moze i na zywo ;) )

Powodzenia w podboju Westeros!!!! :D

Gra o Tron PBF #10 - Nabór

toszt napisał/a:
Powiedz, jak tam prowadzenie statystyk? Bardzo uciążliwe było?

W sumie nie. Czasem się łapałem na tym, że jakieś wskaźniki (na przykład zaopatrzenie czy koronki na polach) się rozjeżdżały. Ale dawało radę. Dalej będę prowadził statystyki.

Z niektórych "statystyk" zresztą sam korzystałem... ;)

toszt napisał/a:
Mi tylko czasem brakowało kolejnych mapek jak przeglądałem archiwalne ruchy, żeby znaleźć jakąś konkretną sytuację, ale bez przesady, to nie jest potrzebne.

W sumie to żaden problem, żebym przy Aktualizacja: dodawał też link do mapki (i tak go w tym czasie wpisuję w pierwszym komentarzu...). W ten sposób można śledzić historię. Nie wiem czemu o tym sam nie pomyślałem - pewnie dlatego, że ja akurat historię mam na dysku... ;)

Adam Badura napisał/a:
Gra o Tron PBF #10 - Nabór

Tym razem dziękuję, ale nie zagram. Po prostu mam za mało czasu.
Ale jeszcze tu wrócę :)

Adam@ dziękuję pięknie jeszcze raz :D

Sardo - Czw 11 Paź, 2012

No to mam chwilę by podsumować grę.
Przede wszystkim gratulacje dla TERFa, za wygraną.
Zazwyczaj tak jest, że wszyscy rzucają się w 10 turze na tego, który ma najwięcej zamków i wtedy korzysta ktoś niepozorny. Tutaj nie do końca się to sprawdziło bo Tyrell był bardzo potężny i zagrał jak trzeba.
W sumie gra w pewnych momentach była fajna w innych momentach mnie irytowała (głównie przez losy bitwy, które z resztą sam chciałem :D ). Ale podsumowując ciekawa partia. Po moim ataku na Lannistera rzucili się z odsieczą Tyrell i Stark co mnie zgasiło skutecznie. W zasadzie w ostatniej turze chciałem utrzymać mój obecny stan (po tym jak Stark nie dał mi miecza :( )
Największe podziękowania dla Adama, który prowadził rozgrywkę tak jak trzeba. Co chwila aktualizacja mapy, podziwiam :)

Do zobaczenia panowie w innych PBFach :D

pulkownik - Pią 12 Paź, 2012

dzieki za grę, było ostro.

Gratulacje dla TERF świetnie zagrana rozgrywka.
Wielkie podziekowania dla Adama - great job.

Co do komentarzy bardzo trafne.
Szczególnie z tymi rozkazami zlamiłem strasznie, a faktycznie wynikało to z tego że porażka w poprzedniej turze mnie dobiła, tym bardziej że gdyby nie fart Greyjoya to praktycznie zostałoby mu Pyke, a tu nie dość że wtopa to jeszcze mieczyk
Wszystko to jednak by się nie stało gdybym nnie zawalił wystawienia statków w poczatkowej fazie gry i skupił się jak trzeba na prawej stronie a nie wierzył głupio w słownosć Baratheona.

Jedno jest pewne z losami bitew już nie grywam ;)